Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2010 17:21 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 955 Коментари: 2 Гласове:
3



ТРЪБЕТЕ ПОБЕДНИ ФАНФАРИ

    Навярно това заглавие ви учудва. За какви ли победи да се тръби при това състояние на нещата на вашата планета? Но победните тръби ще затръбят, макар и в бъдеще време.
    В момента на вашето небе просветлява. Вестителите на зората се появиха и те стават все по-много. Все повече земни хора са привлечени от духовна литература, от духовни практики и от духовни общества. Нямаме предвид фанатизирани религиозни секти. Говорим за нов тип духовни общества, които не са строго приобщени към някаква религия - такива, които изграждат своите възгледи за света и за развитието на обществото върху основните Божествени принципи на Единния Бог - Любов към всички и Добро за Цялото.
    Тези хора не принадлежат на една религия, народност или раса - те са хора на планетата Земя и работят за Доброто на цялото човечество.
    Хората, които надраснаха личните си интереси, интересите на нацията си и на конкретната религия, са вестителите; те са първите лъчи от Светлината на Духовното Слънце. Те поеха посланието на Семейството на Светлината и го внесоха в земното измерение. Има ги почти във всички страни на планетата ви. Те уважават всички хора, всички религии и търсят обединителните елементи между тях.
    Разделението на раси, народи и религии е дошло в една по-късна фаза от живота на Земята. Преди да започне отдалечаването от Божествените принципи, не е съществувало такова разделение. Не са били необходими религии и много богове. Духовната същност на хората е била отворена и е съществувал един общ духовен климат. Животът на всички хора се е развивал чрез изконните Божествени принципи, които са били валидни за цялото общество. Когато е настанал онзи иневолюционен момент на разделение на „мое" и „твое", е започнало и разделението на духовни общности, които са се превърнали в религии. Всяка религия се е отличавала с все по-специфични вярвания, които са я отделяли от общите духовни начала. Започналата борба за надмощие във всички сфери на живота се е пренесла и в религиите. Човекът все по-отчетливо е развивал егото си и желанието си да доминира над другите. Това във все по-голяма степен се е предало и в религиозните общности и те са започнали да враждуват и да обявяват собствените си вярвания за единствено правилни и дадени от Бога. Това постепенно е довело до затваряне на духовните центрове в човека и той все по-силно се е привързвал към материалния свят. За да бъде изведен от това състояние, което е водело към деградация, е трябвало да дойдат пророците и Духовните Учители, които да върнат хората към истинската им същност. Загубата на духовността води човешките общества към самоунищожение.
    Сега все по-често се изтъква фактът, че в основата на всички днешни религии стоят едни и същи принципи, едни и същи духовни стремежи.
    Фанатизираните „вярващи", които защитават „вярата" си с насилие, съвсем не са последователи на своите Духовни Учители, а са обсебени от черната ложа и служат на деградацията.
    В много страни хората отрекоха Божественото начало и твърдо възприеха материализма за свое верую и така встъпиха в пустотата и безнадеждността. Колкото повече се привързвате към материята, толкова повече обеднявате духовно. Когато животът ви е посветен на постигане на материално богатство, той е изгубен за еволюцията ви. Разбира се, научавате урока, че материалното богатство не ви донася преследваното щастие - ставате по-болни, по-недоволни и все по-опустошени душевно. Съществуването без вяра в Божественото начало е много трудно. Безверието отнема надеждата за Всеобщото Благо, за Всеобщата Любов, за възможността да се живее в мир. Обикновено войните се водят за територии и за икономическо доминиране, за надмощие над други хора. Това е материализмът.
    Хора. които са убедени, че съществуват Духовни светове, никога не се борят за излишни материални блага. Живот, посветен на постоянно воюване за материалното, е напълно лишен от радост и спокойствие и от добри човешки взаимоотношения.
    Стремежът към хегемония все още съществува на вашата планета, но той вече не е стремеж на големи групи от хора. Хегемонията все още е стремеж на политическата класа в някои страни и на ръководители на големи икономически групировки. Редовите хора, народите на всички страни не желаят това - те все повече обръщат своите интереси в посока на Духа. Това е необратим процес. Колкото повече хора почувстват спокойствието и радостта, които им носят вярата в Единния Бог и духовните практики, толкова по-скоро Светлината на Духовното Слънце ще обгърне Земята.
    Във вашия свят вече се говори за обединение на религиите и че Бог е един. Верската нетърпимост е започнала да напуска Земята. Едни от най-жестоките войни са водени в името на Бога и за налагане на една вяра над друга. Това е най-красноречивият пример колко много човечеството се е отдалечило от Божествените принципи.
    През 21 век ще затръбят фанфарите на победата на Духа над грубия материализъм. Все повече хора ще отворят духовните си сетива, все повече хора ще се убедят в съществуването на Духовните светове и вечността на Духовната същност. Надеждата за един по-духовен земен свят вече е напъпила в много сърца. Тази надежда е важен фактор оптимизмът да започне да преобладава над песимизма. Колкото повече хора са изпълнени с оптимизъм, толкова по-скоро положителните енергии ще бъдат преобладаващи.
    Песимистите могат да бъдат идентифицирани със злото, защото те непрекъснато бълват лошата енергия на отчаянието и отрицанието.
    Когато човек е оптимист, той и излъчва, н привлича добрите енергии, добрите събития в своя живот. Обикновено оптимистът е научил този основен урок, че трябва да бъдат регистрирани всички положителни неща във всекидневието. Много хора подминават добрите неща в живота си, защото смятат, че е естествено те да бъдат в живота им и се концентрират върху всичко негативно. Това е сигурен начин да бъдат изгонени от живота добрите събития и трайно да се настанят само разочарования и огорчения.
    Във всеки човек и във всяка трудна ситуация има положителен аспект. Винаги търсете положителната страна на нещата в живота. Така много от горчивините ще придобият положителен смисъл. Търсенето на позитивното във всичко обръща преживяванията ви от негативни в позитивни. Когато правите това, вие ставате преки участници в подобряването на земния свят. Непрекъснатото недоволство и критикарстване изпълват живота именно с неприятни събития.
    Вече са доста хората, които разбраха, че сами заключват или отключват живота си чрез мисълта. Има и много книги, които се занимават с този въпрос. Разглеждането на темите за силата на мисълта и визуализацията също е кълн от новите радостни процеси, които протичат на Земята.
    За да навлезе настоящата земна цивилизация истински и трайно в светъл етап, трябва да се приключи с кармичните обременености. Всеки трябва да си върне дълговете и да отключи в себе си Любовта. Като подзаконов акт кармата може да бъде премахната, след като тя престане да бъде необходимост и механизъм за уравновесяване на взаимоотношенията. Докато не се прекъсне веригата на отмъщението, кармата ще съществува. Този е смисълът на великия завет на Христос: „Люби врага си!"
    Въртенето на кармичното колело може да спре. Това зависи от човека. То е било задвижено от хората, не от Бога, и трябва да бъде преустановено от хората. Сега текат именно тези времена, в които кармата се ликвидира и затова тежестите са много. Те трябва да се изнесат, за да приключи старата епоха.
    Представете си един свят без кармичния закон - това е свят на взаимозачитане и уважение към всеки и към неговия личен свят. Дори не говорим за всеобща любов, а за взаимозачитане. Когато в света отпадне необходимостта от действието на причинно-следствения закон, земната цивилизация ще встъпи истински в Новата епоха и шестата раса ще стане факт.
    Не ви говорим за невъзможни неща. Този процес е в ход. Представителите на шестата раса вече са на Земята и стават все повече. Това са хората с отворена духовна същност, които мислят и действат за Доброто на Цялото.
    Забравете за враждите и огорченията, приемете спокойно изпитанията, които идват по кармична линия, възпитавайте в себе си съзнателно уважение и търпение към всички, култивирайте красотата в живота си и вие ще бъдете също представители на шестата раса.
    Хората, за които това се окаже невъзможно, ще напуснат Земята и няма да имат право да се връщат на нея, докато не изградят необходимите качества в други зони на битието.
    Ако в Новата епоха има такива хора, би трябвало отново да се задейства кармичният закон. Но това няма да бъде допуснато от Боговете - строители, защото техният замисъл за Земята е бил на нея да се развива хуманна цивилизация. Реализацията на този замисъл вече е в ход.
    Вие живеете в едно много сложно, но и много щастливо време, в което ясно се виждат основите на Новия свят. И нещата не са в необозримото бъдеще - обединяване на религиите, обединяване на Европа, обща валута, премахване на границите, съвместна работа на руски и американски учени, добри отношения със съседи, с които се е воювало с векове и т. н.
    Но всеки в своя мъничък свят трябва да направи онези малки стъпки към добронамереността и уважението към другите.
    Звучи просто, но вие знаете, че не е така, след като толкова дълго време се е наслоявал егоизмът. Изисква се усилие, но не и неистово усилие; изисква се малко усилие, когато общувате, да не забравяте, че всеки е човек. Ако все по-често се сещате за това, ще започнат да се чуват звуците на победните фанфари, които известяват Новата епоха.
http://www.yosif.net/bg/duh/index46.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
3



1. анонимен - pobedni fanfari
04.02.2010 21:17
te shte zatrubiat s nas i bez nas.za nas e dobre da zatrubiat s nas i da gi chuvame i nie ,no koe e po dobre za zemiata,koiato sme doveli do iztoshtenie.
цитирай
2. galatceq - :) Надявам се и аз
05.02.2010 17:31
:) Надявам се и аз
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2332382
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930