Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2010 17:53 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 762 Коментари: 0 Гласове:
2



РИТЪМЪТ НА ЖИВОТА

    На пръв поглед изглежда, че земният живот протича в пълен хаос, но само на пръв поглед. Цялата Вселена, всичко в нея е подчинено на строг ритъм, който внася ред и хармония в Мирозданието. Земята и нейните хора също са подчинени на този ритъм.
    Ако се замислим дори само за физическите вселени, ще установим, че всичко в тях е много точно поставено - орбитите на космическите тела, скоростта на въртене, съчетанието на планетите в слънчевите системи, количеството енергия, необходимо за поддържане на тяхното движение и съществуване.
    Нощното небе над Земята е невероятно - само тази гледка е достатъчна, за да избухне в земния човек желанието да бъде в ритъма на необятното Мироздание и да се почувства част от един велик, хармонично съчетан свят, изпълнен със Светлина, Красота и Любов.
    Човекът, независимо че обикновено не се замисля за това, е част от този свят и всяка секунда участва в неговия ритъм. В цялостното Мироздание, в човека и в земната Природа е вложена смайваща разумност, която човешкият ум трудно може да осъзнае. Като се започне от частиците на субатомно ниво и се стигне до мегагалактиките, не би могло да се открие нещо, което да е извън Великата разумност. Сега вие знаете за устройството на атома, за вибрациите на материята и за точността на законите, които поддържат Мирозданието (имаме предвид материалните светове).
    Но ако огромните галактики са нещо далечно и отвлечено, то светът, в който живеете, е постоянно под вашия поглед. Вие сте в непрестанен допир с него. Така сте свикнали с този свят, че изобщо не забелязвате, че той е едно чудо. Участвате механично в него, без да се опитвате да прозрете хармонията, ритъма и красотата, които го изпълват.
    За сърцето си се сещате, ако то излезе от ритъм. Всяка частица във вас вибрира с определена честота и реагира на цялостния ритъм във Вселената. Фазите на Луната влияят на вашето тяло; смяната на сезоните - също; слънчевите протуберанси ви смущават, времето в климатичен смисъл има пряко отношение към живота ви всеки ден. Вие сте потопени в океан от енергии, които имат различна природа и различни вибрационни характеристики. Във всеки един момент сте пряко свързани с Вселената и нейния ритъм.
    Вие също излъчвате енергии и вибрирате с различни честоти, с които влияете на околното пространство.
    Не можете да избягате от връзката си със света, нито от неговия ритъм. Важно е да осъзнаете, че той има голямо влияние над вас и разумността изисква съзнателно да участвате в природния ритъм, да бъдете в синхрон с него.
    Редуването на ден и нощ има пряко отношение към живота ви. Природата е отредила деня за будност, а нощта за сън. При изгрева на слънцето е добре да напуснете съня, а при залеза му - да приключите активната си дейност и да се настроите за почивка.
    Дейността на тялото ви е съобразена с денонощния ритъм; всеки орган има време за активна дейност през денонощието.
    Природата е определила подходящи часове за храна, работа, сън и почивка.
    Ако установите за себе си ритъм, който е съобразен с природния, тялото ви ще функционира много по-добре и рядко ще боледува (изключваме кармичните болести). То безпогрешно се синхронизира с ритъма на Природата. Тялото е интелигентно и знае какво и кога е добре за него. Вслушвайте се в сигналите му - забележете в кой час на ставане и лягане се чувствате най-добре, по кое време то приема храна с желание, кога е бодро и работи с лекота.
    Направете му тази малка услуга - запознайте се с неговия ритъм и го спазвайте. Тялото ви е нагодено към вселенския ритъм и реагира на вибрациите на света около вас и на далечните светове.
    Когато установите ритъм в живота си, вие изразходвате по-малко енергия, работоспособни сте по-дълго време, по-бавно се уморявате, организмът ви няма нужда от много храна, мозъкът ви реагира адекватно във всеки един момент.
    Изработването на всекидневен житейски ритъм е подарък за тялото - то знае в кой момент кой орган да снабди с повече енергия, липсва ефектът на неприятната изненада, когато трябва да реагира внезапно.
    Създайте ритъм в редуването на умствена и физическа работа, на работа и почивка.
    Забелязали сте, че всяко цвете цъфти в определено време от годината, през различно време се появяват видовете зеленчуци и плодове. Природата е създала строг ритъм в тяхното произвеждане и това не е случайно - това е времето, когато вашето тяло трябва да получи необходимите му елементи, които се съдържат в плодовете и зеленчуците. Съобразете се с природния ритъм и ги консумирайте, докато те са в изобилие и са свежи. Извадените от фризера продукти съвсем нямат полезността на пресните. Не пренебрегвайте предложенията на Природата - тя е приготвила за вас най-доброто, в най-подходящото време.
    Ако ви се налага обезателно операция (това ние не го препоръчваме по принцип като добър метод на лечение), съобразете се с фазите на Луната и с вашата звездна и номерологична карта.
    Провеждането на диети и прочистване на организма трябва да става от пълнолунието към намаляването на Луната. Важни нови начинания и запознанства, които ще продължат по-дълго време, е добре да започват при новолуние и до пълнолунието.
    Интересувайте се и ще научите още много неща, свързани с влиянието на Луната и нейните фази. Ако се съобразите с тях, още по-добре ще се включите в природния ритъм. Например земеделците знаят, че растения, които правят луковици, образуват своя плод в земята, трябва да се сеят по време на разпад на Луната, а другите, които образуват плод над земята, да се сеят по време на нарастваща Луна. Въобще цялостната селскостопанска работа е строго свързана със сезонния ритъм и човекът не може да не се съобрази с него, ако иска да има резултати в работата си.
    Другото име на Вселената е ритъм. Вие знаете, че ако не се спазва ритъмът, танц не се получава. Танцувайте в ритъма на Вселената и тя ще ви поднесе неподозирани дарове.
http://www.yosif.net/bg/duh/index57.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2334685
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930