Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2010 17:58 - Аржентинското пророчество, Адриан Салбучи
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 5034 Коментари: 11 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аржентинското пророчество

Колко време ни остава?

Адриан Салбучи (Adrian Salbuchi)

 

www.asalbuchi. com.ar

http://waronyou.com/forums/index.php?action=printpage;topic=8819.0

14 май 2009 год.

 

...

В тази статия разглеждаме някои ключови процеси днес, които – според нас – подсказват, че даден период на развитие или цикъл приближава стремително бързо към своя край в целия свят - въпреки поведението на глобалните медии, които се правят, че не виждат и не разбират какво става (тоест, крият истината и пускат над нея прикриваща мъгла), въпреки че по-голямата част от политиците  не осъзнават тенденциите (отчасти поради лично невежество). Населението във всички страни вижда и чувства заплахата, но не може да я облече в думи. Някои интелектуалци схващат цялостната картина на съвремието – виждат ясно накъде ни влачат – но им е трудно да приемат и признаят страшните факти.

         В Комюнике № 52 от месец октомври 2008 год., посветено на току-що започналата глобална финансова “криза”, заявихме, че няма такава “криза”. Истината е, че от понеделник, 15 септември 2008 год., беше поставено началото на невъзвратим срив на глобалната финансова система, но той е само част от контролиран модел, чрез който ще бъдат постигнати други цели. Те излизат много извън границите на финансовата сфера: идеята е да се премине към следващия геополитически етап на т.н. “Нов световен ред”. Този етап е възцаряване на СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО. Описахме и трите основни планове на елита на “Новия световен ред”:

-   План А – излизане от текущата финансова “криза” чрез финансови мерки. Те се оказаха неработещи...

-   План В – опит да се спре кризата чрез всестранно преразглеждане на глобалната финансова система; между другите фактори този процес ще включва и въвеждане на нов долар със златно покритие. Това ще даде възможност на глобалните елити да прехвърлят максималната част от загубите на Уол Стрийт и европейските банкери върху други страни (между тях Китай и Латинска Америка);

-   План С -  той предвижда да се ритне “шахматната дъска” и да се започне планетарна война.

Смятаме, че в момента трите плана са в различни степени на приложение: План А е почти мъртъв; План В и С са в точката на пускане в действие. Нека да видим къде точно се намираме понастоящем...

 

1)    СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО

Първо, трябва да стане ясно, че “Новият световен ред” е  общ термин, а не е название на етап от глобалната политическа структура. През миналия век се появиха няколко разновидности на “Нов световен ред”, а именно:

-   през 1919 год., когато завърши Първата световна война и бяха създадени Съветът за външна политика (Ню Йорк) и Кралският институт за международни дела (Лондон) – геополитически, контролиращи и планиращи организации, чиято задача беше да прокарват – налагат - защитават англо-американските интереси в света.

-   През 1945 год., когато беше създаден следвоенният двуполюсен свят: Бретън Уудс, Ялта, ООН, “студената война”.

-   През 1991 год. след унищожаването на Съветския съюз се освободи пътя на най-Новия световен ред – глобализацията, както беше обявено от Буш Старши (на 11 септември 1991 год.!) и

-   През 2008 год., когато съмнителната и умирающа “глобализация” започна да залязва, за да бъде заменена с нещо още по-амбициозно: едно авторитарно Световно правителство, както беше оповестено от лондонския “Файнаншъл таймс” на 8 декември 2008 год. от Гидеон Рахман.

Днес ние сме в насилствената фаза, предхождаща налагането и установяването на Световното правителство. Между неговите цели са:

-   Разлагане и унищожаване на всички форми на национален суверенитет (усмъртяване на националната държава, процес, поддържан и налаган от Съвета за външна политика (CFR)*, Трилатералната комисия** и Билдербергите***).

-   Залез на САЩ като “незаменима” суперсила (допуснато беше Обама да влезе в Белия дом).

-   Драстично намаляване на населението в света (пандемична истерия).

-   Тотално електронно наблюдение и контрол над оцелялата част от човечеството (психическо въздействие върху хората, което все повече и повече намалява съпротивата срещу целенасочено провеждания геноцид).

-   Монолитна централизация и суров всестранен контрол над политиката, икономиката, финансите, военните, културата, медиите, технологията и дори върху религията.

Това НЕ МОЖЕ да се постигне без война. План С вече е активиран.

 

2)    КОНФРОНТАЦИЯ С РУСИЯ И КИТАЙ

През последните месеци Китай наблюдава САЩ и Уол Стрийт с увеличаващо се фиксиран и немигащ поглед...

Те искат да знаят какво ще стане с деноминираните резерви от 1.7 трилиона долара, които държат (някои наблюдатели от Вашингтон ги наричат “Китайската атомна бомба”). САЩ не отговарят, просто защото няма какво да кажат...

Ако Китай предприеме “силен ход” (например прехвърли доларите в евро след много кратко предупреждение), доларът ще се срине (План В е разработен за този вид развитие).

Фактически, Китай е един от главните източници за финансиране на обществения дефицит на САЩ – доскоро той поемаше огромни траншове от обществения дълг на САЩ (днес нуждата от този вид захранване е нараснала до  170 милиарда долара на седмица!)

Мистериозното прелитане на Еър Форс Оън ниско над Манхатън в Ню Йорк, предизвикало паника и евакуация на Световния финансов център и други Манхатънски небостъргачи, изглежда свързано точно с този проблем: вероятно Обама и някои от екипа му са направили опит да се срещнат с представители от Китай и други чужди сили с цел постигане на някакво споразумение или решение. Но Обама явно е пропуснал да се консултира с “онези от горния етаж, които дърпат конците” – те решават другояче и заповядват на Еър Форс Оън да се приземи във Вашингтон, като направи това колкото е възможно по-заплашително. Страхувайки се от най-лошото, пилотът решава да защити самолета си и прелита ниско над Ню Йорк така, че да бъде “видян от милиони” и “придружаващите” го бойни реактивни самолети F16 да не могат да предприемат нещо “странно” (вижте видеозаписите на невероятно ниския полет по YouTube). По-късно мисиите на тези чужди кредитори на САЩ – включително и китайското – бяха въвлечени в странна престрелка с оперативни служители на ФБР, в резултат на която бяха убити няколко агента...

 

3)    ИЗРАЕЛСКСИЯТ ДЕТОНАТОР

Израел продължава да придвижва напред обявените планове за едностранно нападение на Иран. Информираме за този факт повече от две години. Това ще бъде  преднамерена, с нищо неоправдана, едностранна атака на държавата Израел, единствената страна в Близкия изток, разполагаща с оръжия за масово унищожение – 400 атомни бомби, предоставени от САЩ – и демонстрираща ясно изразено желание да ги използва. Оправданието е атомната програма на Иран. В броя си от 18 април т.г. лондонският “Таймс” съобщава, че израелските въздушни сили са готови да атакуват и чакат само зелена светлина от новия ултра-десен премиер на Израел Нетаняху, от неговия още по-ултра-десен министър на външните работи Либерман и от висшето командване на израелската армия (справка: статията “Израел е готов да бомбардира атомните реактори на Иран”).

ТОВА ще постави началото на обща война с широко прилагане на оръжия за масово унищожение – биологични, химични и атомни. Израелски източници твърдят, че ще нападнат Иран с или без зелена светлина от правителството на Обама: те са напълно наясно, че ционистката власт в САЩ е над всяко  правителство, без значение коя от двете партии там има мнозинство. На 18 май се предвижда среща на Нетаняху с Обама. Както и да се развият нещата на тази среща, ако Израел нападне и Иран отговори на атаката, ционистките силови кръгове, които контролират САЩ, ще ПРИНУДЯТ правителството да се включи в поредната кървава баня (справка: книгата на Стивън Уолт и Джон Миърсхаймър  “Израелското лоби и външната политика на САЩ”). Тази прогноза е потвърдена от “Дейли телеграф” в броя му от 7 май 2009 год.

Уви, както изтъкна бившият премиер на Малайзия Мохамед Махатир през 2003 год., “евреите (ционистите) управляват света чрез пълномощник: те принуждават други да се бият и умират за тях”.

 

4)    ГЕОПОЛИТИКА В ПОДКРЕПА НА СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО

“Израелският детонатор” съвпада с новото разместване на военните сили на САЩ по линиите, предложени от геополитическата стратегическа мисъл на Збигнев Бзежински, който настоява САЩ да се изтеглят частично от блатото в Ирак и да се фокусират върху Афганистан, Пакистан, талибаните и Каспийските петролни находища. В Афганистан талибаните си върнаха властта над по-голямата част от територията на страната и тя се намира в ужасяващ хаос. Днес те са само на 160 км от Исламабад, Пакистан, който също е в страшна криза. Бомбите на САЩ се сипят ежедневно и над двете страни, без техните куклени правителства да предприемат каквито и да било мерки срещу безразборното избиване на цивилното население на тези две страни.

От съответните си гледни точки и интереси Иран, Русия и Китай наблюдават и оценяват тези заплашителни маневри на базата на различни критерии и с вариращи степени на тревога – Русия е допълнително заплашена и от опасната стратегия на обграждане, прилагана от НАТО в Полша и други части на Европа. И трите страни обаче знаят, че имат едни и същи противници: САЩ (за Русия и Китай), Израел и САЩ (за Иран). Формула, заредена с експлозив, но необходим риск за елита на “Новия световен ред”, решен твърдо да възцари Световно правителство над планетата.

Тези факти трябва да събудят всички страни по света. Червени светлини трябва тревожно да сигнализират и камбани да бият за всички нации, защото Световното правителство няма да забрави нито една от тях; а всяка страна която не се съгласи “да се присъедини доброволно” към това правителство, свързано с глобалните интереси на САЩ, Обединеното кралство и Израел, автоматично ще попадне в категорията “разбойническа държава” и ще бъде етикетирана като “недемократична”, “антихуманна”, “антисемитска”... Всички знаем каква ще бъде следващата стъпка…

 

5)    ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ФАЛИТИ: БЕЗРАБОТИЦА И БЕДНОСТ    

  ЗА МИЛИОНИ ТРУДЕЩИ СЕ ХОРА

Банките на САЩ и Европа фалират, фалират и много големи производства (напоследък падна Крайслер), глобалните застрахователи и презатрахователи са технически фалирали, а останалите финансови институции са технически нестабилни - в най-добрия случай, а в най-лошия - нежизнеспособни. Първото Световно правителство ще трябва да изтегля от блатото на фалита компания след компания. Още едно доказателство, че ако капитализмът се остави без контрол, управляван само от собствената си динамика и същност, то той се вкопчва в система, при която  държавата поема корпорациите (тя не може да фалира – твърде голяма е) и управлява икономиката така, че да защити интересите на банкерската номенклатура…

Отново и отново сме свидетели на един и същ цикъл: първо, няколко десетилетия приватизирани огромни печалби, които текат пълноводно в джобовете на банкерите, “инвеститорите”, спекулантите и другите паразити от всякакъв вид и сорт - после цялата система се срива – и предсказуемите гигантски загуби се социализират от правителството чрез масово провеждане на финансови спасителни операции с парите на данъкоплатците и безотговорно печатане на пари, за да се спасят безмерно жадните-алчни престъпници, които би трябвало да са в затвора. Всички други са оставени сами на себе си сред ужаса на безработицата и мизерията.

Технически доларът е хипер-напомпан с въздух, дори и никой още да не се осмелява да извика ”Царят е гол!”… Поне засега…

Днес научаваме, че според експертите кризата в САЩ, Европа и Азия е “много по-лоша, отколкото се мислеше и очакваше”…

Милиони загубиха работата и препитанието си, милиони загубиха жилищата и събираното с години, милиони загубиха вноските си за пенсия и спестяванията си - милиони излязоха на улиците: манифестации - социална война - репресии и разправа с протестиращите.

 

6)    ИЗМАМА И ОЩЕ ИЗМАМА

Инвеститорът от Уол Стрийт Бърнърд Мадоф (бивш президент на NASDAQ и възпитаник на Йешива Юнивърсити), базиращ измамите си на пирамидалната Понци-схема*, стана символ на Измамника-банкер с бяла якичка - съществена част от капиталистическата система - със 70-те милиарда долара, ограбени от другите “инвеститори” (демонстрация на модерна версия канибализъм: започнаха да се ядат взаимно…!)

И все пак бедният Бърни Мадоф едва ли заслужава целия този кален медиен порой от обвинения, възмущения, обидни квалификации като Топ Понци-Измамник, защото истината е, че ЦЯЛАТА глобална финансова система представлява една огромна Понци-пирамида. Точно по този начин оперират през  цялото време СитиКорп (Уилям Роудс, Робърт Рубин), Банк ъв Америка, Голдман Сакс (Хенри Полсън, Тимъти Гайтнър), Морган Станли, AIG (Морис Гринберг) и по-голямата част от всички други глобални банки и частни застрахователни институции.

За да разберете по-добре какво точно става зад кулисите, вгледайте се във Фреди Мак, чийто току-що назначен висш финансов чиновник Давид Келерман “се самоуби” на 41 години. Източници на руското разузнаване обаче посочват друга, много по-вероятна версия за смъртта му, свързана с разкритията на Келерман за сифонирането на над 50 милиарда долара в интерес на ционистки и израелски организации – нещо повече: той изглежда е обявил, където не трябва, намерението си да оповести публично тази взривяваща информация... Напомняме ви, че Фреди Мак фалира в края на миналата година и един от неговите директори беше Рам Емануел, днес шеф на канцеларията на президент Обама, независимо от двойното си гражданство (на Израел и на САЩ); по отношение на него циркулира и още една любопитна подробност: съществува подозрение, че той е и действуващ агент на израелското военно разузнаване. (!)

 

7)    ОТНОСНО ЕПИДЕМИЯТА ОТ СВИНСКИ ГРИП H1N1

Този грип е още едно прикритие, наложено на първите страници на световните медии за отвличане на вниманието от гореизброените драматични събития и за изтласкването им не само от първите страници на вестниците, но и от телевизионните новини в най-гледаното време. Засега са съобщени само около 2000 случая на заболели от въпросния грип глобално; тези дни научихме, че 160-те смъртни случая в Мексико – както беше първоначално съобщено от ФоксНюз преди две седмици – са спаднали до около 30... Същото се отнася и за смъртните случаи в останалата част от света. За голяма радост на Фармасютикъл Лабораторис (които направиха голям удар с огромни продажби на антигрипната ваксина Тамилфлу и други антигрипни лекарства), медиите изпаднаха в “пандемична истерия”, както беше остроумно обявено в една консултация за оценка на риска. Освен това страстните привърженици и войници на Новия световен ред можаха за изпитат и оценят резултатите от проведеното на практика упражнение от програмата им за психични войни с цел установяване на контрол над огромни маси от хора чрез внушаване на страх и постигане на масово ваксиниране “по желание”. По време на настоящото им глобално упражнение в ход беше пуснат целият цирк и всичките му съставни части: медицински маски – карантини – масови ваксинации – спрени полети– точно както стана и с истерията около т.н  птичи грип през 2004 и 2005 години. (Всъщност, какво стана с него?)

В даден момент те без съмнение наистина ще пуснат някой  синтетичен “специално подбран” вирус, насочен срещу определени социални групи и типове хора (вече отбелязаха отличен успех в това отношение с вируса на СПИНа), защото една от ключовите цели на Световното правителство е да стартира интензивна депопулация на света  - тоест, разчистване на излишното население на света, както препоръчва Хенри Кисинджър в своя Стратегически Меморандум за националната сигурност 200 (1974 год.).

 

Седемте точки, на които се спряхме по-горе, не трябва да се приемат изолирано и несвързано една с друга. Налице е вътрешна връзка между тях и тя изисква те да се разглеждат като едно цяло – като част от много по-обширна стратегия, чиято цел е налагане на Световно правителство по един или друг начин... Ако се обърнем с лице към тези и други факти, свържем ги в едно цяло и проектираме въздействията им в среден и дълъг период от време в бъдеще, то ще видим, че този начин на третиране на предоставените факти ще ни помогне да се ориентираме какво точно става в света – а това е нещо напълно различно от течащото по CNN, FoxNews, BBC, New York Times, Washington Post, Daily Telegraph, ABC, CBS или NBC

Накратко: ключовият въпрос, който трябва да поставяме, би следвало да става все по-очеваден за всички нас – навсякъде! А той е: “Колко време ни остава? С колко време наистина разполагаме в САЩ, в Европа, в Аржентина – в целия свят?

Сами преценете... и направете своя избор.  Можете да бъдете част от мълчаливото и покорно овче стадо, което не мисли и не действа, или... ние всички можем да се раздвижим, да схванем ужаса на предстоящото бедствие – без значение къде всеки един от нас се намира или какъв е – и да се заловим да вършим нещо в наша защита...

 

Адриан Салбучи (Adrian Salbuchi)

 

Превод Благовеста Дончева

19.05.09 г.

 

 


 

* The Council on Foreign Relations (CFR) e организация в САЩ за външна политика, основана през 1921 год.  Някои международни журналисти смятат, че той е “най-влиятелният мозъчен тръст в областта на външната политика”. Организацията публикува списание “Форин Афеърс”.

 

** Трилатералната комисия е частна организация, чиято цел е поддържане на близко сътрудничество между САЩ, Европа и Япония. Основана е през юли 1973 год. по инициатива на Дейвид Рокфелер, по това време председател на Съвета за външна политика.

 

*** Bilderbergers – The Bilderberg Group, Bilderberg conference, or Bilderberg Club

е организация на международния елит, който провежда ежегодишно неофициална конференция на около 130-150 лица с влияние в областта на политиката, бизнеса и финансите. Участниците в нея разискват и вземат решения по редица глобални въпроси от икономически, военен и политически характер, които по-късно се прилагат на практика.

 

* Понци схемата е измамна операция на инвестиране, при която на инвеститорите се плаща от техните собствени пари или от парите, платени от следващите инвеститори, а не от парите в резултат на действителна печалба. За да привлече нови инвеститори, Понци схемата обикновено предлага висока възвръщаемост под формата на краткосрочни изплащания, които са или ненормално високи или необичайно постоянни. Понци схемата има нужда от непрекъснат поток от все нови и нови инвеститори, с чиито пари се плаща на тези преди тях. Схемата е осъдена на провал, тъй като печалбата – ако изобщо има такава – е по-малка от нужните изплащания.

Тя се нарича така по името на Чарлс Понци, който използва тази пирамидална схема за лично обогатяване след емигрирането си от Италия в САЩ през 1903 год.


http://www.israelshamir.net/Bulgarian/ArgentineProphesy.htm




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Верни неща, особено за подготвя...
19.03.2010 18:22
Верни неща , особено за подготвяната война
цитирай
2. galatceq - Не трябва да сме пасивни, това е м...
19.03.2010 18:45
Не трябва да сме пасивни, това е много важно . Щом има информация - нека се разпространи !
цитирай
3. universalnite000 - :) Признавам - това е голямо твое ...
19.03.2010 20:11
:) Признавам - това е голямо твое попадение, приятелко ! Повтаря мои мисли , макар и в друг вид .
цитирай
4. galatceq - ;) Предполагах, че нещо подобно ще ...
19.03.2010 20:17
;) Предполагах, че нещо подобно ще кажеш, дано и други са на твое мнение .
цитирай
5. анонимен - i kato sme
20.03.2010 03:22
pritiskani v godini i sme stanali ovche stado a triabva da se probudim za deistvie kak shte stane.s pastir s nov isus ili s luje isus.az lichno imam nujda ot organizirani deistvia.vijdam che drugite sa silni i che vsichki ovtse triabva ednovremenno da zableem ta da se srine piramidata im
цитирай
6. galatceq - Съгласна съм, с единични изяви няма ...
20.03.2010 08:29
Съгласна съм , с единични изяви няма да стане. Преди и аз съм гледала по-леко на нещата , но сега съм осъзнала, че няма време !
цитирай
7. panazea - Духовно обединение!
20.03.2010 14:44
:))
цитирай
8. galatceq - Дано, приятелко ;)
20.03.2010 15:29
Дано, приятелко ;)
цитирай
9. yuliya2006 - ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ! ПРОЛЕТНА ...
20.03.2010 20:37
ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!


ПРОЛЕТНА ДУША

Дъжд вали, трева зелена,
слънце зад облака се скри.
Славей от нейде се дочу
и на бор въздух замириса.

Гергьовски дъжд вали
и всичко ражда си отново.
Света стене от любов,
на новия живот се радва.

Душата ми ликува,
пречистена, тъй мила.
Над суетата, над греха,
за рая пътя тя открила.

ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
10. galatceq - :))) Благодаря ти, много е мило и ...
20.03.2010 20:57
:))) Благодаря ти , много е мило и хубаво , достави ми удоволствие !
цитирай
11. mileidi46 - :)))
20.03.2010 23:13
4estita prolet mila....
da si vse taka optimisti4na,vedra i usmixnata....
neka proletta jivee v teb!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2320777
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031