Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2010 14:23 - Сен Жермен. Духовната независимост
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 935 Коментари: 0 Гласове:
5



 Когато вашето човешко аз преминава на по-високо ниво във взаимоотношенията с Душата, тя започва да говори за независимост. Независимостта е главният атрибут на вашият Нов Аз.
    Независимостта се проявява по разни начини. Независимостта за някои хора означава да са свободни в живота си от външни влияния и институции. За други – това е свързано с парите, властта или положението, които отговарят на нуждите и желанията им. За трети – това е свободния избор. За повечето хора е важно наличието на права да решават сами, какво искат (или не искат) да правят в живота си.
    Когато каните в живота си вашият Нов Аз, също избирате независимостта. Но тази независимост няма нищо общо с политическата или икономическата ситуация. И този вид независимост е духовна по своята природа.
    Какво означава точно, да сте духовно независими?
    Означава ли, че трябва да се чувствате над другите? Че съзнанието ви е по-развито. Че имате повече сила, творчески способности или авторитет? Благославя ли Бог само вашият избор или чува само вашите молитви?
    Не. Нито едно от всичко изброено.
    Да си духовно независим означава само едно – да си освободен от илюзиите, чрез които си представяте, че сте нещо, което не сте в действителност.
    Когато сте духовно независими, помните, че сте творец на своя живот, а не на комплекта маски, създадени от егото ви. Знаете, че сами създавате своя живот – и това е вашата дълбока същност, толкова близка до вас, колкото собственото ви сърце и поради това не давате да бъдете убедени в противоположното. Осъзнавате, че целта на вашето пребиваване на Земята, е реализиране на душевните ви желания, давате глас и творческо изразяване на този уникален фокус от съзнание, който е вътре във вас. Когато сте духовно независими, сте свободни от илюзиите, че сте нещо, каквото не сте, но каквото другите очакват да бъдете…
    Какво означава да си независим?
    Започвайки да приемате живота от гледната точка на новия ви Аз, започвате да изразявате много от аспектите на душевния ви суверенитет. Най-значителните от тях са: величие, автономия, авторство, сила и свобода.
    Величието – като Нова личност ще усетите величието си още по-дълбоко, отколкото преди. Величието е висотата и великолепието, които изпитва постоянно Душата ви. Усещате, че живеете величествено, когато осъзнаете абсолютно Кой Сте, когато от ума ви изчезнат и най-малките съмнения, че любовта и благополучието са ваше рождено право.
    Автономията е още един аспект на Новия Аз. Духовната автономност не означава независимост от волята на другите хора, а самоуправление. Духовната автономия подразбира, вашият творчески аспект да действа като най-дълбокия ви Аз, дава ви сили да преживеете живота си така, както искате. Не позволявате на другите да ви контролират и това ви дава възможност да живеете живота си по пътища и начини, които избирате сами.
    Творческото начало във вас дава сила на изборите ви, за да усетите напълно Кой Сте в Действителност. Душата ви го знае точно и се наслаждава от това, точно, каквато възможност имате и вие, като станете Новия си Аз.
    Авторство – като Нова личност разбирате, че сте автор на собствения си живот. Дадено ви е правото да създавате собствения си жизнен опит в съответствие с мислите и убежденията си. Виждате, че цялата Вселена около вас е създадена така, че да ви осигури нужния опит.
    Понеже осъзнавате потенциала на мислите си, сте бдителни за истината. Не допускате в ума си никакви съмнения и заблуди по въпроса, кой сте, и къде е мястото ви в света. Избрали сте да изпитате Истината за Себе си и нищо повече. Знаете, че преживявайки тази Истина, получавате най-добрата възможност да живеете в радост и пълноценно Битие.
    Силата е още един атрибут на центрирания в Душата Аз. Но това не е силата в общоизвестния смисъл. Вашият Нов Аз няма интерес да налага на света своя път. Затова силата не е свързана по никакъв начин с доминирането или манипулирането на другите. Истинската сила е в способността за творчество.
    Вашето Ново Аз разбира, че превръщането на същност в материя с помощта на съзидателната умствена сила е велика игра, за която сте родени. Знаете също така, че всяко друго използване на вашите таланти води до скука и застой.
    Свободата. Независимостта ви дава свободата, да живеете живота си направо сега. Точно тук и сега можете да получите удоволствие от това, че сте Душа и получавате удивителен човешки опит. Новият ви Аз е закотвен в това осъзнаване. Като Нова Същност, можете да преминавате през ситуациите, които са ви шокирали по-рано, без да се смущавате и оставате напълно спокойни. Вие сте безстрашни, свободни и отзивчиви на любовта по най-подходящия за момента начин.
    Единството – основа на независимостта.
    Важно е да се помни, че суверенността ви не ви отделя от другите. Това е просто невъзможно. Всяка личност споделя Живота и всички са свободни да живеят по свой избор, както са си. Независими сте в избора си, но сте зависими един от друг в Живота. Когато разберете това, ще престанете да създавате много от проблемите си.
    Как може такова количество от хора, които вземат независими решения, да се договорят за нещо? Къде е надеждата да се получи хармония? Важното е да се помни, че съществува само Един Живот – Живота на Създателя. Всеки път, когато трябва да вземете решение, което засяга другите, трябва да осъзнавате това. Важно е индивидуалните ви желания да съответстват на вашето отношение към целия Живот и да дадат най-добрият резултат за всички в него. Няма значение, за какво става въпрос. Вярвайте, че всичко си е на мястото. Помнете това и ключовете от духовната ви независимост са ви в кърпа вързани.
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1677


Тагове:   независимост,   Жермен,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2334664
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930