Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2010 17:57 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 1143 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СМИСЪЛЪТ НА ГЪСТАТА МАТЕРИЯ

    Вече, макар и бегло, ви разказахме как се е стигнало до построяването на материалните светове. Сгъстяването на духовната субстанция понижава честотата на нейните вибрации. Когато се забавя честотата на трептене на Божествената субстанция, се проявяват друг вид Нейни качества. Във всеки свят според честотата на вибрацията се образува и неговият специфичен вид, със специфични качества и разумни формации, които могат да обитават такъв вид свят. Затова и съществата в различните светове са различни. Тяхното устройство и начин на живот са в синхрон с вибрациите на съответния свят, който обитават.
    Те имат сетива и разум, които са съобразени с конкретните свойства, които е проявила Духовната субстанция с определена специфична честота на вибрацията.
    Всичко в Мирозданието е съвършено и появата на светове с различна гъстота на Духовната материя е закономерен процес. Божествената субстанция чрез различните видове светове изразява все нови и нови свои характерни качества и възможности. Чрез тези светове праначалната енергия се трансформира в различни видове енергия, чрез които захранва тяхното съществуване. Тази трансформация на енергиите позволява да се проявяват още и различни светове. По този начин Божествената субстанция, която определихме като Бог, развива Себе Си и проявява все нови и нови Свои възможности. В това проявление на Бога основни участници са разумните формации от различните вселени. Техните, качества и начин на съществуване са аспекти на Божественото проявление.
    Земните хора, които се интересуват от такъв род информация, са убедени, че вашата Вселена и всички видове светове са населени с богат разнообразен живот. Разбира се, че не сте сами във Вселената, още по-малко в цялостното Мироздание.
    Това, че вашата наука продължава да го отрича, не променя нещата. И в много други светове не знаят за вас, но вие съществувате. Вашите Богове - създатели и по-развитите цивилизации от вашата Вселена са посещавали Земята в миналото и продължават да я посещават. Но и без да идват на планетата ви, те знаят във всеки един момент какво се случва при вас във всички области на живота. Менталната зона е изпълнена с вашите мисли. Тъй наречените „Акашови записи" съхраняват цялостната информация на земната история и на всеки отделен човек.
    Тайни във Вселената не съществуват. Във всеки един момент чрез своите мисли, чувства и действия вие се отразявате в по-фините полета като на екран и нищо не можете да скриете - пишете „досието" си всяка една минута със собствената си ръка. Какво ще пише в него, зависи от вас. Можете да скриете нещо само от себеподобните си, и то докато сте в материално тяло. Впоследствие, когато напуснете телата си, всичко ще бъде ясно за всички.
    Вашият човешки вид изглежда по определен начин и съществува по определен начин, но това не означава, че в другите светове съществата имат същия вид и същия начин на съществуване. Видът и жизнените процеси са най-различни. Те са адекватно проявление на съответната зона от Мирозданието с нейните конкретни енергии и вибрационни честоти.
    Смисълът да съществуват различни гъстоти на Духовната субстанция и респективно различни видове същества е, че тя преминава през различни честотни характеристики, проявява все нови и нови качества, които са били в латентно състояние. По този начин, колкото и странно да ви звучи, самият Бог (в началото обяснихме какво е Бог) еволюира и се усъвършенства. Еволюцията е основният процес в Мирозданието. Божествената субстанция съдържа в Себе Си цялото безкрайно съвършенство в латентен вид. Разкривайки все повече Себе Си чрез трансформацията на енергиите и чрез разнообразни структури, фактически Бог създава и проявява своята многостранност.
    Разглеждаме тази на пръв поглед отвлечена материя, защото вашата цивилизация върви все по-целенасочено към това знание. Разгадавайки материята и законите, чрез които тя съществува, вие все повече се приближавате към яснота за понятието „Бог". Като стигате до субнивата на материята, все по-точно разбирате какво е Бог. Всеки вид цивилизация преминава през процесите на осъзнаване на същността на своя свят, на неговите закони и предназначение и съответно на смисъла на собственото си съществуване. Така чрез преминаването през различни светове от различна материя, които Духът, сам създава, той разгръща своя потенциал.
    Фактически основният процес, който се реализира в Мирозданието, е разделянето на Духа на монади, който преминават през различните видове светове и проявяват различните качества на Духа. Те тръгват от Божествената субстанция (с най-високи вибрации) и слизат във все по-сгъстена материя (с все по-забавени вибрации) - преминавайки през различните честоти, отварят потенциалните възможности на Божествената субстанция. Обогатени с вече отворените качества на Духа, монадите се връщат към световете с все по-високи вибрации и отново се съединяват с цялостния Дух, т. е. връщат се при Бога.
    Това е един непрестанен процес, в който участвате и вие чрез своя свят, като отваряте качествата на Духа с помощта на спецификата на вашия свят.
    Съществуват светове и с по-гъста материя. Вашият свят е в процес на връщане към Бога. Вашите духовни монади са преминали през световете с най-гъста материя и се приближават към световете с все повече светлина и повишена вибрация.
    Вие сте носители на всички потенциални възможности на Божествената субстанция плюс качествата, които вашият Дух е развил в зоните, от които се завръща.
    Сложността на този процес не може да се опише със земните мисловни понятия. Във всеки свят се проявяват закони, процеси, енергии, форми, които носят своята специфична характеристика и в същото време те са свързани с другите светове и с техните специфични характеристики.
    Когато се намирате в материално тяло на Земята, вашият живот е ограничен и обусловен от земната материя, от земните условия и действащите закони и принципи - духовни и физически. Вие сте клетка на Духа, която има свой живот, но нейното съществуване зависи от общия живот. Поставена в земните условия, монадата ви развива специфични качества. Животът в тяло в различни времена и места постепенно дава своите плодове. Вашата същност не е тялото, но тялото е условие за развитие на конкретни качества. Не бива да мислите, че сте дребни пионки, захвърлени в някой край на Вселената, които са напълно зависими от обстоятелствата. Вие сте могъщ Дух, който се е ограничил в дадена материя, за да отвори качествата си. Освен това Той е избрал тялото, страната, семейството, обстоятелствата, през които да премине вашата личност (съчетанието на Духовната монада с определено тяло, в определено време и място).
    Всичко, което преживявате, всичко, което се случва в даден живот, е постановка за постигане на определени цели на Духа и това е прекрасно.
    Когато преодолеете страха и човешките тревоги, все по-ясно ще осъзнавате, че сте участници в един необозрим Божествен процес и в него имате поставена задача - да отворите Божествените възможности.
    Миналото вече не ви принадлежи - в него сте направили, каквото сте направили.
    Бъдещето също не е във ваше владение. Вие владеете настоящето - значи, важно е в този миг как живеете живота си, как мислите, какво чувствате и какво правите. Това определя какви участници сте в Божествения процес - такива, които го разгръщат и обогатяват, или такива, които го стагнират.
    Е, какви сте?
http://www.yosif.net/bg/duh/index41.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2320929
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031