Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2010 14:17 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 950 Коментари: 2 Гласове:
2




В ДОБРИЯ СВЯТ НА ДУШАТА

    Душата е онази частица от Божествения Дух, която пребивава в тялото и му вдъхва живот.
    Тя е духовният носител, който има връзка с цялостната духовна материя. Духът и душата не са две различни неща. Разделението на Духа на монади, които се съединяват с физически тела, е един постоянен процес в материалните светове.
    Това е вид симбиоза - тялото живее чрез духовната субстанция, а тя развива своите качества, преминавайки през по-гъста материя. Говорихме ви, че всичко всъщност е духовна материя, но тя е с различна честота на вибрациите и в зависимост от честотата е по-разредена или по-сгъстена.
    Душата е с висока честота на трептене, а тялото - с по-ниска вибрация. Съчетанието между вибрацията на душата и тялото създава живото разумно същество. Душата и тялото се два вида духовна материя с различно качество.
    Знаете, че тялото се състои от няколко вида тела - физическо (видимо и осезаемо) и няколко по-фини тела, които са с по-висока вибрация и те не се виждат и осезават с петте сетива. Те са видими за хора, които са отворили други, по-чувствителни сетива. По-фините тела са нетленни, те са носители на информацията за конкретната монада, която се инкарнира много пъти.
    Енергиите преминават през фините тела и тогава достигат до физическото тяло.
    Тъй че тялото ви е един много сложен свят от различни енергийни нива. Не употребяваме термини за тези тела, защото във вашата литература битува много разнородна терминология и не искаме да внасяме още по-голямо объркване.
    Важно е да знаете, че когато се грижите за добрите си мисли и чувства, вие помагате на по-фините си тела да вибрират хармонично и по този начин предпазвате физическото тяло от болести. Болестите винаги тръгват от фините нива и навлизат във физическото тяло.
    Лошите мисли и чувства са основен фактор за болестите на физическото тяло.
    Когато в менталното поле (полето на мислите) се загнездят отрицателни мисли, се нарушава хармоничното трептене между отделните тела.
    Когато в чувственото тяло се задържат отрицателни емоции, се случва същото. Дисхармонията във вибрациите на отделните тела нарушава енергийния баланс на човека и довежда до понижен тонус, намалена концентрация, ниска работоспособност и заболяване на физическото тяло.
    Вие обикновено лекувате физическото тяло. Болестите в него са само следствие на дисхармонията между телата. Затова истински се грижите за себе си, когато се грижите за мислите и чувствата си. Разбира се, в никакъв случай не бива да пренебрегвате физическото тяло - без него няма човек.
    За значението на дишането, движението, храната, хигиената е излишно да говорим. Темата ни е за Душата - най-качествената част от човека, заради която всъщност е създадена тази сложна структура човек.
    Душата пронизва всички тела и ги обединява. Това не значи, че тя пространствено ги обема или минава през тях. Енергиите, които са нейна еманация, преминават през всички тела, които съставят човека. Цялостният контрол в човека се осъществява от Душата. Можем да я наречем духовен мозък. Както мозъкът контролира цялостната дейност на физическото тяло. така Душата държи под наблюдение всички части на човека и синхронизира общата им дейност.
    Тя има пряк контакт с цялостния Дух и е носител на цялостната информация. Когато физическото тяло се разгради, информацията не се загубва. Добитите опитности и знания също са информация.
    Ако човек спи или изпадне в безсъзнание. Душата напуска тялото, но тя остава свързана с него чрез една нишка (сребърната нишка) и затова то продължава да е живо. Физически тялото спира да функционира напълно, когато нишката се отдели от него окончателно.
    Всичко, което изложихме дотук, е известно в разни модификации и представлява „техническата" страна на нещата.
    Същинският живот на Душата за вас остава тайна.
    Възможностите на Душата са разностранни. Тя е носител на цялостната информация за Мирозданието. Тя във всеки един момент е във връзка с всички нива на Божествената субстанция и може да участва в процеси, които се осъществяват далеч от зоната, в която пребивава физическото тяло.
    Възможно е една духовна монада да бъде свързана с две или с три физически тела, които са отдалечени едно от друго в пространството. Така тя „работи на няколко стана" и успявала "изтъче" повече опитности или да отработи повече кармични задачи, без това да повлияе с нещо на нормалното съществуване на няколкото човека. Това обикновено се предприема от Души, които са развили много от латентните Божествени качества и искат да ускорят напускането си на материалните светове.
    Всички обстоятелства, в които попада дадена монада чрез структурата човек, не могат да принизят нейната Божествена същност, т. е. Богът не може да бъде омърсен или принизен. Истинската същност на човека по принцип е недосегаема от житейските събития и преживелици. Затова никога не трябва да забравяте, че във всеки човек е Бог и именно затова той заслужава уважение и Любов, независимо в какви обстоятелства е попаднал в този живот.
    Не се отвращавайте от никого и не корете никого, защото в него е Бог. Животът е много сложен сценарий.
    Структурата човек дава възможност на Душата да премине през житейските процеси в материалния свят. Вашите болки (физически и душевни), вашите огорчения, разочарования, съмнения, комплекси, страхове и т. н., както и позитивните ви преживявания, се регистрират в по-фините тела. там те оставят своите следи. Душата се обогатява и отваря все повече от качествата на Божествената субстанция, като черпи информация именно оттам.
    Защо озаглавихме тази лекция „В добрия свят на Душата" ли? Защото светът на Душата е светъл. Той е изпълнен с всичко позитивно, което е заложено в Божествената субстанция. Духовна субстанция, която е преминала през материалните светове и ги е напуснала завинаги, образува светове, в които Любовта е техен постоянен и основен аспект. Това са светове от хармония и красота, които в материалния свят не съществуват и не могат да бъдат разбрани и почувствани. Мировата Любов обема тези светове. Тя е постоянно състояние. Вашата Душа има връзка с тези светли светове на Душите, но това е почти неуловимо за човека. Има моменти, когато успявате да се абстрахирате от земните си грижи и материални стремежи, когато забравяте, че сте в земното измерение - тогава изпитвате състояние на лекота и блаженство; имате чувство, че сте се отпуснали в ръцете на Бога и сте изпълнени със Светлина. Това може да ви се случи, ако гледате изгрева или залеза, нощното небе, безбрежието на морето; ако слушате тихо изтънчена музика и нямате дразнител наоколо; може също да ви се случи, когато влизате или излизате от съня. Тогава до вас достига истинският свят на Душата.
    Тя непрекъснато се опитва да ви свърже със себе си и чрез фините тела да достигне и до физическото тяло и да му създаде блажено състояние на покой и безгрижие, поне за малко да ви откъсне от постоянната ви тревога. Понеже една голяма част от времето се идентифицирате с физическото тяло и с неговите нужди и състояния, не улавяте постоянния повик на Душата си да се освободите от страха и тревогата.
    Има хора, които са преживели състояния извън тялото, без това да е предизвикано от физическо увреждане. В техните разкази се говори за светлина, за лекота, за спокойствие, за чувство, че към тях е насочена Любов.
    Можете да изпитате тези състояния, без Душата ви да е напуснала тялото.
    Загледайте се в нощното небе, като съзнателно се абстрахирате от грижите си. Настава един момент, когато се чувствате привлечени към звездите и ви се струва, че олеквате, ставате част от звездните светове и като че ли сте в света над вас - тогава сте допуснали Душата да ви предаде своето състояние.
    Много хора вече се занимават с медитация. Какво е медитация - това е именно откъсване от грубата вибрация на страха и тревогата и потопяването в спокойствието на Душата.
    Това са много полезни състояния. Чрез тях вие усещате, че действително сте нещо повече от физическо тяло и имате реална връзка с по-високите измерения.
    Тези състояния ви помагат да се освободите от стреса и да погледнете на земния живот от съвсем различен ъгъл.
    Всеки сам за себе си може да почувства в какви условия и по кое време на денонощието може да постигне такова състояние.
    Не вярваме да има човек, който да не иска да изпита това блаженство - да почувства добрия свят на Душата си. Много ви молим, правете опити да постигнете такова състояние. Това ще оздрави всичките ви тела. Стойте в отпуснато състояние със затворени очи и си представяйте, че сте обгърнати от Светлина. Не се напрягайте, просто стойте в Светлината. Душата ви сама ще избере какъв да бъде нейният цвят.
    Ако това ви стане практика, много по-лесно ще преодолявате земните предизвикателства и няма да приемате проблемите си драматично.
    Опитайте - влезте в добрия свят на вашата Душа. Той ви очаква.
http://www.yosif.net/bg/duh/index45.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
2



1. анонимен - kakwo e otwrashtenie
04.02.2010 21:14
ako niakoi te drazni i go izbiagvash otvrashtenie li e?greshka li e che go izbiagvash?
цитирай
2. galatceq - Защо да е отвращение? По-скоро е ...
05.02.2010 17:32
Защо да е отвращение? По-скоро е благоразумие ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2320749
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031