Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2010 18:07 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 1731 Коментари: 0 Гласове:
2



ВСИЧКО Е ЛЮБОВ

    В „Земята - щастлива отново" много говорихме за Любовта. И в тази книга също темата за Любовта присъства неотменно, но искаме да я завършим, като отново си поговорим за Любовта.
    В сърцето на Мирозданието е Любовта. Божествените импулси, създаващи Божествените частици, които са дар на живота, са импулси от Любов. Съграждащата Божествена енергия е Любов, Любов, която обхваща всички светове, поддържа ги живи и ги обединява с цялостния Божествен свят.
    Звучи ви отвлечено и имагинерно, но в световете няма нищо по-творящо, съграждащо и вдъхновяващо от енергията на Любовта. Това е най-могъщата енергия и благодарение на нея и заедно с енергията на Словото Създателят се проявява в цялото съществуващо Творение. Чрез Любовта Той изразява Своята същност и помага на съществата от всички вселени да се развиват и все повече да проявяват Божествената си същност. Без значение е в какви светове сте се родили, през какви вселени сте преминали и накъде сте се запътили - Божествената Любов е с вас отначалото и завинаги. Тя е в основата на цялостното ви развитие. Дори когато не вярвате в Единния Създател и си позволявате хули спрямо него. Любовта му е във вас и ви поддържа живи. Ще дойде време, когато ще осъзнаете, че сте едно с Него и Любовта Му ви е водила по вашите дълги нелеки пътища. Независимо че не сте осъзнавали това, винаги ви е спасявала Любовта, защото тя е основният житейски принцип, който гради, поддържа и развива живота.
    Красотата на Вселената е израз на Божествената Любов. Дори и вашият свят, свят на гъста материя и ниски вибрации, е неизказано красив, което е знакът, че Божествената Любов присъства в него. Когато пренебрегвате красотата, вие пренебрегвате Бог.
    Всичко, което Бог е създал във вашия свят, е красиво. Грозотата е работа на човека. Всичко в Природата е хармонично, разумно и прекрасно, защото там присъства Божествената Любов.
    Когато сте тъжни и обезсърчени, свържете се с Божествената Любов. Тя блика отвсякъде - посрещнете изгрева, изпратете залеза; загледайте се в някое дърво, цвете, в нощното небе; постойте до бликащ извор, до морето; погалете котка или куче; вдишайте свежия утринен въздух. Светът е изпълнен с Божествената Любов и тя струи към вас от всичко, сътворено от Бога. Не спирайте тези пориви на Любов, които идват към вас отвсякъде. Пуснете си красива музика и се потопете в Светлина. Ще усетите сърцето и Душата ви да се разширяват от импулсите на Универсалната Любов - Божи дар, който е въплътен във вашия живот. Всички аспекти на Любовта са втъкани в Универсалната Любов - тя ви създава, лекува, води ви за ръка през всичките безкрайни времена на съществуването ви и е безкористна.
    Единственото, което Любовта иска от вас, е да я извадите от вашата истинска същност и да я пуснете да пърха на воля в живота ви и да го изпълва със смисъл и красота.
    Не си мислете, че сте изключение и във вас не е вложена Любовта. Тя е там вътре, заключена с деветте катинара на недоверието към Бога и към света, към хората и към смисъла на живота.
    Всеки е усещал как сърцето му се разнежва от топлия поглед на едно куче, от аромата на цвете, от проявена към вас грижа от някой непознат.
    Любовта ви съпътства - тя е по-постоянна от сянката ви и няма да ви изостави през облачните дни. Доверете й се, отпуснете се в нейното лоно, за да се запознаете с Бога.
    Постепенно катинарите, с които сте заключили сърцето си, ще започнат магически да се отключват и то ще изпрати ответна Любов към света. Взаимната Любов ще ви новороди и животът ще придобие непознат и неподозиран облик.
    Още ли чакате? Позволете си да обичате този свят и той ще стане по-добър към вас. Ще дойде онзи момент, когато ще прозрете, че страданието също е Любов и няма толкова да се страхувате от него. То също е аспект на Любовта, защото ви лекува, моделира, хармонизира и извлича от вас Доброто. Обичайте страданията си, за да могат те наистина да ви бъдат полезни. Ако непрекъснато ги мразите и отблъсквате, те ще стават по-упорити в желанието си да ви направят по-добри и по-осъзнати. Кажете си, че поне са ви симпатични - в момента, в който се преборите с негативните си чувства към страданията, те ще станат ваши приятели и край на войната, край на безценното изхабяване на енергия, която може да ви послужи за по-смислени неща.
    Като отдавате Любов на всичко във вашия свят, тя се връща към вас умножена, силна и вдъхновяваща.
    Когато сте обмисляли своя план за поредното си идване на Земята, със сигурност сте знаели, че във всеки един момент ще имате могъщата подкрепа на Любовта във всички нейни аспекти и това ви е изпълвало с кураж. Потопени в тежките вибрации на триизмерния свят, често забравяте къде е вашият истински съюзник, който във всички житейски обстоятелства ви дава своето рамо, а ако трябва, ви носи на ръце, за да преминете тъмните участъци от пътя. Вашият неизменен, истински верен съюзник е Божествената Любов. Тя има много образи - само трябва да ги разпознаете, за да не отворите вратата на отчаянието.
    Към Земята и нейните хора в момента е отправена Любовта на Светлите светове, на Семейството на Светлината и на всички Духовни Учители и ангелски йерархии. Вселената залива вашата Земя с Любов, за да затрепти тя с по-високи вибрации и да ви пренесе в четвъртото измерение. Излъчете и вие вашата Любов към Земята, съединете я с Космическата Любов, за да се озовете в един нов свят, където Любовта е много по-осезаема.
    Не говорим метафорично. Вашата планета в момента преминава в нова фаза на еволюция, усвоява нови енергии и полага неимоверни усилия да се съхрани и заедно със себе си да съхрани и вас за новото измерение.
    Мислете за Земята с Любов, обливайте я в Светлина, говорете й любовни думи - тя неистово се нуждае от това. Всеки един от вас може да помогне на Земята чрез Любовта си към нея. Излъчвайте Любов към себе си, към другите, към животните и растенията. Вие сте едно Цяло, което трябва да се съедини чрез всеобща Любов към Земята. Не ви молим да извършвате тежък физически труд. Молим ви да обичате, да излъчвате Любовта, която е вътре във вас и по този начин да станете участници в този върховен миг от историята на планетата си.
    Излъчването на Любов е като дишането - то е основен процес, без който животът загива. Когато проявявате Любовта, живеете пълноценно и Душата ви е в хармония с цялото Мироздание и Неговия Създател.
    Всеки миг ние ви изпращаме нашата Любов и сме съпричастни към съдбата ви. Земята и вие, нейните хора, не сте сами в безбрежието на вселените - с вас е могъщата Универсална Любов!
http://www.yosif.net/bg/duh/index60.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2332903
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930