Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2010 14:17 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 1785 Коментари: 5 Гласове:
3



РАСТЕНИЯТА - ВАШИТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ПРИЯТЕЛИ

    Когато е била създавана планетата Земя, особено голямо внимание е обърнато на растенията. Те са основното средство, чрез което съществува човекът - произвеждат кислорода, храната, регулират водния баланс на Земята, изпълват света с красота и аромат. Без растенията няма планета, няма и човек (имаме предвид човек от вашия вид).
    Всичко, което изброихме, е известно. Знаете, че поради изсичането на горите и заради пожарите, които унищожават растенията, планетата ви е на път да загине. Животинските видове също са силно застрашени заради намалената растителност и варварската намеса на човека в екосистемите.
    Сега искаме да поговорим за по-малко известни неща - за тайните на растенията. Растенията имат чувства. Това вече започнахте да го разбирате. Те безпогрешно улавят кой ги обича и кой - не. И се нуждаят от любов не по-малко от човека и от животните. Ако се грижите за тях, но не им давате любов, те ще живеят, но ако освен грижите им засвидетелствате и любов, ще избуяват, много повече ще цъфтят и ще дават добър плод.
    Растенията са много чувствителни към настроенията на хората - отгатват ги безпогрешно във всеки един момент. В зависимост от душевното състояние на човека те излъчват съответно количество фитонциди, които да премахнат лошото настроение, превъзбудата, раздразнението, отчаянието; непрекъснато се борят с човешката умора, като изпълват вътрешното и външното пространство с добри енергии, които зареждат човека, помагат на нервната му система да свали напрежението и да се възстанови.
    Лечебната роля на растенията до известна степен ви е позната, но само до известна степен. В далечните времена, когато хората са използвали възможностите, вложени в тях, растенията са били боготворени. Битувало е знанието, че комбинациите от растения имат свое точно предназначение и не трябва да се променят. Всеки растителен ареал е имал роля за правилното съществуване на планетата и на хората. Всяка растителна комбинация оформя специфична енергийна зона, която влияе благотворно на човека, на животните и на дадената местност.
    Съчетанията от енергиите на определени растения, от фитонцидите им, от съдържащите се в тях вещества и от различните им форми влияят на конкретни сетива и системи в човека.
    Онези хора са знаели в коя местност могат да получат оздравителен процес за даден орган; коя растителна комбинация може да им помогне да усилят интуицията си, за да получат някакъв отговор; знаели са сред каква растителна комбинация трябва да постоят, за да се свържат с определена планета.
    Това, което вие сега получавате чрез телефона, радиото и телевизията, те са го получавали чрез растенията.
    Растенията четат вашите мисли. Ако можехте да контактувате пълноценно с тях, те щяха да ви отговорят на всички интересуващи ви въпроси, защото приемат мислите от информационните зони около Земята. По този начин растенията ви свързват с цялата планета, а също и с извънпланетарни обекти.
    За истинските хора растенията са били основен източник не само за храна, кислород, енергия и здраве, но и предаватели на събитията и на знанията.
    В днешно време отивате в библиотека, търсите книга по интересуващия ви въпрос. За да стигнете до определена информация (не говорим за текущите новини), първо, трябва да се отсекат дървета, да се транспортират, да се преработят на хартия, книгата да се напише, да се отпечата и да се разпространи и вие да я намерите и да я прочетете - трудоемко, сложно, скъпо и опустошително за Природата.
    А всичко е било предвидено и създадено да става чрез нея - а тя се самопроизвежда и самовъзстановява.
    Цялата планета е благоговеела пред човека и го е отглеждала с Любов; всичко е било създадено за човека - той е бил задоволен напълно, без да полага усилия за нищо. От него се е изисквало разбиране за голямата роля и значение на Природата и Любов към нея. Комбинацията в определен растителен ареал съчетава различни елементи, които имат благотворна роля за конкретен дял на човешкия мозък. Имайки това знание, човекът е можел да развива определени умствени способности и да поддържа баланс между различните части на мозъка и на всички телесни системи, както и хармония между фините си тела и физическото тяло; зареждал е с необходимата енергия и елементи телата си.
    Разговарянето с растенията е познато на отделни хора и сега, но те са малко. Има хора, които дори слухово възприемат „говоренето" на растенията, но обикновено това, което искат те да ни кажат, може да се възприеме чрез мисълта и чрез чувствата.
    Растенията, с които общувате, освен че улавят вашите настроения, мисли и емоции, знаят от какво боледувате, от какъв вид вещества има нужда тялото ви, за да оздравее. Те се стремят да излъчат във вашето пространство оздравителни енергии, фитонциди и аромати.
    Ако възпитате в себе си навик да се „вслушвате" в растенията, интуитивно щяхте да усещате здравословните проблеми, които още не са се проявили във физическото тяло, и да ги предотвратявате.
    Срещу малко грижа и любов растенията са готови да ви се раздават денонощно. Знаейки вашите нужди и болести, те се стараят да съберат необходимите ви елементи и енергии от почвата и от Космоса и чрез плодовете и излъчването си да ви ги предоставят.
    Когато сте неразположени и тонусът ви е спаднал, стойте в близост до растенията. Изразете мислено или с думи Любовта си към тях, погалете ги, благодарете им, поискайте помощ. Можете да получите подкрепа както от растенията в градината си (ако имате такава), така и от стайните растения. Дърветата, зеленчуците и цветята, които сами отглеждате, имат лично отношение към вас и те съобразяват състава си с вашите нужди.
    Сега повечето хора нямат собствена градина и не могат да получат подобна благодат. Плодовете и зеленчуците, които купувате от пазара, безспорно носят своята полза, но те не са създали плодове, които да отговарят на нуждите на всеки от вас конкретно.
    Който желае, може да установи контакт с определени дървета и въобще с даден растителен ареал в някоя градина или в гората, като ходи на едно и също място и излъчва Любов към растенията, които живеят там. Тези растения вече ще го познават и ще се грижат за него, като го обграждат с енергии и фитонциди, които са необходими конкретно за него.
    Като нямате дворове и градини, налага се често да излизате сред Природата. Това е жизнено необходимо. Главната причина за болестите ви е, че сте се отделили от Природата. Поставете си за цел всеки ден или поне няколко пъти в седмицата да бъдете в близост с дърветата и цветята. Това ще зарежда и укрепва нервната и имунната ви система, ще повишава количеството кислород в кръвта (респективно червените кръвни телца). Растенията имат свойството да отнемат стреса, който е главният причинител на всякакви болести в съвременния човек.
    Когато се разхождате сред Природата, не бъдете индиферентни към тях - радвайте им се, докосвайте ги, оценявайте красотата им, вдишвайте аромата им, благодарете им, общувайте съзнателно. Така ще имате много по-голяма полза от разходката си.
    Няма по-добри слушатели от растенията. Разказвайте им както за тъгите и тревогите си, така и за радостите си. Те не са чужди на нещата от човешкия живот; напротив - участват в него съзнателно, предано и реално ви помагат. Това, което ще споделите с някое дърво или цвете, ще остане ваша обща тайна; то няма да злорадства, няма да клюкарства, няма да ви обсъжда зад гърба, каквато в много случаи е човешката „приятелска" практика. Растението може да излъчи искрено съчувствие и независимо че не разбирате езика му, да ви успокои, защото ще трансформира негативните ви енергии, ще прочисти чакрите ви и чрез аромата си ще предизвика отделяне на ендорфини в тялото ви, а те са тези, които създават радостта и блаженото състояние на Духа.
    Благотворните възможности на растенията са безкрайни. Няма ненужни растения. Всяко има своя определена роля и щом е поникнало някъде, значи там има нужда от него.
    Нищо на планетата ви не се е появило случайно - хей тъй, от - само себе си. Всичко е било създадено с определена цел и има своята роля.
    Преди всяко хранене винаги благодарете на Природата за храната, която ви е осигурила. Порадвайте се на плодовете, на зеленчуците, на хляба; вдъхнете аромата им; вижте цветовете им и яжте много бавно, за да извлечете всичко, което се съдържа в тях. Концентрирайте мисълта си върху храната, за да получите енергиите, които са в нея. Ако имате собствена овощна или зеленчукова градина, преди да откъснете нещо, поискайте разрешение и благодарете на растението. Никога не оставяйте плодовете и зеленчуците да капят и да гният - те трябва да се оползотворяват, за да се уважи трудът на растенията. Няма нужда да произвеждате прекомерни количества и да се чудите какво да ги правите. Раздавайте излишното на хора, които нямат собствено производство.
    Когато уважавате труда на растенията и ги обичате, те ви се отблагодаряват щедро.
    Положете усилия и научете какви са необходимите условия дадено растение да вирее добре.
    След като човекът се отдалечи неимоверно от Природата и реши, че е неин господар, животът му стана труден и изпълнен с болести. Разболя се и цялата ви планета заради грубата ви намеса в екосистемите, използването на рудите и нефта и покриването на земята с бетон и асфалт.
    Планетата ви се нуждае спешно от помощ - от възстановяване на растителността и очистване на въздуха и водите. За отношението ви към животните трябва да говорим отделно.
    Сейте много дървета и цветя, не унищожавайте некултивираните треви и излъчвайте Любов към растенията и животните и към Земята като цяло. Планетата ви има нужда от Любов. Представяйте си я в Светлина, с възстановени гори и чисти води. Ако имате възможност, обработвайте малък парцел земя и го правете с Любов. Спасението на човешкия род зависи от неговото общуване с Природата и от възстановяването на взаимната Любов помежду ви. Колкото крачки направите към Природата, с толкова крачки ще се приближите отново към вашата Божественост.
http://www.yosif.net/bg/duh/index52.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
3



1. universalnite000 - :) Невероятно хубав постинг, Гала ! ...
05.02.2010 14:22
:) Невероятно хубав постинг , Гала ! Пожелавам ти повече хора да го прочетат :)
цитирай
2. mileidi46 - :)))
05.02.2010 16:20
zvetqta sa moqt jivot..
naistina jiveq sred tqx,govorq im..4uvstvam,4e me razbirat...
nqkoi me smqtat za luda..:))
az znam,4e ne sam!
цитирай
3. galatceq - :) Чудесно е да си сред цветя и рас...
05.02.2010 17:18
:) Чудесно е да си сред цветя и растителност , благодаря ви за мненията !!!
цитирай
4. headache - Никакви цветя и растителност не могат
05.02.2010 17:35
да се сравнят с прелестните,
мощни цици от аватара ти!!!
Минавам оттук само за да намаля рискът от инфаркт, който според статистиките грози всички мъже,които не виждат често женски гърди.:)
Поздрави!
цитирай
5. galatceq - :))) Радвам се
05.02.2010 17:42
:))) Радвам се
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2332114
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930