Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2010 17:22 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 1666 Коментари: 0 Гласове:
3



СРОДЕТЕ СЕ С КРАСОТАТА

    Животът ви е изпълнен и с красота, и с грозота. Грозотата е създадена от човека, а Красотата е Божествена категория.
    При създаване на световете красотата винаги е присъствала. Всичко в Природата и в човека е било красиво. Ако липсва красотата, липсва и хармонията. Световете не могат да бъдат построени, ако не са хармонични - тогава те бързо се разрушават. При строеж винаги се спазват определени правила, които осигуряват здравата конструкция. Хармонията е здравата конструкция на Мирозданието, но тя се получава, когато има красота. Всъщност това са две страни на един и същи компонент от Мирозданието. Красотата има не само визуален аспект. Преди да се изяви визуално, красотата е дълбоко вложена във всичко чрез хармонични структури.
    Забелязали сте, че в Природата всичко е красиво, но всичко природно е и хармонично. Постройката на субматерията е строго хармонична (знаете например как изглежда моделът на един атом). Хармонията съществува във всички нива на материята и във видимия свят за вас тя се изразява като красота - т. е. всичко хармонично е красиво и всичко красиво е хармонично.
    Обикновено към красотата включвате формите, цветовете и техните съчетания. От тях се получава естетичният свят, който виждате. Това, което не виждате, но то обуславя красотата, е енергията. Всяка красота е вид енергия. От съчетанието на формите и цветовете всеки свят, всеки предмет, всичко в Природата има свой специфичен енергиен израз От различните съчетания на енергиите се образуват разнообразието на световете и хармоничните красиви форми. Така че красотата има свои дълбочини и вие надниквате в тях, когато изучавате структурата на материята в субнивата. Но както знаете, видовете материя са енергии с различна честота на вибрациите. Следователно красотата също е енергия. Цялото Мироздание е енергия - енергийни съчетания от различни вибрационни честоти. Всичко във видимия свят има своята скрита енергийна същност. Вие също сте съчетание от енергии.
    Хармоничните енергии са градивни. Те са структурирани по определени закони.
    Енергийният хаос е разрушителен. В него има голяма енергийна мощ и докато тя не се подчини на законите на хармонията, продължава да има разрушителен ефект. Енергийният хаос е процес на подреждане, на създаване на хармонични енергийни съчетания. Създаването на красотата е процес във всички енергийни нива, т. е. във всички светове. Изявата на красотата е чрез почти неограничен брой енергийни съчетания. Светът е невероятно сложен и красив именно поради този неограничен брой енергийни комбинации.
    В „Земята - щастлива отново" ви казахме, че е истина, че красотата ще спаси света. И това е така, защото тя стои в основата на Мирозданието. Мислим, че сега изяснихме дълбокия смисъл на тази фраза.
    За да съществува в определен свят и в определена форма, всяко енергийно съчетание трябва да има хармонична конструкция, т. е. да изразява красота.
    Независимо в кой свят съществувате, вие сте оградени от красота в многообразния смисъл на това понятие. От красотата не можете да избягате, защото тя е построила световете.
    Как разбирате, че нещо е красиво? Усещате, че то ви привлича, създава ви приятни чувства и мисли, имате нужда дълго да го гледате. Това е така, защото красивото нещо, каквото и да е то, ви зарежда с добра енергия, създава хармония вътре във вас.
    Всичко в Природата е красиво и затова тя ви действа успокояващо и оздравяващо. Една част от творенията на човека са красиви, но друга част не са. Красивите неща се създават от хора, които имат вътрешно чувство за изграждане на хармонични форми и цветови съчетания.
    Без такива хора вашият свят ще загине, той ще става все по-дисхармоничен. Създаването на красив свят е изкуство. Без изкуството хората деградират. Но изкуството да се създава красота не се изразява само в материалния свят. Има изкуство на хармоничните взаимоотношения, има изкуство да създаваш в себе си хармонични мисли и чувства, има изкуство да се обграждаш с красива хармонична среда. Това е много сложен енергиен процес. Когато усещате красотата и се обграждате с нея, всъщност вие контактувате с енергиите.
    Няма нужда да казваме какво е грозотата, но ви молим да не свиквате с нея, защото това довежда до деградация.
    За да разбирате красотата, за да живеете сред красота, не е задължително да разполагате с големи средства и домът ви да е отрупан с много, и то скъпи вещи. Красива среда можете да създадете и само чрез най-необходимите вещи, но да сте ги избрали така, че те да създават стил, да изразяват вашата вътрешна красота.
    Хората, които живеят в грозна домашна или грозна околна среда, боледуват много по-тежко. За да има по-бърз оздравителен процес, е необходима красотата.
    Когато непрекъснато сте заобиколени от грозни неща, нервната система се натоварва и сте неспокойни и напрегнати. Може да не сте наясно с причината на вашето неразположение, но то винаги идва от някаква дисхармония, т. е. липса на красота.
    Това може да е дисхармония в отношенията, в средата, в съчетанието на храната, в облеклото и т. н.
    Съзнанието ви непрекъснато трябва да е будно, за да регистрира откъде се излъчва дисхармония.
    Когато се чувствате зле, знаете, че най-добрият лек е Природата. Разходете се в някой парк, постойте пред сергия с цветя или се спрете пред някое живо цвете. Общувайте с животните. Едно от техните предназначения е да хармонизират човешката среда. Ако нямате възможност пряко да контактувате с животни, гледайте филми с животни.
    Не задържайте погледа си върху неща, които ви дразнят, обикновено те са лишени от естетика.
    Направете всичко възможно да си създадете красив свят, като включите в него всички аспекти, които изредихме.
    Избягвайте райони, в които се чувствате дискомфортно. Не общувайте с хора, които ви създават напрежение. Когато това е невъзможно, положете усилия да разберете кое ви дразни и натоварва, и го променете.
    За да се чувствате добре, за да не вегетирате, във всеки един момент се сродявайте с красотата във всички нейни аспекти. Забележете кои цветове ви действат добре, кои форми, кои райони, кои хора, коя музика, какъв интериор и т. н. Бъдете будни за красотата. Красивият свят е ваша отговорност.
    Отговорни сте също тялото ви да запази добрите си форми и доброто си здраве. В здравото и стройно, макар и възрастно тяло. има много красота. Не разваляйте с погрешно разбрана красота това, което Природата ви е дала. Тя е най-добрият ваятел на красота.
    Когато сте ценители и създатели на красотата, вие сте изразители на Божествената страна на земния свят.
    Съзнателното свързване с красотата хармонизира енергиите ви, дава ви бодрост, здраве и добро настроение. Усещането, търсенето и създаването на красота е отличителна черта на хората с висока еволюция.
    Сродяването с красотата може да ви помогне да напреднете много повече във вашето развитие, отколкото тъй нареченото „знание".
    Истинското знание също е аспект на красотата, който се носи, а не се научава; истинското знание обяснява причините за хармонията и красотата в Мирозданието. Викайте красотата чрез сетивата, чрез мислите и чувствата си и тя ще ви направи щастливи.

http://www.yosif.net/bg/duh/index43.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2320876
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031