Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2010 15:52 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове:
3



МИСТИКАТА

    Мистиката се отъждествява с тайнството, с необяснимото. Когато по научен път не може да се обясни дадено явление, вие го причислявате към мистиката. Някои смятат мистиката за нещо вредно, защото „мътела" главите на хората. Наистина съществуват процеси, които на тези етап не можете да си обясните, но това не значи, че трябва да ги отричате. Мистиката започва оттам, където свършва науката. Няма необясними неща. Всичко във вашия свят има обяснение, но вие още не сте стигнали до това знание, което обяснява „необяснимите" неща. Върнете се назад и ще се сетите колко явления, които са били в сферата на мистиката, днес имат съвсем прости обяснения.
    Територията на необяснимото с всеки изминал ден се смалява. Това е еволюционният процес, през който преминавате. Откривате все нови и нови „тайни" на материята и на енергийните закони. Но това е един неизчерпаем процес. Колкото повече навлизате в „тайните", толкова по-ясно ви става, че познанието е безгранично - разгадавате едни „тайни", но се натъквате на други.
    „Не може да бъде!", е често срещана фраза на Земята. Нещото, което „не може да бъде", е, но вие не разбирате причините за неговата поява.
    Хората, които се занимават с наука, знаят, че колкото повече научават, все по-малко знаят. Това не е парадокс - с навлизането по-дълбоко в проявите на Божествената субстанция става ясно колко неизбродими са пътеките на Божественото. Обясняването на „необяснимите" неща по научен път е много дълъг и бавен процес, това е процес безкрай. Особено когато сте в материалните светове, завоювате територията на „мистиката" милиметър по милиметър. Това е процес, изпълнен с дълбок смисъл - милиметър по милиметър навлизате в Божието битие, което е и ваше собствено битие. Навлизайки в битието на Бога, вие опознавате самите себе си и собствения си свят и по този начин все по-силно се свързвате с Божествената субстанция.
    Освен по пътя на науката можете да опознавате Божествените тайни и по езотеричен път, в който не се вместват експериментите и научната методика. Когато сте готови, знанието може да дойде при вас чрез проникване в информационните полета на Земята, или като на определени хора, които имат подготовка в дадена област, им бъде дадено знанието наготово чрез внушение, чрез сън, дори да им бъде съобщено чрез глас. Знанията присъстват в информационните полета и когато даден човек мисли настоятелно върху определен въпрос, той „извиква" информацията при себе си. Който не е запознат с този механизъм, си мисли обикновено, че чрез собственото си мислене е стигнал до истината.
    Мозъкът е апаратът, който е приемател на информацията и той я трансформира в човешка мисъл.
    Това може да бъде и напълно осъзнат процес - да се отправят молитви за отговор на някакъв въпрос или въпросът да се зададе преди заспиване, или, както вече казахме, да се мисли настоятелно по проблема, но вече осъзнато да се очаква отговор „свише". Много от учените и откривателите определено знаят, че към тях е била насочена информацията - достигането до нея не е плод на гениалност. Гениалността идва с отваряне на духовните центрове и установяване на съзнателна връзка с информационните полета.
    Хора, които работят с традиционните научни методи, също са били подпомагани, но без тяхното осъзнато участие във връзката. Те са убедени, че единствено със собствените си упорити усилия и интелигентност са достигнали до резултатите. Достигането до знанието по научен и по мистичен път прилича на изкачването на планина от двете й страни. По две противоположни пътеки се отива до едно и също място. Едната пътека е много стръмна и изисква много човешки усилия, за да се стигне до върха, другата е лека и не отнема усилия и време.
    Когато се стигне до мястото, където се съединяват двете пътеки, става ясно, че те отиват на едно и също място.
    Разликата е, че хората, които вървят по полегатата пътека, знаят, че тя реално съществува и извежда на необходимото място, т. е. при търсеното знание.
    Тъй наречените „гении" са хора, които дълбоко са вярвали в съществуването на духовните светове и на възможността за връзка с тях. Освен това те са наясно с мисията си. Всеки човек има мисия, но гениите имат значим принос за развитието на цивилизациите. Някои от тях се концентрират само в една област, други са разностранни. Такъв е бил Леонардо да Винчи. В някои случаи тяхното знание остава неизползвано, защото те вървят по-напред от развитието на обществото.
    За хората, които стигат до знанието по духовен път, т. е. чрез връзка с духовните полета, се казва, че са мистици. Да, в някои случаи те притежават информация, която не става достояние на обществото. Те я пазят в тайна, за да не бъде злоупотребено с нея.
    Духовните учения са били дадени на хората именно чрез връзка с Небето. Винаги са съществували и тайни духовни общества, които са притежавали духовни знания и са прилагали тайни духовни практики, чрез които са помагали на човечеството и са развивали още повече своите духовни центрове.
    Мистиците винаги са се грижели за духовното развитие на хората. Тъй като са знаели повече за „неразгадаемите" тайни на битието и за връзките между духовните и физическите полета, те са били в състояние да предвиждат събитията.
    Във всички духовни учения има и тайно знание, което е предназначено само за посветените, защото, употребено от неподготвени или недобросъвестни хора, то може да се използва неправилно.
    Един ден до тайните знания ще достигнете всички, но когато бъдете готови затова. Всички тайни са временни. Знанието е предназначено за хората и те изконно са го имали, докато не са започнали да злоупотребяват с него. Тогава то е било отнето от масите и оставено само на кръга на посветените. И за да стигне отново до знанието, човекът е трябвало да тръгне по пътя на научните открития, стъпка по стъпка да се приближава до тъй наречените „тайни" и да ги разбулва. Някои учени вече стигнаха до заключението, че материята и Духът са две страни на една и съща субстанция и започнаха успешно да обясняват природата на Бога чрез физиката. Идва времето, когато мистиката ще престане да съществува, защото Човекът ще отвори всички тайни сейфове на своя свят, а след това го очакват тайните на други светове!
http://www.yosif.net/bg/duh/index48.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2332102
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930