Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2010 14:12 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове:
3



СТРАДАМ - ЖИВ СЪМ

    Да, животът ви е пълен със страдания - много страдания. Те са физически, емоционални, професионални, семейни, материални, мисловни и т. н., изреждането може да продължи.
    Вие сте на Земята и сте се „бракосъчетали" за страданието. Всички искате да разтрогнете този брак, но не сте готови да напуснете Земята. Ако го разтрогнете, т. е. напуснете физическото си тяло насилствено, когато още не е дошло определеното ви време, последствията са изключително тежки. Ще ви преследва неудовлетвореност за това, че не сте оползотворили земния си живот и дълго време няма да получите разрешение за достъп до Земята. Планетата ви е един от най-престижните университети. За този университет се борят голям брой Духове - монади, които искат бързо да се развиват. Това, че сте попаднали на Земята, е голям шанс и трябва да сте щастливи и да оценявате обстоятелствата, които ви се дават.
    Знаем, че сега почти цялата ви човешка същност роптае, защото ви е трудно да повярвате, че сте се борили да дойдете на Земята и че сте програмирали предварително трудностите, през които преминавате. Казвате си, че само някой с болна психика може да повярва на това. Ако все още мислите така, сте в началото на пътя. Още не сте се убедили в прераждането и безотказното действие на причинно-следствения закон. Не се отчайвайте, ще стигнете и до това. Истината е такава, но човек често трябва да извърви дълъг път, за да се убеди в нея.
    Тези, които са стигнали до тази истина, понасят по-лесно земните страдания - имат обяснение защо им се случва едно или друго събитие. Умът им не се лута в постоянни въпроси н съпротива, гневът е отшумял. Те преминават съзнателно през страданията си, учат уроците си, разделят се с омразата, с критикарстването и с постигането на желанията си на всяка цена. Материалното благоденствие престава да бъде главна цел в живота им. Постепенно се изпълват с Любов към Цялото и работят за общия напредък. Тъй като целта на земния живот е да се поправят стари грешки и да се изработят още и още положителни качества, се налага да положите усилия, и то съзнателни усилия.
    Вие имате една шега: „Ако си на 40 години и като се събудиш нищо не те боли, значи си умрял." Можем да отнесем тази фраза не само към физическото тяло, но и към емоционалното и умственото.
    Обикновено животът ви е низ от съчетания от физическа, емоционална и мисловна болка. Болката на едното тяло не е изолирана - физиката, емоцията и мисълта са взаимопроникнати и си влияят.
    Ако успеете да „развържете" едната болка, ще облекчите и другите.
    Когато нещо в тялото боли. сте изпълнени с негативни емоции - страх, недоволство, отчаяние. Мисълта ви се лута панически н не намира вярното решение. По този начин кръгът е затворен - негативната емоция и паниката в мисълта задълбочават физическата болка.
    А болестите във физическото тяло най-често идват от отрицателните чувства и мисли. Трябва да се разкъса веригата - първо, да се успокои мисълта, за да се вземе правилното решение как да се помогне на физическото тяло, да се тушира негативната емоция, за да спадне стресът. Ако болестта е идентифицирана и имате необходимото лекарство, естествено е да посегнете първо към него, но заедно с това направете дихателни упражнения, сложете ръката си на болното място, кажете си, че скоро всичко ще отшуми и накрая запейте. Да, запейте! Чрез песента става трансформация на негативните енергии. Тя въздейства на всички тела положително. Запомнете този метод и винаги когато имате някакво неразположение и, естествено, съвсем не ви е до песен, запейте! Проверете този метод и ще се убедите, че той действа.
    Не забравяйте молитвата - призовете Духовните си водачи, ангелите лечители, светиите. Емоционалната болка е по-тежка от физическата. Тя обикновено е по-продължителна и хапчета не й помагат.
    Тук на помощ първо пак идва дълбокото дишане, след това дългите разходки сред Природата, отиването на изложба, кино, театър, четенето на много увлекателна книга или разглеждане на цветно списание, за да се оттегли вниманието от емоционалния проблем. Физическите упражнения също помагат. Ако ви се плаче, не задържайте насила сълзите си. Ако смятате, че ще ви помогне, счупете някоя чиния (нека да не е любимата ви). Важно е да бъде туширана негативната емоция - тя може да нанесе много поразии на физическото тяло и не само на него. Вашата най-често срещана реакция е да вдигнете телефона и да залеете с болката си някой свой близък или да изтичате при него и с часове да нищите събитието, да чоплите все по-надълбоко раната и да се въртите в затворен кръг.
    Когато така или иначе емоционалната ви болка поне малко отслабне, се сетете, че преминавате през поредното си страдание и то има дълбок смисъл, има и край.
    Когато успеете да включите мисълта си, разсъждавайте за причините и за смисъла конкретно на това страдание. Постепенно след поредица от негативни емоционални изблици ще започнете по-лесно да овладявате емоционалните урагани и да ги свеждате до обикновени бури, ще започнете и да успявате да включвате мисълта, преди да се е разразил емоционалният смерч.
    Това са опитности да се преминава през болката по-лесно. И всичко има смисъл, ако бъде анализирано и се разбере причината. Ако не правите това. стихията ще продължавала ви връхлита и да ви задушава.
    Бавно, бавно негативната емоция трябва да се овладява. Когато овладявате себе си, вие вървите нагоре по спиралата.
    Същото се отнася и за случаите, когато ви връхлитат черни мисли, натрапчиви отрицателни мисли. Те предизвикват негативните емоции и след тях идват болестите.
    Много внимателно следете мислите си. Ако без причина и внезапно ви завладяват лоши мисли, те могат да идват и отвън. Антената ви може да е уловила непозната станция. Веднага съзнателно противодействайте на отрицателните мисли с положителни. Приложете предложените дотук методи.
    За да се опазите от чужди лоши мисли и чувства, се обграждайте в Светлина и по принцип бъдете позитивно настроени - така аурата ви е защитена от насочени или ненасочени негативни влияния.
    Животът има смисъл, когато осъзнато преодолявате страданията си, независимо от какъв характер са те. Това ще ви се отдава все по-лесно, ако извличате поуките и не се страхувате от страданията. Изработите ли техника за овладяване на отрицателните мисли и емоции, страданията ще започнат да ви заобикалят. Това показва, че започвате да ставате господари на самите себе си, което е едно от най-трудните неща в земния живот.
    Обикновено човек се старае да избяга от истините за себе си, ако те са неприятни. Това не води доникъде. Без да се упреквате, признайте пред себе си истината за себе си.
    Ако не сте наясно с истината, не знаете с какво да се борите, какво да поправите в себе си. Няма нужда да си посипвате главата с пепел или публично да се самобичувате - вдигнете поглед и срещнете очите на истината. Тогава вече сте на правия път - няма да си удряте главата в една и съща греда. Думата „страдание" ще изчезне от речника ви и ще се замени с думата „урок". И като научите един урок, преминавате към друг. Като се натрупват овладени уроци, следващите ще се овладяват все по-лесно. И ако в началото сте отъждествявали живота си със страданието, то след време живот ще стана равно на урок (живот = урок).
    Страданието ви държи будни, държи ви живи и ви прави воини на Светлината.
    По принцип страданието е дозирано - то има за цел да ви моделира, а не да ви смаже. Когато ви е най-трудно, помнете това. Когато тялото ви вдигне висока температура, то се преборва с вирусите и болестта го напуска.
    Същото е и със страданието - чрез най-големите трудности вие правите най-големите си еволюционни крачки.
    Страданието е ваш приятел - то идва във вашия живот, за да унищожи „вирусите" и да ви освободи от всякакъв род болести; то идва, за да ви направи силни и свободни и да ви върне към вашата Божественост. Благодарете за страданието и правилно го употребете за свое добро.

http://www.yosif.net/bg/duh/index56.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2333960
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930