Постинг
29.07.2010 12:29 -
Списък на консервантите в храните
Е 233 - Thiabendazole - В някои страни е забранен. Използва се в селското стопанство. Съдържа се в цитрусовите плодове, ябълки, сливи, картофи, банани, гъби, мляко, месо. Е 234 - Nisin - Антибиотик, продуциран от бактерии. Съдържа се в бирата, ферментирали млечни продукти, доматени сосове и пюрета . Е 235 - Natamycin - Мек инхибитор изолиран от бактерии. Използва се за лечение на кандидоза (заболяване причинено от гъбички от род Кандидоза). Може да предизвика гадене, повръщане, анорексия, диария, дразнене на кожата. Открива се в месото и сиренето. Е 236 - Formic acid - Препоръчва се избягване на употребата му. Е 237 - Sodium formate - като Е 236 Е 238 - Calcium formate - като Е 236 Е 239 - Hexamethylene tetramine - като Е 236 Е 249 - Potassium nitrite - Нитритите в организма блокират хемоглобина и нарушават преноса на кислород от кръвта до всички тъкани на тялото. Особено опасни са при новородени и малки деца. Потенциални канцерогени. Е 250 - Sodium nitrite - Може да доведе до хиперактивност. Потенциален канцероген. В стомаха може да взаимодейства с други химикали и да се образуват нитрозамини. Препоръчва се избягване на употребата му. Е 251 - Sodium nitrate - Като Е 250, използва се и за получаване на азотна киселина и изкуствени торове. Е 252 - Potassium nitrate - Може да се изолира от трупове на животни или растения. Използва се за експлозив, производство на изкуствени торове и консервант на месо. Може да доведе до хиперактивност. Потенциален канцероген. Е 260 - Acetic acid - Получава се по синтетичен път от дървени влакна. Основен компонент на оцета. Използва се в туршии, сосове. Е 261 - Potassium acetate - Трябва да се избягва от хора с нарушена бъбречна функция. Използва се в туршии, сосове и др. продукти с кисел вкус. E 262 - Sodium acetate, Sodium diacetate - Използва се за подкиселяване на продукти. Регулира киселинността. Няма данни за нежелани реакции. Е 263 - Calcium acetate - Използва се за подкиселяване на продукти. Междинен продукт при производството на алкохол от дървесина. Суровина за получаване на оцетна киселина и на стабилизатори за текстилни бои. Е 264 - Ammonium acetate - Може да предизвика гадене и повръщане. Е 270 - Lactic acid - Използва се за подкиселяване на продукти. Получава се при загряване и ферментация на въглехидратите на мляко, картофи или меласа. Новородените и малките деца я метаболизират трудно. Използва се в сладкиши, украси, безалкохолни, понякога в бира, в храните за кърмачета. Е 280 - Propionic acid - Смята се, че всички пропионови съединения са свързани с мигрениозните болки. В естествено състояние се съдържат във ферментиралите храни. Могат да се получат и синтетично от ethylene monoxide, carbon monoxide, от пропионов алдехид, при ферментацията на дървесина и др. Получава се при разграждане на влакнини от бактерии. Използва се при производството на хляб и др. тестени продукти. Е 281 - Sodium propionate - Може да причини мигрениозни болки. Използва се за производство на тестени продукти. Е 282 - Calcium propionate - като Е 281 Е 283 - Potassium propionate - като Е 281 Е 290 - Carbon dioxide - Получава се при производството на вар. Може да засили ефекта на алкохола. Съдържа се във виното, безалкохолните напитки, сладкарските изделия ..........
Следващ постинг
Предишен постинг
Дълъг е този списък с отрови ! Хвала ти за труда !
цитирайrebellion написа:
Дълъг е този списък с отрови ! Хвала ти за труда !
Мерси :)
Сигурна съм, че повечето от тези дори не ги упоменават по опаковките.. а за плодовете и зеленчуците пък съвсем няма какво да говорим...
цитирайferdi написа:
Сигурна съм, че повечето от тези дори не ги упоменават по опаковките.. а за плодовете и зеленчуците пък съвсем няма какво да говорим...
:( Не съм виждала всички тези Е-та по опаковки, възможно е . Не знам колко вече трябва да внимаваме !
Е 280 и Е 290 ми заостриха вниманието !
цитирайuniversalnite000 написа:
Е 280 и Е 290 ми заостриха вниманието !
..... Нямам думи за целия списък !
Очаквам го , все ще помогне за ориентация ;)
цитирайДали има някакъв хранителен продукт без консерванти?! И след като са толкова отровни защо се произвеждат, предлагат и употребяват?!
цитирайmonaliza121 написа:
Дали има някакъв хранителен продукт без консерванти?! И след като са толкова отровни защо се произвеждат, предлагат и употребяват?!
Същите въпроси си задавам и не мога да стигна до задоволителен отговор . То не са консверванти, ГМО ! Излиза, че не знаем много неща .
10.
анонимен -
Отговор
20.09.2010 22:37
20.09.2010 22:37
Ето ви задоволителен отговор: Нов Световен Ред и премахване на излишното население на Земята. Това е целта. Остатъците от населението трябва да са олигофрени и неграмотници, лесно управляеми и манипулируеми. Върху това също се работи усилено. Резултатите виждате сами.
цитирайТърсене
Блогрол
1. minchomin.blog.bg - за всеки, който се интересува от духовни теми
2. universalnite000.blog.bg - интересен поглед към света
3. Беседа за трепетното отношение към словото на истината
4. мудрите
5. yosif.net
6. ПЪТЯТ НА ДУШИТЕ
7. ВОИНЪТ НА СВЕТЛИНАТА
8. 2012 , А ПОСЛЕ
9. ГМО - БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ
10. Началото на Обрата
11. РАЗМИСЛИ ЗА СОЦИАЛНИТЕ ИНОВАЦИИ
12. ОЩЕ РАЗМИСЛИ ЗА СИСТЕМАТА
13. РАЗМИСЛИ ЗА СИСТЕМАТА - ДЕМАГОГИЯТА
14. РАЗМИСЛИ ЗА АВТОРИТАРНОСТТА
15. РАЗМИСЛИ ЗА СИСТЕМАТА - АГРЕСИВНОСТТА
16. РАЗМИСЛИ ЗА СИСТЕМАТА - РЕКЛАМАТА
17. РАЗМИСЛИ ЗА СИСТЕМАТА - ЦВЕТОВЕ И ВЪЗДЕЙСТВИЕ
18. АВЕСАЛОМ ПОДВОДНИ - ЗАКОНЪТ НА КАРМАТА
19. АВЕСАЛОМ ПОДВОДНИ - КАРМА И ЕГРЕГОР
20. ЧАКРИТЕ
21. Нео и Подводни за промените
22. savremennik.blog.bg
23. ferdi.blog.bg - посланията
24. тибетско коремно-ключово упражнение
2. universalnite000.blog.bg - интересен поглед към света
3. Беседа за трепетното отношение към словото на истината
4. мудрите
5. yosif.net
6. ПЪТЯТ НА ДУШИТЕ
7. ВОИНЪТ НА СВЕТЛИНАТА
8. 2012 , А ПОСЛЕ
9. ГМО - БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ
10. Началото на Обрата
11. РАЗМИСЛИ ЗА СОЦИАЛНИТЕ ИНОВАЦИИ
12. ОЩЕ РАЗМИСЛИ ЗА СИСТЕМАТА
13. РАЗМИСЛИ ЗА СИСТЕМАТА - ДЕМАГОГИЯТА
14. РАЗМИСЛИ ЗА АВТОРИТАРНОСТТА
15. РАЗМИСЛИ ЗА СИСТЕМАТА - АГРЕСИВНОСТТА
16. РАЗМИСЛИ ЗА СИСТЕМАТА - РЕКЛАМАТА
17. РАЗМИСЛИ ЗА СИСТЕМАТА - ЦВЕТОВЕ И ВЪЗДЕЙСТВИЕ
18. АВЕСАЛОМ ПОДВОДНИ - ЗАКОНЪТ НА КАРМАТА
19. АВЕСАЛОМ ПОДВОДНИ - КАРМА И ЕГРЕГОР
20. ЧАКРИТЕ
21. Нео и Подводни за промените
22. savremennik.blog.bg
23. ferdi.blog.bg - посланията
24. тибетско коремно-ключово упражнение