Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2010 14:10 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 2973 Коментари: 1 Гласове:
3



СТРОИТЕЛИТЕ

    Светът, в който живеете, не се е самосъздал - той е построен. Искаме да внесем малко яснота за създаването на световете. За прапраначалото ни е трудно да ви дадем обяснение, защото няма такъв етап праначало.
    Понятията за начало и край са валидни в световете от гъстата духовна материя - материалните вселени. На този етап от вашето развитие приемете, че духовната субстанция е даденост, която бива организирана чрез енергийни закони и строителни принципи.
    Понятието "Бог" обикновено ви обърква. Вие сте решили, че има могъщо същество - създател, което в много човешки представи има и човешки образ.
    Бог е духовната субстанция, която чрез прилагането на определени принципи и закони се трансформира в организирана духовна материя, която се развива в многообразни светове - духовни и материални.
    Бог не е образ. Той е онзи първоначален закон, който задвижва и организира духовната праматерия. Този закон включва всички видове енергии и принципите на тяхното проявление.
    Бог е цялостната съвкупност от духовни и материални светове с всички създания в тях, които са съществували и съществуват.
    Бог е основният закон, на който се подчиняват всички останали енергийни процеси, строителни и еволюционни принципи, чрез които се създават световете.
    Духовната субстанция, която е основният строителен материал за всички видове светове, никога не се загубва, никога не изчезва и не се разрушава - само се трансформира, без да се износва като земния строителен материал.
    При създаването на нови и нови светове се включва още праматерия, която бива организирана по определени правила.
    Така във всичко, което съществува (независимо от неговия вид и от преобразуванията, които претърпява), винаги в основата му стои духовната субстанция, т. е. във всичко участва Бог. Няма светове, в които да не участва Бог - основният закон, чрез който те са сътворени.
    Вие познавате част от законите и принципите, които действат в материалните светове, и се удивлявате на разумността, която съществува в тях. В небесната механика има хармония и точност - всяко небесно тяло има своя орбита и скорост на движение. Всяка слънчева система е устроена по съвършен начин.
    И сега, когато вие, настоящите земни хора, строите своите извънземни кораби, разбирате, че трябва да откриете вселенските закони и да се съобразите с тях, за да могат вашите кораби да полетят.
    Цялостното знание за праначалната субстанция и нейното включване в организирани (чрез строги принципи и закони) светове е закодирано във вас, защото носите част от тази духовна субстанция, която пък е носител на цялото съществуващо знание.
    Все още използвате една малка част от възможностите на своя мозък и още по-малка част от възможностите на Духа, които са включени във всеки от вас.
    Тези възможности са толкова големи, колкото са възможностите на цялата духовна субстанция. Това е матрица.
    Както всяка една клетка носи информация за вас, така и вие носите цялата информация за Мирозданието.
    Първоначалният взрив, за който говори, вашата наука, е именно такъв момент - включване на неорганизираната праматерия към строителните принципи, т. е. подреждане на хаоса в стройни светове, подчинени на определени закони. Но за построяването на материалните вселени първичната духовна субстанция трябва да премине през процеси на сгъстяване и консолидиране.
    Колкото повече се сгъстява материята, толкова нейната честота на вибриране намалява. Съществува и обратният процес - повишаването на честотата на вибрациите води до създаване на по-фина материя, която променя качествата си и преминава в духовна субстанция.
    Сгъстяването на духовната субстанция до твърда материя (макар че това е условно), участието й в материалните светове и възвръщането й към повишени вибрационни честоти е цикличен процес. Бихме казали - това е производствен процес, чрез който Духът, преминавайки през гъстата материя, се усъвършенства и повишава своето качество.
    В зависимост от процесите и световете, в които участва, духовната субстанция добива различни качества. Естествено от различните материали се строят и различни светове.
    Разглеждаме тези преобразувания съвсем схематично и по принцип, защото тяхната сложност, прецизност и съвършенство могат да бъдат обяснени с понятия, които още не съществуват в настоящата земна наука. Да, вие напреднахте в изучаването на строежа на материята и на небесната механика, но това, което научихте, се отнася за материята и законите във вашия свят. Но той е толкова многообразен, че непрекъснато ви създава предизвикателства. След всяко ново знание има следващо знание. Този процес няма край. Разгадавайки своя свят, земните хора се придвижват към знанието за другите светове. Много често се питате защо не ви се даде знанието наготово и по този начин да се разрешат земните проблеми.
    Не можем да ви лишим от този еволюционен процес - чрез него вие се усъвършенствате. Може ли да станете професори, преди да сте учили в основното училище и в гимназията? Може ли да конструирате изведнъж сложни машини, без да сте усвоили по-простите конструкции?
    Законът е строг, защото боравенето с непозната енергия може да предизвика бедствия, а не прогрес.
    Ученикът получава задачи с такава сложност, за каквато е подготвен. И вие живеете в светове, за които сте подготвени, но и които ви осигуряват условия за получаване на по-високо образование, т. е. еволюция.
    Озаглавихме тази лекция "Строителите", защото след първоначалното организиране на праматерията построяването и разрастването на световете е станало под ръководството на боговете-създатели, както често ги наричате във вашите книги. Наричате ги още съратници на Бога и това е така. Това са могъщи създания, които са имали, имат и сега, всички висши качества, които съдържа Божествената субстанция, и са могли да си служат с Божествените принципи и закони, които също се съдържат в нея. Техните творчески възможности са били и са неограничени. Те са откривали все нови и нови страни на Божествения строителен материал, както и разнообразни форми и енергийни закони, чрез които да създават все по-различни светове.
    Тъй като всички създания на Мирозданието съдържат Божествена субстанция, те имат възможността на даден етап от своето развитие да се проявят като строители на светове и на разумни формации, които да ги обитават. Разумните формации на новите светове също ще достигнат етап да бъдат строители.
    При вас сега е актуално генното инженерство, създаването на ембрион в епруветка, т. е. вие започвате да развивате качества за строителство на жива материя. Разбира се, всички строители от най-високите до най-ниските йерархии, които са стигнали до такъв тип строителство, е трябвало да спазят не само първоначалните Божествени принципи, но и да осъзнаят ясно качествата, структурите на материята и енергийните закони, с които трябва да се съобразят, за да могат да бъдат Богове - създатели.
    Основен момент в този еволюционен процес е овладяването на моралните норми, които са необходими за достигане до такъв тип строителство - създаване на хармонични светове, в които да живеят разумни същества.
    Сами разбирате, че тази тема е пряко свързана с Божествеността, към която трябва да се върне отново човекът. Той трябва да достигне до етапи, в които да може да използва Божествените качества, заложени в праматерията и респективно в него.
    Осъзнаването и реализирането на моралните принципи в живота ви отварят вратите към Божествените ви възможности. Когато отворите тези възможности, вие ще придобиете правото да се свързвате с по-съвършените светове и да станете строители на нови светове.
    Това е продължителен процес, но категорията "време" в Мирозданието не съществува, затова не си мислете, че това е само една невероятна възможност в някакво далечно или въобще несъществуващо бъдеще.
    Световете са взаимопроникнати. Процесите в другите светове засягат и вашия свят, както и процесите, протичащи във вашия свят, засягат другите светове. Събратята ви от другите измерения са нащрек - те следят какво се случва при вас и в кой етап от овладяването на Божествените качества се намирате.
    Вашите Богове - създатели, строителите на материалните светове от типа на Земята, както и преките строители на планетата Земя, са в непрекъснат контакт с вашия свят. Те знаят, че са отговорни за начина, по който са използвали Божествената субстанция, и за процесите, които се развиват въз основа на тяхното строителство.
    Сами можете да заключите, че Земята и вашият вид са създадени от много добри строители. Вие притежавате едно качествено тяло, което способства развитието на Духа в гъстата материя. Използвани са различни видове енергии - от най-груби до най-фини. Най-голямото предимство, което е дадено на вашия вид, с свободната воля и това може да доведе до непредвидими процеси. Сложността на живота в разумни формации със свободна воля е изключителна. Именно поради тази сложност в развитието при наличието на свободна воля се прояви и Законът на кармата. Той предварително не е бил внедрен като житейски принцип, но за да бъдат задължително приложени основните Божествени принципи Любов и Милосърдие, за да се възстановят хармонията и равновесието, без които не могат да съществуват световете, се е породила необходимостта от кармичния закон, за да се върнат хората към правилния начин на съществуване и развитие. В противен случай вашият свят трябваше да загине.
    Загиване на световете се е случвало, когато е ставало отклонение от основните Божествени принципи. В тези случаи не е била използвана правилно Божествената субстанция и строителите са били отговорни за това.
    Вие също сте отговорни за себе си и за вашия свят като цяло. Егоизмът и безразличието към проблемите на Цялото са основни спирачки по пътя ви към постигането на възможността да бъдете строители. Вашите Богове - създатели не са от материалните вселени, но техни съработници и пратеници във вашия свят са представители на по-висши материални светове.
    Молим ви, пазете вашия дом - Земята, и разумно използвайте възможностите, които ви дава земният живот, като приложите Божествените добродетели. Опознавайте и прилагайте всички аспекти на Любовта, Доброто и Милосърдието; на Вярата и Надеждата; на Красотата и Хармонията!
    Обичаме ви!
http://www.yosif.net/bg/duh/index37.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
3



1. mileidi46 - :(((
29.01.2010 21:17
Tolkova bezpomo6tna se 4uvstvam...ve4e po4ti ni6to ne znam ....4uvstvam se izgubena...
I sam sigurna,4e mnogo xora se 4uvstvat taka--ve4e ni6to ne e tova,koeto sme mislili....
I sega kakvo???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2334146
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930