Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2009 14:49 - Хомеопатията като помощник на психосоматичната медицина
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 8207 Коментари: 12 Гласове:
3



Хомеопатията е като помощник на психосоматичната медицина. Тя е ед­на част от науката, която дава възможност за терапия в много малки, сигнални количества на принци­па „Клин, клин избива", т.е. малко количество вещество, което обикновено е токсично, може да осигу­ри здраве на базата - взаимодействие с необходимите рецептори в организма. Съвсем накратко се запоз­найте с някои варианти на фирмата „БОАРОН", Франция.

Оксцилококцинум са гранули, които действат профилактично и лечебно при грип и настинки. Профилактично се дават 1 доза глобули сед­мично под езика. При начало на грип по 1 доза гранули възможно най-бързо. Дават се 3 пъти на всеки 6 часа. Може да се използва при кърмачета и малки деца, като гранулите се разтварят във вода, дават се с лъжичка. Стодал - сироп, флакон от 200 мл. се дава при всички видове кашлица и много помага при: ланигити, трахеити, бронхити, ХОББ (хроничен еластичен бронхит). За възрастни 4 пъти по 1 суп. лъжица, за деца 4 пъти по 1 чаена лъжица.

Коризалия обвити таблетки - те се слагат 2x2 табл. под езика и са много подходящи при всички видове хрема, алергични ринити и синуити, симптоматичен ранит и риносинуит. При деца и възрастни се дава по 1 таблетка нав секи час до 12 час от първия прием. След това 2x2 или 3x2 таблетки под езика.

Хомеожен 9 - таблетки при гърлобол, ларингити, пресипналост, глобус хистерикус 3x2 таблетки под езика при остри случаи по 1 таблетка на всеки час.

Хомеовокс - обвити таблетки при субхордален ларингит, загуба на глас, пресипналост, умора на гласните връзки, психогенна пресипналост 5x2 таблетки под езика.

Рудистрол - крем в туба от 40 гр. много под­ходящ при артрози, артрити, миозити, полиартроза, ревматоиден артрит, ревматични и мускулни бол­ки. С него се намазва 3 пъти дневно с втриване на болното място.

image

Хомеопатията дава възможност за

терапия в много малки, сигнални

количества на принци­па „Клин, клин

избива", т.е. малко количество вещество,

което обикновено е токсично, може да

осигу­ри здраве на базата -

заимодействие с необходимите рецептори

в организма. 

Хомеоплазмин - мехлем

Седатиф ПС - опаковка по 40 броя. Добър противотревожен ефект. При напрегната тревожност, емоционална лабилност, раздразнителност, психодискомфорт, нарушения на съня. При деца и възрастни 3x2 таблетки за смукане.

Кюетюд - сироп от флакон от 200 мл. Прилага се при деца над 1 г. при нервност, психодискомфорт, безсъние и тревожност. Винаги по пред­писание на лекар.

Кокулин - таблетки в опаковка по 30 броя. Много добър резултат при гадене, виене на свят, прилошаване, болест на пътуването, вертижен синдром. 3x2 таблетки за деца и възрастни.

Невросинтезин - таблетки, опаковка по 60 броя. Много подходящ при главоболие, невралгии, мигрена, пси­ходискомфорт. По 1, 2 таблетки под езика на 2-3 часа за деца и възрастни.

Гастросинезин - таблетки, опаковка от 60 броя. Много подходящ при: гастрити, гастродуоденити, язва на стомаха и дванадесе­топръстника, свръхдразним стомах, киселини, оригвания, парене. По 1,2 таблетки на всеки 30,60 мину­ти до отзвучаване на симптомите при деца и възрастни.

Остеосенезин - таблетки, опаковка по 60 броя. При генерализирана остеопороза, пресни костни счупвания, костни болки, ставни възпаления, смуще­ния в растежа на детето, закъснение при повикване на зъбите 3x2 таблетки под езика за деца и възрас­ти.

image

Монопрепаратите могат да бъдат

назначавани само от

специализирали

по хомеопатия лекари

Женоверин гранули

На разположение са още 150 монопрепарата,които могат да бъдат назначавани само от специализирали хомеопатия лекари. Хомеопатия и психосоматика не зву­чи лошо, нали?

д-р Иван Витков

http://www.pharmacy-bg.com/article.php?cmd=list&id=173

в опаковка по 125 гр. - при възстановяване след заболявания, смущения в рас­тежа, физически дискомфорт, подобряване на водно солевия баланс. За деца и възрастни от 1 до 6 ча­ени лъж. дневно. Това е само част от помощта, която може да окаже хомеопатията на психосоматично болните. Тя може да се комбинира с класически медикаментозни средства и да се назначава само от лекари, специализирали хомеопатия.
в туба от 40 г при различни дерматози, подсичане, охлузвания, изгаряния I степен и локално в носа при ринити и риносинуити. Мазанията са 3 пъти дневно.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Самолечението с хомеопатични препарати е много глупаво действие.
07.12.2009 15:07
Ако това е копирано от някоя диплянка - значи се прави лоша реклама на хомеопатията.


"Хомеопатията е като помощник на психосоматичната медицина. " - хомеопатията Е психосоматична медицина.


"Тя е ед­на част от науката, която дава възможност за терапия в много малки, сигнални количества на принци­па „Клин, клин избива", т.е. малко количество вещество, което обикновено е токсично, може да осигу­ри здраве на базата - взаимодействие с необходимите рецептори в организма." - в този израз има две същесдтвени неточности.
Първо: хомеопатията е вид медицина.
Второ: хомеопатичните медикаменти са абсолютно НЕтоксични, екологично чисти, безвредни и без никакви странични действия.

АКО СЕ ПОЛЗВАТ КАТО МЕТОДИКА ДИПЛЯНКИ ТИП ПОЗИВИ - ОЗДРАВИТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЩЕ ОТСЪСТВАТ, а хомеопатията ще бъде компрометирана.


"Съвсем накратко се запоз­найте с някои варианти на фирмата „БОАРОН", Франция." - този израз може да е лого на търговци - но в никакъв случай не се ползва от хомеопати, а най-малко е за препоръчване да се употребява ожт аптекари.

Хомеопатията като практика не е просто нещо, както се опитват да го представят отризираните дилари на "Боарон" за България.

Дори хомеопати специално подготвени и с дългогодишна практика се затрудняват в определени случаи - за да може с няколко думи да се препоръчват дадени производи на когото и да е за лечение.
Това е несериозно и вреди на Хомеопатията.

Хомеопатията е наука, а прилагането и е изкуство.
цитирай
2. galatceq - Право на отговор
07.12.2009 15:27
Съгласна съм, че хомеопатията е част от психосоматичната медицина. Психосоматиката(ПС) е медицинска наука, която се занимава с въпросът за душевните причини на заболяванията. Психосоматичната медицина се занимава със системни изследвания на клиничната картина на заболяванията, на развитието на каузални хипотези и линия на терапевтично поведение. Причините за появата на психосоматичните заболявания могат да се дължат на неосъзнати интрапсихични конфликти, на дeфицити на развитието или на травматични преживявания. Доминиращият днес модел за обяснение на «психосоматозите» е т.н. Био-психо-социален модел. А защо да не дадем думата и на "БОАРОН" ? Те имат виждане по въпроса - нормално е да има и противоположни мнения .
цитирай
3. boristodorov56 - 2. galatceq
07.12.2009 16:16
Защо смяташ, че хомеопатията не е това, което пишеш за психосоматичната медицина.

Самата тя е психосоматична медицина - това една от основните `и характеристики.

С удоволствие бих разменил мисли с "Боарон" на тема хомеопатия и по-точно конституционално-типологичната хомеопатия, която се практитува във
Франция, за разлика от хомеопатията на "озарените", както боаронци - се изразяват за последователите на класическата англо-саксонска хомеопатия. Да заповядат служителите от търговската им структура у нас.

Нека ме опровергаят!

Моля да ме извиниш за обръщението ми на "ти" и не приемай коментарите ми като повод за конфликт - просто споделям възгледите си за хомеопатията, която за мен не е хоби, а нещо повече.
цитирай
4. galatceq - :) Аз в предния коментар се съгла...
07.12.2009 16:29
:) Аз в предния коментар се съгласих, че е част от психосоматиката. За БОАРОН е възможно да си прав - наистина нямам достатъчно информация за тях и политиката им. Публикувах този вариант на информация по съвет на моя приятелка, която е ползвала техни продукти и е доволна от тях. Признавам, че това не е единствено меродавно мнение. И не считам, че се конфронтираме - тук е място за изказване на мнения, а понеже съм завършила философия отлично знам, че е необходимо да се изслуша всяко едно такова - независимо дали слушателя е съгласен с него или не . Както казва Сократ : "Изкуство е да си признаеш колко малко знаеш всъщност" . И няма проблем за обръщението на ти - това го правя и аз :)
цитирай
5. boristodorov56 - 4. galatceq
07.12.2009 17:12
Мисълта ми е, че се подхожда елементарно към хомеопатията, което я компрометира.
Особено съм възмутен от прилагането и от лекари, които предписват хомеопатични препарати изкарали двуседмичен курс на "Боарон" с единствената цел да се запознаят с медикаментите - без да са наясно с философията - хомеопатия и нейните закони като наука.
Впрочем, в Лондонския Кралски хомеопатичен институт единственото услоние да си студент е да не си учил медицина.
Това би могло да ориентира някои хора, които се нуждаят от помощ и да ги насочва към хората, които живеят заради хомеопатията.

Истинските хомеопати лекуват винаги когато човек има нужда от това, без да комерсиализират усилията и знанията си.

Там някъде е разликата и в подходите.

цитирай
6. galatceq - :) Наистина ли само двуседмичен ...
07.12.2009 17:25
:) Наистина ли само двуседмичен курс карат в Лондон ???Това е крайно недостатъчно
цитирай
7. boristodorov56 - 6. galatceq -
07.12.2009 18:32
Не в Лондон - тук у нас.
"Боарон" има изгредан център, чрез който пропагандира лекарствените си средства - там нашите медици изкарват двуседмичен курс и получават документ, че са правоспособни хомеопати, което си е престъпление.

В Лондон курса на обучение е четеригодишен.
цитирай
8. galatceq - ??? Как са успяли да направят това ...
07.12.2009 18:58
??? Как са успяли да направят това чудо у нас да е толкова съкратен курса ... Ти бил ли си на такъв курс ?
цитирай
9. boristodorov56 - Не - от "Боарон" няма какво да се научи.
07.12.2009 19:10
galatceq написа:
??? Как са успяли да направят това чудо у нас да е толкова съкратен курса ... Ти бил ли си на такъв курс ?


За мен хомеопатия е само класическата, макар че поназнайвам и френската, немската и италианската...
От много глава не боли, когато се отнася до знания.

Изучавал съм целия курс на ЛКХИ, но повече от 10 години навлизам в необятните и дебри.
Запознат съм както с класиците Ханеман, Кент, Херинг - така и с водещите съвременни хомеопати - Витулкас, Шанкаран, Чапел и почти всичко излязло в България по темата.
цитирай
10. galatceq - :) Ок, а какво ти е мнението за лек...
07.12.2009 19:21
:) Ок, а какво ти е мнението за лекарствата, които предлагат ? И ако човек иска сериозно да изучава хомеопатията тук , в България - към кого би трябвало да се обърне ?
цитирай
11. boristodorov56 - 10. galatceq
07.12.2009 20:07
Лекарствата са си лекарства - но в ниски потенции.
Качеството на хомеопатичните лекарства не будят никакво съмнение, независимо от коя фирма са.
Те са моно препарати и по принцип се различават само по степента им на потенцииране, което диференцира тяхното предписване и приемане.
Но това е друга тема.
От посочените в постинга - само оксилококциума е моно препарат - в класическия вид на хомеопатичен препарат - останалите се сбор от няколко препарата, което е недопестимо и неестествено.

Петър Найденов - неговия Хилистичен център Анхира - www.anhira.com - са най-значимите фактори в хомеопатията у нас.
цитирай
12. galatceq - Разгледах сайта, който препоръ...
07.12.2009 20:46
Разгледах сайта, който препоръчваш и наистина там има полезна информация, дори ще цитирам нещо, което особено ми допадна : " Много болести са психосоматични и са свързани с наши психологични делюзии или с проблеми в отношенията. Убеден съм, че нашите мисли могат да ни разболеят! Освен това и нашите близки понякога нарочно или без да искат ни разболяват и даже могат да ни уморят - нали знаете, като във вица "Гедай, гледай - некролог на комшията! От какво ли е умрял? - Ами то си пише отдолу - от опечалените..."

Напълно съгласна съм с изказаното :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2334657
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930