Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2010 10:33 - Изцеление на егрегора - 2
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 11543 Коментари: 27 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
              История на болестта :
   За да се отговори на този въпрос, трябва да се постави диагноза, но и да се осъзнае как и кога точно е започнало заболяването - на човека или на държавата - и как е протекло то.
   Може би най-лесно това може да се изследва с примера на заболелия човек. Ако той дълги години се храни с мазни ястия и продукти, богати на консерванти, в края на краищата организмът му ще бъде напълно отровен. Ще се наруши обмяната на веществата, ще започнат проблеми с черния дроб, всички органи ще се окажат задръстени от шлаки и т.н. И колкото по-късно се осъзнае нещастникът, толкова по-малко надежди може да има да му помогнат лечебните диети. Дори най-здравословната и екологично чиста храна няма да се усвои, ако организмът вече няма с какво да  я усвоява. По същия начин, ако години наред се лъже и лицемери, подсъзнанието ще усвои изкривената картина на света до такава степен, че реалността вече няма да може да бъде възприета. Ще сте заобиколени не от обикновени хора, а от предатели, злодеи и убийци. Ще се появят и болести : доказана е взаимовръзката между постоянната лъжа и нарушенията в обмяната на веществата, поражения в слуха и зрението ...
   По същия начин боледува и етносът. Ако властта строи своите отношения с гражданите си на основата на укриване на фактите, тайни действия, отказ ототговорност и прочие манипулации, ще бъде изгубена ефективността на държавния организъм. Ако управляващият елит е ориентиран към получаването на блага и удоволствия, ако идеята за лично обогатяване доминира над идеята за служенето, в страната ще настъпи парализа на мускулите : ще изчезнат силите й .
   А ако бъдат поразени носителите на духовното начало, обществото ще изгуби способността си към възпроизводство. На пръв поглед изглежда, че няма явна връзка между религията, философията, културата и раждаемостта в страната. Но от позицията на астролога всичко е пределно ясно, защото именно Юпитер - покровителят на държавността, осигурява в организма на човека самата възможност за зачеване. Поразяването на Юпитер води до безплодие или до нежелание за раждане на деца.
   Изобщо, ситуацията е следната : при болния човек е изгубена връзката между съзнанието и тялото ; заповедите, давани от мозъка, не се възприемат от органите. А в болната държава, която е отровила своя егрегор, нито един - дори и най-благият и разумен импулс, изпратен от властта, не достига до изпълнителите.
   Това особено ярко се вижда от примера с тоталния стремеж към обогатяване на чиновническия апарат. При това ще отбележим, че ситуацията изглежда безизходна не само на нас, "долу", но и за тях - "горе". Получава се своего рода омагьосан кръг : засилването на позициите на контролиращите органи по отношение на представителите на бизнеса води до неизбежен ръст на корупцията, а обратната ситуация - снижаването на натоварването на предприемачите, води до появата на безхаберие и прахосничество.
   Централизираната власт осъзнава, че "вертикалът" притежава нулева проводимост на волята. Всъщност този вертикал е зает само с това да поддържа самия себе си - и именно в това вижда основната си задача.
  
            Анатомия на чудото :
   Впрочем, идеята не е въпросът да се сведе само до оплаквания от известните на всички проблеми на нашето общество. Става дума за друго : днес дори най-кадърният управленец не е в състояние да промени нищо по принцип. И колкото и да е чудно, управленецът ( или поне днешният ) като цяло не е виновен за това.
   Проблемът не е само в него, всичко е много по-сложно. Земната , светската власт по принцип има такава природа, която не й позволява да формира ценностни идеи. Грубо казано, не е кармично обусловено. За това е писано и във Ведите, и в Платоновата "държава", и в много други източници : светът се управлява от "богове", а връзката с тях се осъществява от жреческото съсловие - брахмани, влъхви, свещеници, шамани ... С една дума, хора, чиито смисъл на битието е именно в осъществяването на тази теургически вертикална връзка.
   Разбира се, можем да си мечтаем колкото искаме за православна страна, но реалността е такава, че обществото в момента не разполага с канали за връзка с духовния свят. У нас посещаващите редовно църква са може би 10%. Да добавим към тях и хората на изкуството, които осъзнават този път като форма на връзка на земния свят с Висшия... С една дума, има много сфери, където могат да се търсят хора от брахманичен тип - такива, които са способни да осъществят връзката между обществото и неговия егрегор.
   Но самата култура на това съсловие е била унищожавана с години, в различно време с различни методи, но като цяло почти непрекъснато. Изгубени са знанията, традицията, самото разбиране за привързаността към такава мисия на живота. Положението може да поправи единствено самото общество : трябва да се появи правилното търсене, импулсът към оцеляване и креативност. Възможно ли е това по принцип ? 

            Мечти за Апокалипсиса :
   Това свойство на настоящото време е крайно интересно : сам по себе си разговорът за необходимостта от оцеляване вече не учудва никого. И причината не е в някоя епидемия или техногенна катастрофа - работата е там, че хората ( съзнателно или не ) желаят настъпването на глобална катастрофа. Много нагледен е примерът с продукцията на Холивуд, която вече е изброила всички варианти за унищожение на света, които могат да бъдат измислени. И всеки път подобен сюжет предизвиква огромен интерес. На хората вече е втълпено как искат да гледат изчезването на света !
   Поотделно всеки желае щастие на децата и на близките си, а и самият той не иска да умира. В същото време мечтите за апокалипсиса са най-търсени. Как се е стигнало до такъв живот ? И какво следва от това ? 

  Следва

 От интернет



Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. universalnite1neo - :) Поздрави ! По-точно едва ли мо...
26.06.2010 10:46
:) Поздрави ! По-точно едва ли можеше да се каже .
Земната , светската власт по принцип има такава природа, която не й позволява да формира ценностни идеи. Грубо казано, не е кармично обусловено
цитирай
2. galatceq - Все пак завърши философия ;). По ...
26.06.2010 10:50
Все пак завърших философия ;) . По тази причина намесих и Платон !
цитирай
3. universalnite1neo - И тези псевдомечти за апокалиспис. ...
26.06.2010 10:57
И тези псевдомечти за апокалиспис ... Отново манипулация ! Отказ от стремежа към промяна в духовен аспект !
цитирай
4. galatceq - И тези псевдомечти за апокалиспис. ...
26.06.2010 11:00
universalnite1neo написа:
И тези псевдомечти за апокалиспис ... Отново манипулация ! Отказ от стремежа към промяна в духовен аспект !

:( Прав си , вече голям бизнес стана от неправилото интерпретиране на 2012 .
цитирай
5. galatceq - Висшият разум създал човешкият ...
26.06.2010 11:03
dalida написа:
Висшият разум създал човешкият разум, сигурно се е натъжил като вижда какви глупости прави човекът през целият си живот или поне докато навърши зряла възраст/около 40 години/, тогава си дава сметка, как досега е живял и какво е постигнал. Но, до тази възраст и до тези изводи стигат само разумните хора. а те са много малко, като гледам какво се случва по света и унас.
Впрочем, много важно условие за мозъка на човека - за неговото правилно развитие е нужна правилната нагласа за храненето и мисленето.
Човекът според библията е създаден за да служи, да е в услуга на човечеството.
Човекът през първата част от живота си се учи на общуване, след това се учи на
човечност и накрая се учи да бъде полезен както на себе си така и на останалите около и далеч от него.
Поздрави за хубавият постинг!
Весели почивни дни!

:) Мерси !
Напълно съм съгласна - трябва да се научим как да сме полезни един на друг. И то не за "отбиване на номера" ;) Дано е дошло времето за това !
цитирай
6. universalnite1neo - Понеже стана въпрос за 2012 и фал...
26.06.2010 11:06
Понеже стана въпрос за 2012 и фалшивите версии около нея - виж нещо от стар мой постинг : http://universalnite000.blog.bg/drugi/2010/03/14/2012-mneniia-ochakvaniia-prorochestva.510844
цитирай
7. karambol5 - Птостичко е- трябва да се намери ...
26.06.2010 11:09
Птостичко е- трябва да се намери пътя. И вярвам ,че е простичко !
цитирай
8. galatceq - Понеже стана въпрос за 2012 и фал...
26.06.2010 11:13
universalnite1neo написа:
Понеже стана въпрос за 2012 и фалшивите версии около нея - виж нещо от стар мой постинг : http://universalnite000.blog.bg/drugi/2010/03/14/2012-mneniia-ochakvaniia-prorochestva.510844

:))) Спомням си , аз също имам нещо за 2012 и очакванията - в блогрола ми ;)
цитирай
9. galatceq - Птостичко е- трябва да се намери ...
26.06.2010 11:14
karambol5 написа:
Птостичко е- трябва да се намери пътя. И вярвам ,че е простичко !

:) Съгласна , най-големите истини са прости . Те биват излишно усложнявани впоследствие. Да продължим заедно по пътя на търсещите !
цитирай
10. universalnite1neo - И да добавя към всичко казано - не ...
26.06.2010 11:19
И да добавя към всичко казано - не трябва вече да се разчита на някакви "месии", това е отказ от собствената отговорност ! Както и доверието към евтина пропаганда с етикет "Шок от бъдещето" ....
цитирай
11. galatceq - ;) Да се надяваме .
26.06.2010 11:24
;) Да се надяваме .
цитирай
12. rebellion - Че то това държава ли е ? Егоисти н...
26.06.2010 11:36
Че то това държава ли е ? Егоисти навсякъде
цитирай
13. bowman - ...
26.06.2010 11:37
Ако правилно съм разбрал статията, това което ни трови е липсата на искреност . Съдейки по това колко ниско ценена е в днешно време , хората трудно биха признали грешката и още по- малко пък е да се оттърват от нещо което не признават...
цитирай
14. galatceq - Че то това държава ли е ? Егоисти н...
26.06.2010 11:41
rebellion написа:
Че то това държава ли е ? Егоисти навсякъде

Това е всеизвестно , разглеждаме и какво ни прави такива .
цитирай
15. galatceq - Ако правилно съм разбрал статията, ...
26.06.2010 11:46
bowman написа:
Ако правилно съм разбрал статията, това което ни трови е липсата на искреност . Съдейки по това колко ниско ценена е в днешно време , хората трудно биха признали грешката и още по- малко пък е да се оттърват от нещо което не признават...

:) Прав си - липсата на искреност и то най-вече пред самия себе си е довела до сегашното положение. Но в третата , последна част се казва, че ако искаме промяна в положителен смисъл, трябва да се оттърсим от миналото с неговите извори на болестта и да се ориентираме към импулса, излизащ от търсещите души на етноса .
цитирай
16. bowman - @16
26.06.2010 12:00
.. Някога му казваха "За да получиш правилният отговор , трябва да зададеш правилния въпрос "
цитирай
17. galatceq - . . Някога му казваха "За да ...
26.06.2010 12:04
bowman написа:
.. Някога му казваха "За да получиш правилният отговор , трябва да зададеш правилния въпрос "

:)) Даа, това е общовалидна истина . Радвам се, че се разбрахме !
цитирай
18. kleopatrasv - Каквото и да кажеш само ще подчер...
26.06.2010 12:06
Каквото и да кажеш само ще подчертая, че не лекарствата лекуват, а вярата в тях, че ще ни излекуват. Затова нека вярваме, поне от това имаме нужда, че ще се промени света около нас в желаната за нас посока и ще започнем отново да се развиваме като пълноценни индивиди.
Поздрави за поста, актуална информация е!
цитирай
19. galatceq - Каквото и да кажеш само ще подчер...
26.06.2010 12:14
kleopatrasv написа:
Каквото и да кажеш само ще подчертая, че не лекарствата лекуват, а вярата в тях, че ще ни излекуват. Затова нека вярваме, поне от това имаме нужда, че ще се промени света около нас в желаната за нас посока и ще започнем отново да се развиваме като пълноценни индивиди.
Поздрави за поста, актуална информация е!

:) Мерси !
Сега ми дойде наум една интересна мисъл - нали лекарствата са продукт на нашата мисъл ? Следователно - работейки целенасочено върху мисловната си сила, ние можем да се излекуваме .
цитирай
20. monaliza121 - Да има...
26.06.2010 15:51
Има случаи, в които болни се излекуват благодарение на мисълта и вярата, но да "излекуваш " държавата само с мисъл е сферата на илюзиите... Защото докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуваха...
Поздрави, хареса ми постинга!
цитирай
21. galatceq - :) В случая лечението освен нова ...
26.06.2010 16:55
:) В случая лечението освен нова мисъл включва и изявата й , не е достатъчно само хубавото намерение .
Мерси и заповядай пак , има още една част от поредицата !
цитирай
22. miaa - Поздрави от мен,Galatceq:)Статията е много актуална! Болестта има връзка с душата на човека!?
26.06.2010 22:00
Отърсването от илюзиите на човека само по- себе си е изцеление.
Много хора говорят за своите заболявания, като зов за събуждане.Чувала съм хора с неизлечими заболявания да казват, че животът им е започнал едва когато им е поставена окончателната им диагноза.Защото , когато човек научи диагнозата си, още през първите 5 минути отпада нашия безсъдържателен личен багаж..защо съм бил високомерен с хората, защо осъждам толкова много хора,защо се преструвам на издръжлив човек и пр.Тези и безброй други въпроси ..отпадатВъв всеки човек има едно ядро, нашето истинско Аз.Откриването му дава смисъл на живота ни. За себе си разбрах,че мъката , страданието на човека дава ренгеново зрение за страданието на другите.И всеки ден се моля то да бъде една малка част от живота на всеки от нас.Да има повече любов и уважение помежду ни.
цитирай
23. galatceq - Отърсването от илюзиите на човека ...
26.06.2010 22:04
miaa написа:
Отърсването от илюзиите на човека само по- себе си е изцеление.
Много хора говорят за своите заболявания, като зов за събуждане.Чувала съм хора с неизлечими заболявания да казват, че животът им е започнал едва когато им е поставена окончателната им диагноза.Защото , когато човек научи диагнозата си, още през първите 5 минути отпада от нашия безсъдържателен личен багаж..защо съм бил високомерен с хората, защо осъждам толкова много хора,защо се преструвам на издръжлив човек и пр.Тези и безброй други въпроси ..отпадатВъв всеки човек има едно ядро, нашето истинско Аз.Откриването му дава смисъл на живота ни. За себе си разбрах,че мъката , страданието на човека дава ренгеново зрение за страданието на другите.И всеки ден се моля то да бъде една малка част от живота на всеки от нас.Да има повече любов и уважение помежду ни.

Имаш пълно право , miaa, илюзиите са тези, които ни спират развитието . А истинската любов винаги дава това, което е най-доброто за всички нас ( или поне това, което ние имаме като идеал за най-добро). Приятна вечер ти желая ! :)
цитирай
24. sestra - Харесва ми написаното:)
26.06.2010 23:17
И много вярно. Като учител по изкуство, вземам сериозно работата си и смятам, че отрязването на часовете по изкуства за сметка на математиката води до огромна каша в главите. Стремежът към прагматично образование прескача в една абстракция, в която няма и помен от знания за абстрактното...
цитирай
25. galatceq - И много вярно. Като учител по изк...
26.06.2010 23:29
sestra написа:
И много вярно. Като учител по изкуство, вземам сериозно работата си и смятам, че отрязването на часовете по изкуства за сметка на математиката води до огромна каша в главите. Стремежът към прагматично образование прескача в една абстракция, в която няма и помен от знания за абстрактното...

За съжаление е така, технократският модел е отишъл в крайност, от която страдат качествата , свързани с изкуствата. Не отричам нуждата от прагматизъм, но когато това предизвиква дисбаланс - има над какво да се замислим. Без абстрактен поглед губим ...
цитирай
26. makont - Моля те, звучи ужасно безнадеждно
26.06.2010 23:41
Не може да няма никаква надежда, та нали всяко наше добро дело, може би ще ни промени. Ако в нас има зрънце добро, колкото и да сме го подтискали и унищожавали, все пак има надежда то да се прояви и да ни промени.Лошото е, че вече правим добрини, очаквайки срещу това някаква отплата. Погубваме себе си. Дано повече хора го четат и дано поне малко променим света към по добро. Лека нощ.
цитирай
27. galatceq - Всяко наще добро дело, може би ще ни ...
26.06.2010 23:49
makont написа:
Всяко наще добро дело, може би ще ни промени. Лошото е, че вече правим добрини, очаквайки срещу това някаква отплата. Погубваме себе си. Много хубаво пишеш. Много истинско. Дано повече хора го четат и дано поне малко променим света към по добро. Лека нощ.

:) Meрси ! Неслучайно един приятел от блога каза нещо, което много ме впечатли : "Когато хората смятат, че всяко тяхно взаимоотношение трябва да завършва със стокообмен - то те са мъртви в духовен аспект" . Лека и спокойна нощ :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2320436
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031