Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2010 16:08 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 2633 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СЛОВЕСНИЯТ СВЯТ

    Паралелно с мисълта върви и Словото. Думите са и писмен, и звуков израз на мисълта. Силата на мисълта се увеличава чрез писането и говоренето.
    Записването на мислите им придава трайност във физическото измерение. Всеки знак, изразен графично, има своята вибрация, затова картините, снимките, буквите и всякакви визуални изображения имат своя вибрационна характеристика, с която въздействат.
    Във всяко визуално изображение е внедрена някаква мисъл, която носи енергия. Цветовете, които са използвани, също имат своята енергийна характеристика. Формата също има своя вибрация. Събрани, мисълта, цветът и формата съставят строго специфичен образ, който е уникален и има конкретно въздействие. Ако са намерени хармоничните взаимоотношения между мисъл, форма и цвят, въздействието върху хората е много благоприятно, и обратно - дисхармонията между тях може дори да ви разболее, ако сте под продължителното им въздействие.
    Усетът за хармонично съчетание на мисълта, формата и цвета се постига, след като даден човек е повишил вибрацията на енергийните си тела. Тук имаме за цел да разгледаме тази сложна материя. Искаме да изясним въпроса за силата на мисълта, когато тя е изразена звуково и графично.
    Тъй като всяка буква е символ и има звукова характеристика, тя има своя характерна вибрация, т. е. носи определен вид енергия. Когато се използва писмото, буквите имат един вид енергия, а когато те биват изразени звуково - са носители на друг вид енергия.
    Думите са съчетания от букви, а изреченията - от думи. Естествено е, че определено съчетание от букви, които образуват дума, има своя специфична енергийна характеристика. Всяка дума вибрира по свой начин.
    Съчетанието от думи също образува специфични енергийни образи. Количеството на съчетания от букви и думи е огромно, за да не кажем безкрайно. Едни и същи думи могат да бъдат подредени по различен начин в едно и също изречение и във всяка подредба енергията, ви6рацията и въздействието ще са различни.
    Излъчвайки своята енергия, всичко написано създава енергийна среда и влияе на пространството, в което се намира. Книгите в една домашна библиотека създават в дома определена енергийна атмосфера.
    Добрият писател е добър затова, че той (освен добрата идея на книгата) може да подреди думите и изреченията по добър начин. Стилът на всеки писател е неповторим, с определена енергийна и вибрационна характеристика, но стилът на добрия писател излъчва хармония. Няма много истински добри писатели, защото чувството за хармония между думите и изреченията се изработва чрез дълга еволюция. Може да е използвана позната идея и тя да бъде разказана простичко и въпреки това да очарова читателя и да му създаде приятни емоции, а също и да накара мисълта му да се задържи продължително върху изложената идея. Причината се крие в постигнатата хармония при подреждането на думите и изреченията.
    Затова, когато пишете дори най-обикновено писмо или съобщение, опитвайте се да усетите хармоничните словосъчетания. Така ще изпратите една благоприятна енергия към този, за когото е предназначено написаното.
    При всичките проблеми, които имат земните хора, ще ви се стори съвсем неуместно да ви говорим, че е важно да влагате усет в това, което пишете. Но истината е, че с всичко което пишете, вие създавате енергиен фон - т. е. или огрубявате средата си, или я хармонизирате. Споменаваме ви го за информация. Като знаете това, подбирайте четивото си и книгите в домашната библиотека. За фините ви тела това има значение. На този етап от развитието на земната цивилизация бихме казали, че трябва да обърнат внимание на този проблем пишещите хора, но и всеки човек, написвайки и най-обикновена бележка, внася някаква промяна в енергийния фон.
    Вие не познавате собствения си свят - той е построен чрез много видове енергии и енергийни съчетания. Всяко нещо във вашия свят има значение. Безбройните енергийни конструкции, в това число на буквите, думите и изреченията, влияят на вашето тяло, на вашата мисъл и на вашия Дух. Всяка една минута от живота ви е белязана от специфични енергийни съчетания.
    Много важен е въпросът за смисъла на думите. Към графичната характеристика се прибавя и смисълът, който влагате в дадена дума. Думите, които имат позитивен смисъл, внасят в живота ви добра енергия. Думите, които имат негативен смисъл, ви действат потискащо, както и изреченията, които съдържат негативна информация.
    Изречения със забранителен текст могат да звучат по-добре, ако в тях се избегне забранителната дума. Една и съща роля като съобщение могат да изиграят две коренно различни изречения. Пример: "Не преминавай на червено!" и "Премини на зелено!" Забранителните изразни форми винаги пораждат у вас негативни чувства.
    Една и съща дума в различни словосъчетания може да бъде носител на различен смисъл. Думите са много гъвкав материал - с тях можете да направите всичко. Използването на думи с изопачен смисъл може да доведе до много недоразумения. Също употребата на думи в неподходящ за тях контекст предизвиква объркване. Като носители на определен смисъл думите са основен материал на писмения и говорим език. Те не трябва да се използват безразборно и с изопачени значения, както е в жаргона. Чрез смисъла си всяка дума също носи енергийна характеристика и влияе на енергийния фон. Ако преобладава употребата на думи с негативно значение, енергийната словесна среда е с по-груба, по-ниска вибрация и това също ви действа потискащо, макар че може никога да не научите за това. Кои думи са с негативно съдържание - тези, които ви съобщават лоши неща. Например: убийство, смърт, рана, измама и т. н. Те изразяват негативните неща от живота.
    Има думи, които по своя смисъл не изразяват нещо лошо, но постепенно им е било придадено такова значение. Свекърва е майката на съпруга - това е една обикновена дума, която изразява роднински взаимоотношения, но нейният смисъл се е променил и обикновено тя се свързва с нещо неприятно - с омраза, с деспотизъм, с ревност и т. н.
    Като се има предвид енергийната характеристика на думите според тяхното смислово значение, трябва да се внимава какви думи се употребяват. Думи и изрази, които изразяват заплаха, забрана, отрицание, лошо събитие, внасят смисъла си в човешкото съзнание и подсъзнание и му действат неприятно.
    Когато общувате с хора, които имат негативно мислене и съответно си служат с негативни изрази, се чувствате зле. Избягвайте такива хора и вие не бъдете такива хора.
    Имате такъв израз: "Много е хубав, само да не си отваря устата!" Говорният стил е показателен за интелигентността и еволюцията на човека. Чрез него веднага разпознавате образования от необразования, добрия от злия, отчаяния от оптимиста. Щом заговорите, веднага давате характеристика за себе си. И това е една от най-точните характеристики.
    Полагането на усилия за изграждане на добра речева култура е задължително, ако уважавате себе си и останалите.
    В живота няма маловажни неща. Всички негови страни са важни и заслужават вашето внимание и усилие.
    Когато във вас има светлина, добро отношение към хората и живота, желание за развитие на добрите заложби, вие боравите с красив език, в който няма неприлични думи, думи, които изразяват негативни човешки качества, няма повелителни изречения и забрани.
    Речта ви е наситена с думи, които са носители на красивото и позитивното в живота. Интуитивно, чрез употребените думи и тяхната подредба вие внасяте хармония в речта си, защото вашата истинска същност има необходимост да излъчва красота и хармония и да запълва с тях околното пространство, както и да ги предава на хората, с които общувате.
    Когато сте болни или в лошо настроение, можете да си помогнете и чрез, думите, които са носители на положителен смисъл. Повтаряйте си такива думи наум, а още по-добре и на глас. Такива думи могат да бъдат: любов, здраве, спокойствие, хармония, красота, бодрост, радост и т. н. Зависи от какво имате нужда.
    Няма да забравим и за интонацията, с която се изговарят думите и словосъчетанията. Това е друга характеристика на словото, която също е много, много важна.
    Грубата реч, високите интонации силно замърсяват енергийната среда. В зависимост от интонацията една и съща дума и едно и също изречение могат да имат абсолютно противоположна енергийна и смислова характеристика.
    Всички ваши състояния се отразяват на вашата интонация.
    Както е задължителен контролът при подбора на думи и словосъчетания, така той е необходим и при интонацията.
    Освен че притежава графична и звукова характеристика, всяка буква и дума е носител на енергиен заряд. Звуците могат да лекуват, но могат и да разболяват, както и да разрушават чрез вибрациите, които създават.
    Посветените от древните времена са владеели възможностите на мисълта й на звуковата вибрация.
    Огромните блокове на пирамидите и на други постройки са били повдигани и пренасяни на съответните места чрез мисъл и звукова вибрация. Чрез тях е била преодолявана гравитацията!
    Музиката е най-добрият пример какво огромно значение имат тоновете и техните съчетания. Думите, облечени в музика, т. е. в хармонични тонови съчетания, имат много по-силно въздействие В театъра, в художественото рецитиране се търси най-подходящата интонация, която да изрази смисъла на текста. Един и същи текст може да достигне до вас по различен начин в зависимост от подбраната интонация.
    Чрез интонацията може да се внуши на думите и словосъчетанията разнообразен смисъл. Едно утвърдително словосъчетание чрез интонацията може да бъде превърнато в отрицателно. Разглеждаме тази страна на Словото, защото тя не бива да се пренебрегва.
    Винаги по интонацията разпознаваме човека - неговото емоционално и физическо състояние, неговото отношение към предмета на разговора, неговата култура, интелигентност и степен на себевладеене.
    Словото и всички негови характеристики имат отношение към основната тема на тази книга - отварянето на Божествените възможности на човека.
    Нали не забравяте, че "В началото бе Словото и Словото бе у Бога и Словото бе Бог." Словото е Божествен строителен материал и то е било дадено на човека, за да си служи с него. Този факт също идва да докаже, че човекът е носител на Божественото.
    Човекът трябва да изрази своята Божественост и чрез Словото, чрез всички негови характеристики. Хората, които употребяват правилно Словото, са носители на човешкия прогрес, на красотата, хармонията, изкуството и Любовта. Те са като ярки слънца в мрачния живот на Земята. Отнасяйте се към всички характеристики на Словото с голямо внимание, прецизност и Любов, и то ще ви се отплати, като усили честотата на вашите вибрации и по този начин ще ви помогне за отварянето на вашите Божествени качества.
http://www.yosif.net/bg/duh/index40.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
5



1. panazea - Да създадем хармония от
31.01.2010 17:28
мисли , думи , стихове,ритъм, музика, цветове!
Навън пиленцето пее. Дали разбира за какво си говорим?
цитирай
2. galatceq - :) Със сигурност разбира по вибр...
31.01.2010 17:31
:) Със сигурност разбира по вибрациите на нашите думи, Panacea ! Всички сме едно цяло ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2320950
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031