Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2010 17:12 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 1721 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ВРАТАТА КЪМ ЗНАНИЕТО

    Всички се сещате, че тази врата се намира във вас самите. След като притежавате Божествената частица, която ви одухотворява, цялото знание се съдържа в монадата ви, тъй като Божествената искра носи цялостното послание на Божествената субстанция и на латентните възможности на праматерията.
    И преди казахме, че вие сте посланиците на Бога и Той се разгръща и изразява чрез вас.
    Както всяка клетка в тялото ви носи цялостната информация на ДНК и точната програма за действие, както семенцето знае как да израсте и да даде програмираното растение, така и вие знаете какво е заложил Бог във вас.
    Божествената матрица е във всеки и тя никога не изчезва, нито загубва силата си.
    Това, че сега сте в материално тяло и сте завладени от гъстата материя, не променя нещата. „Божественият чип" е всякога и навсякъде с вас. Не ходете на рентген, за да го търсите - той няма да излезе на рентгеновата снимка, земните апарати още не могат да регистрират духовната енергия.
    Ако надникнете в съдържанието на „Божествения чип", ще разберете, че сте безсмъртни, че сте сътворци на Бога и носите всички качества, присъщи на Бога. Там са заложени изконно основните Божествени принципи и възможности, но изборът на пътя, по който ще преминете в духовните и материалните вселени, е единствено и само ваш. Вие избирате кои качества да проявите и да развиете.
    Сега сте стигнали до един труден етап от пътешествието си из Божественото царство - ограничени сте от материалното тяло и върху вас тегне тежестта на изминалите животи. Много често ви спохожда мисълта, че животът е безсмислен, но вътре в себе си знаете, че не е така и че трудно бихте се разделили с този живот.
    Макар и неизвестен за много хора, символът на живота присъства във всеки ваш ден и във всичко край вас. Житейските предизвикателства нямат край и изправени пред тях, трябва да ги преодолявате и да си отговаряте на много въпроси - а отговорите са там, в онзи „Божествен чип", който носите.
    Обикновено в най-трудните житейски обстоятелства започвате настоятелно да търсите отговорите и решенията на задачите. Незнайно как, налучквате кода и вратата на „Божествения чип" проскърцва, появява се един малък светъл процеп - прозрение за нещото, което в момента много ви трябва.
    Ако запомните кода, следващият път ще отворите вратата без лутане. Ако не го запомните, дано поне се сетите, че има такъв код, който отваря врата към Светлината. След известни усилия отново ще го налучкате и вратата пак ще се отвори и нещо пак ще ви просветне.
    Когато ви е нужен някакъв отговор, преди да се затичате към някой друг, който си мислите, че е знаещ, си поемете дълбоко дъх, седнете удобно и разгърнете собствения си „справочник". Кажете си: „Отговорът съществува вътре в мен." Пуснете Светлината през теменната си чакра и изпълнете цялото си тяло с нея. Поставете въпроса, помолете за отговор вътрешния си глас. Не се напрягайте, спокойно следете какви мисли преминават през главата ви. Отговорът може да дойде бързо или след няколко дни - важно е да не го изпуснете. Вечер, преди да заспите, отново задайте въпроса. Отговорите идват, когато сте спокойни. Обикновено внезапната мисъл за нещо е информация. Задръжте я - в някой момент тя ще ви потрябва. Божественият източник във вас ви е предупредил за нещо или ви е упътил в правилната посока.
    Ако не ги пренебрегвате, съобщенията ще зачестят. Духовните ви водачи ще разберат, че сте се устремили към духовната си същност и ще ви ръкопляскат. Най-вероятно е да не чуете ръкоплясканията, но това няма значение. Важно е, че навлизате във фазата на обръщане навътре към себе си.
    Многото разговори, срещите с безброй хора, продължителното гледане на телевизия и слушане на радио ви изчерпват енергията и ви разконцентрират. Преценете срещите с кои хора ви обогатяват, а не ви изтощават. Постепенно стеснете кръга на хората, с които контактувате - изберете онези личности, които се стремят към духовното знание и са се преборили с многословието и обсъждането на другите. Бягайте от критикарите - те винаги заразяват атмосферата с вредни бацили и негативизират всичко, до което се докоснат.
    Хората, с които усещате лекота и хармония, с които имате общи интереси и които вече са се разделили с лошите чувства, са най-подходящата компания, ако наистина искате да навлезете дълбоко в своята същност и да стигнете до знанието, закодирано там.
    Много внимателно подбирайте книгите и телевизионните предавания. Ако четете и гледате безразборно, не можете да се концентрирате върху същностните страни на живота. Когато започнете да отваряте вътрешната врата на знанието, ще усетите, че все повече ви тегли към Природата, към съзерцание на красиви гледки и към слушане на тиха музика; все повече ще забелязвате красиви детайли около себе си и в цялостния живот. Ще започнете да имате нужда поне от малко усамотение, когато да се отпуснете и да размислите върху собствената си същност и ценностната си система или просто да оставате потопени в Светлина. Когато изключите сетивата, които ви свързват с външния свят, ще започнете да усещате проявите на духовните сетива. Започне ли този процес, вече трудно ще се върнете към шумните компании и места и безкрайната телевизия. Ще започнете да чувствате нуждите на Душата си и нейните послания към вас. Това е знак, че сериозно навлизате в истинското знание, което носите. Все повече във вас ще се настаняват спокойствието и толерантното отношение към разбиранията и действията на другите. Обектите на вашата Любов ще се множат (не говорим за интимните ви връзки), за да достигнат броя на цялото човечество. Природата, животните, планетата, Космосът, цялостното Мироздание ще ви изпълват с Любов и загриженост за доброто на всички.
    Може би за пръв път ще се почувствате истински стойностен човек, който се връща към истинския себе си и към истинското знание.
    Това знание е необятно, но направите ли стъпка към него, вече няма да се върнете назад. Все по-ясно ще забелязвате знаците на Духовните си водачи и няма да пропускате важните обстоятелства, по-отчетливо ще отсявате значимото от незначителното. Нужните ви отговори ще идват в точния момент чрез подходящите книги, разговори и чрез връзката ви с „Божествения чип" във вас. Животът ще става все по-смислен, по-пълноценен, по-многообразен - т. е. с повишено качество, защото не живеете само с тялото си, но и с Душата си. Все по-малко ще ви интересува външната страна на живота, а ще търсите причините, корените, от които тръгва дадено събитие - частно или глобално. Животът няма да бъде само една борба, страх, тревога и недоволство, защото ще проумявате дълбоката същност на Мирозданието.
    Тогава тъй наречената „съдба" ще стане управляема и няма да живеете в страх от нейните внезапни негативни прояви, които досега са ви стряскали и отчайвали. Събитията, които са продукт на кармични разплащания, ще преминават по-леко, тъй като ще ги посрещате с разбиране и със съзнанието, че те са полезни и необходими уроци. Ще преминавате през тези събития с лекота, с много по-туширани емоции и с едно сериозно отношение към уроците, за да не се наложи да ги учите пак.
    Истинското знание са Божествените принципи и усвояването на тяхното приложение в живота. Това знание ви движи нагоре по еволюционната спирала, а не наизустената дата на някоя поредна война или броят на филмите, в които е участвала някоя „звезда".
    Не се срамувайте да кажете, че не знаете еди-кой си състав кога се е сформирал или в коя минута е вкаран оня „заветен" гол на оня „заветен" футболен мач.
    Може да се срамувате, ако още изпитвате завист, силна привързаност към вещите, безразличие към проблемите на другите, небрежно отношение към Природата и към собствената си Душа.
    Мерило за интелигентност е прогресивното мислене и разрешаването на проблемите със собствения интелект, а не наизустените страници от някоя енциклопедия или познаването на фабулата на нашумял роман.
    Правилното разбиране на живота идва от неговите Божествени извори, идва от вашата Божествена същност. Пълни сте с истинското знание, пълни сте с Божествената светлина, пълни сте с дарби и опитности, които сте придобили през дългия си път през вселените, остава да изберете правилния код към „Божествения чип" в себе си, за да се отвори вратата на истинското знание.
http://www.yosif.net/bg/duh/index59.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
5



1. galatceq - :) Радвам се, че ти допада. Аз нап...
07.02.2010 18:17
:) Радвам се, че ти допада . Аз напълно споделям това, което казва Багрина Кларк , винаги съм знаела, че има вселенска хармония и че можем да я претворим в живота си тук. Може би най-важното от всичко казано е, че ние сме Едно цяло, независимо от разликите в този триизмерен свят. А от заниманията си с медитация мога да го потвърдя като свое усещане - невероятно е :)
И с тази цел реших да споделя с другите тези мои виждания , а ако им помогна и да променят живота си към по-добро - още по-хубаво !
Бъди винаги добре дошла , marcela .
цитирай
2. whitepigeon - Навсякъде става дума за „Божест...
08.02.2010 11:42
Навсякъде става дума за „Божественият чип", "Божествената светлина", "Божествените принципи". А къде в живота ни остава първо-източника.. самият Бог? Имаме ли връзка с него? Всичко ли търсим в себе си?
цитирай
3. galatceq - :) Всичко това е синоним на Първо...
08.02.2010 12:22
:) Всичко това е синоним на Първоизточника, според представите на това измерение, аз така смятам ;)
цитирай
4. whitepigeon - Благодаря ти за отговора. Безкр...
08.02.2010 18:21
Благодаря ти за отговора.
Безкрайно уважавам хора търсещи особенно, когато става дума за Доброто и Любовта. Всичко, което дава добри плодове и е хубаво, заслужава уважение и подкрепа. Поздравявам те за погледа и търсенето. Единственото, което исках да подчертая, е че винаги е по добре да черпим от "производителя" отколкото от "дистрибутури".
Усмивки :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2332897
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930