Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2010 16:14 - За състоянието на планетата и какво можем да направим !
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 1554 Коментари: 2 Гласове:
5



СТЪПКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО НА НИВО

1.

“МАТРИЦАТА” (те са второстепенни, основното е работата върху себе си): Премахване на лихвения процент – осъзнаване на населението за ролята на лихвата като раков фактор в социума.

2.

Въвеждане на Правото на Информиране В САМОТО ДЕЙСТВАЩО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО.

3.

Информация за манипулативните механизми в социума чрез медии и политически партии и религии.

4.

Правото на Жената да бъде свободна наистина вън от опеката на мъжа с парите и портфейла.

5.

Използване на слънчевата и свободна енергия в паралел с другите енергийни източници и премахване монопола на петрола.

Молитвата в информационните точки

По какъв начин тази молитва ще се различава от другите начини за молитва

в своите тела

, с които ние сме свикнали? Главно с това, че при другите начини се иска нещо, докато новият начин ни кара да изградим чувството , като че ли на молитвата ни е вече отговорено. Визуализациите са безсилни, освен ако не им вдъхнем живот посредством силата на емоцията и чувството така, сякаш тези визуализации са вече факт. Щом този начин за молитва работи според това в какво вярваме ние, то няма причина да преживеем катастрофалните предсказания, защото сега вече притежаваме колективната сила да променим реалността. Но трябва да се съберем, за да направим това чрез масова молитва, използвайки чувството, заредена с гориво от силата на човешките емоции. Това е толкова мощен инструмент, че хората изпитват много дълбок и оздравителен ефект, просто защото откриват как в сърцата им се отварят нови възможности и си дават разрешение да се променят.

Щом включим чувство

, ние привличаме тази реалност и външният свят отразява за нас онова, което е създал нашият вътрешен свят. Определяме какво ще преживеем според това, в което сме се превърнали в своя живот. Дали избираме мир или страх в своя личен живот, светът отразява обратно към нас същите тези качества, защото почита принципите на творението. Както древните Есеи казват: “Станете мир, защото това е нещото, което привлича мира към света”.

От перспективата на древните Есеи

, всеки човек на Земята е посветен в Мистерийното Училище, което наричаме живот. Дали го съзнава или не, всеки човек ще преживее в присъствието на другите огледалата на самия себе си в този момент. Ако притежаваме мъдростта да разпознаем тези огледала, можем да ускорим еволюцията на своите емоции и разбирането.

За Придвижване към Състраданието

Ако вярваме

, че съществува само един източник на всичко, което е, значи сме отворили вратата към изцеление на илюзията за разделеност. Отворили сме вратата към изцеляване на присъдата за мрака и светлината. В присъствието на това изцеление нашето тяло реагира. Това според мен съдържа нашата най-голяма възможност – за изцеление на собствените ни тела и за изцеление на нациите.

Просто чрез обръщането към възможността

, че съществува само един източник на всичко, което някога ще опознаем в този свят, и че всичко, на което сме свидетели и което преживяваме, е от този източник, ние биваме приканвани да се издигнем над своите присъди. Направим ли това, полярностите отпадат.

Ключът към настоящото време от историята е да преминем отвъд осъждането и да допуснем наличието на възможността

, че Светлината и Мракът са едно и също и, както Египетският Учител Тот казва, са различни само на вид, но част от една даже по-голяма сила. Проникнем ли се от тази идея, ние отваряме вратата към възможността да изпитаме състрадание. Ние се борим за възвръщането на Баланса. От този така желан Баланс липсва равната половинка Светлина, тъй като Земята е в плен на Тъмнината. Към това се стремим. Разумното Сърце и Христовото съзнание са пътят. Чрез излъчване на безусловна любов и състрадание (най-високите честоти в позната вселена), ние ще променим този свят. За да ги излъчим обаче, трябва да имаме необходимата информация, за да се депрограмираме, защото ние не умеем да бъдем свободни. Ако не се депрограмираме, няма да има условия за отварянето на сърдечната чакра, за създаването на Разумното сърце и за безусловната любов и състрадание. А безусловна любов означава да обичате дори и тези, които ни превръщат в роби от векове. Безусловната любов е не “обичам те, ако...”, не “обичам те, защото”, а именно безусловното “обичам те, точка!”! В Първото съборно послание апостол Павел е написал на коринтяните знаменателни думи: “Да имам пророчески дар и да зная всички тайни, да имам пълно знание за всички неща и такава силна вяра, че да мога и планини да преместям – щом любов нямам, нищо не съм.” Апостол Павел говори за силата на личния ангажимент, за простичкия факт, че любовта е онази фина арматура на душата, която ни държи изправени в света. Любовта, казва апостолът, е нашият залог за оцеляване в един свят, където всичко се разпилява – там пророчествата престават, езиците замлъкват, знанието изтлява. Любовта обаче не отпада, тя е точката на нашето върховно обвързване със света. Любовта е от сърцето, извираща преданост, фундаментално условие, което прави възможни всички човешки умения и смислени всички старания. Следователно любовта е отглас на призоваването ни в света. Да бъдем отново любов и да си спомним, че сме част от Бога! http://yosif.net/file/zemq.pdf


Тагове:   Какво,   можем,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miaa - Точно това, си мислих днес за люб...
27.02.2010 16:25
Точно това, си мислих днес за любовта, божествената, безусловната.Тя е мъдрост.
Каквото и да говорим за нея, тя спохожда само тези, които са завършени, като личности, които притежават, един бих казала висш разум( дане го бъркаме с космическият, той е универсален) и осъзнаването на човека на по- високо ниво на еволюция... Защото добрата професия и материалното покритие не са достатъчни само. ..Те няма да те направят по- мъдър и духовен. Тънка е границата между желанието и същността на тази любов.Прекрасен постинг, поздрави!
цитирай
2. galatceq - :) Хубаво е, че имам съмишленици ...
27.02.2010 16:32
:) Хубаво е , че имам съмишленици като теб в блога, благодаря ти, че се отбиваш ! Поздрави и от мен :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2331894
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930