Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2010 17:25 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 1628 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СИЛАТА НА ЧОВЕШКАТА МИСЪЛ

    Този въпрос се разглежда почти във всяка книга, която има отношение към многостранната същност на човека. Всички Духовни Учители дават методи за работа с мисловната енергия.
    Ще разгледаме този въпрос и в тази книга, защото той е много съществен и в никакъв случай не бива да бъде пренебрегван от земните хора.
    Вече и земната наука установи, че мисълта е енергия. Щом е енергия, може да твори. Във всеки един момент вашата мисъл създава мисъл-форми в менталния (мисловния) свят. Те могат да бъдат нетрайни, но могат и да са устойчиви. Когато често се връщате към една и съща мисъл или съзнателно я държите дълго в ума си, тогава създавате трайни мисъл-форми, егрегори, които могат да предизвикат събития на физическото поле. Още по-силни са те, ако група от хора обединява мислите си и излъчва една и съща мисъл. Макар че вие не виждате мислите, те са реално съществуващи фактори във вашия живот. По същия начин не виждате електричеството, но то реално ви служи по най-разнообразни начини. Може да ви бъде полезно, но може да бъде и опасно.
    Същото е и с мисловната енергия. Човекът е отговорен за своите мисли, за начина, по който използва мисловната си енергия.
    Много хора не знаят това, но когато го разберат, веднага трябва да положат съзнателни усилия да следят мисълта си.
    Разгледахме въпроса за силата на мисълта и за необходимостта от контрол над нея в книгата "Земята - щастлива отново". Там на много места подчертахме важността на позитивното мислене както за всеки отделен човек, така и за всяка група от хора - народ, раса, човечество.
    Че мисълта има огромна сила, за съжаление вие го разбирате, когато към вас бъдат насочени проклятие или негативна мисловна програма, която да ви навреди - тъй наречената "магия".
    В момента черната ложа на Земята подбужда много хора към използване на негативна мисловна енергия, чрез която се кодират и изпращат нещастия в живота на други хора. Магията е реалност и доста са потърпевшите от нея. Това явление е много разпространено и в България и затова се спираме на този въпрос.
    Всички хора, които независимо по какви причини прибягват до използването на отрицателна енергия, която да навреди някому, трябва да знаят, че първо навреждат на себе си. Вашите мисли и действия са бумеранг - те се връщат винаги при излъчвателя, независимо кога. В настоящите времена това става доста бързо, защото сега текат времената за ликвидиране на минали кармични обременености.
    За да не се наситят идващите времена отново с кармични взаимоотношения и за да може предстоящата шеста земна раса да повиши съзнанието си и да отвори Божествените си възможности, обратното действие на кармата идва в настоящия живот.
    Опитите на много хора да се намесят в житейската програма на други чрез магия, за да се случат желани от тях събития, са белег за низша духовност. Те са изпълнени със злоба и омраза, с желание да творят зло и да налагат волята си над чужд живот според собствените си разбирания.
    Всяка житейска програма е неприкосновена и е абсолютно недопустима чужда намеса. Хората, които са злотворци, са използвани от тъмните сили. Те са се погрижили такива хора да бъдат обучени да изпращат злокачествена енергия по различни начини. Масовото използване на злотворни магии днес също е знак, че битката за спасението на Земята от разрушение е в апогея си. Хората, които поради незнание, желание за отмъщение или независимо по каква причина прибягват до използване на магия, трябва да знаят, че по този начин трайно са се съюзили със силите, които пречат на Земята и нейните хора да пристъпят към Светлината и планетата ви да премине към по-високо измерение и да отгледа цивилизация, която да е трайно свързана с Доброто в Мирозданието.
    Знаят или не, такива хора са се наредили в армията на черните воини и това ще спре еволюцията им за много дълги времена. Духовете на такива хора, след като напуснат Земята, биват капсулирани за да не внасят злото в другите светове. Еволюцията им бива спряна, а това е най-жестокото наказание за дадена монада.
    Ако хората искат да имат добро здраве, добро самочувствие, житейски успех, добри събития в живота си, трябва да насочват мисълта си само и единствено в позитивна посока. Положителната мисъл твори чудеса.
    Не трябва да се забравя, че настоящата тревога и страхът също са силна негативна енергия, на която разчитат "тъмните фланелки" . Страхът и тревогата са хранителната среда на тъмните същества, които противодействат на Светлината.
    Да се следи мисълта в началото е доста трудна работа, но ако човек си постави такава цел и положи известни усилия, ще се убеди, че това не е непостижимо. След известно време този процес дори се автоматизира. Ако допуснете негативни мисли, веднага можете да ги замените съзнателно с позитивни. Можем да сравним този процес с водна електроцентрала. Когато водата е канализирана, тя произвежда електрическа енергия, произвежда светлина, но когато е пусната безконтролно, може да бъде разрушителна стихия.
    Това се случва в менталните полета и ако хората искат светлина, а не разрушения, трябва много сериозно да се замислят какви мисли излъчват, коя е причината за страховете и тревогите им и да ги отстранят. Майките, които постоянно се страхуват за децата си, могат да предизвикат нещо лошо за тях. Ако децата им са на разстояние и усещат, че с тях се случва нещо лошо, трябва веднага да си ги представят в светлина и да визуализират благоприятни условия, които ще ги изведат от бедата. Паниката, вайкането, плачът само усилват неблагоприятните обстоятелства.
    За да се отворят Божествените възможности на човека, той трябва да преодолее страха и тревогата. Може да направи това, ако култивира силна вяра и надежда. Когато не се уповавате на Светлите сили, вие им пречите да ви помогнат. Те трябва да бъдат призовавани за помощ, за да се отзоват. Ако човек силно се уповава на Доброто, на Светлите същества или, обобщено казано, на Бог, той постепенно спира да се тревожи и да се страхува.
    Когато тръгва към определени начинания и е изпълнен с позитивни мисли и упование, той успява.
    Тревогата и страхът са прегради за успешните начинания.
    Много важно е хората да знаят, че Бог или Духовните ръководители най-добре знаят кое е най-необходимото за тях. Когато желаете нещо и се молите за него, добавете към молитвата си изречението: "Моля това да се случи, ако то е добро за мен и за останалите!"
    Много често хората имат желания, които смятат за добри, но те не са запознати със следващите събития и обстоятелства, поради което всъщност и не знаят кое е най-доброто за тях. Не може да не сте забелязали, че се случва и да благодарите, ако някакво ваше желание не е било удовлетворено. По-късно сте разбрали, че това е за ваше добро. Често някои ваши желания не са най-полезните за вас самите или за вашите близки. Затова, ако дадени молби не се удовлетворяват, замислете се дали това не е знак, че не бива да молите за това.
    Темата за възможностите и силата на мисълта е безкрайна. Мисълта може да гради, може и да разрушава.
    Не забравяйте, че съдбата на страната и на планетата ви зависи от преобладаващите мисли. Обединената мисъл е огромна сила, непобедима сила. Колективните молитви и медитации могат да променят коренно съдбата на страната ви и на Земята.
    Не е необходимо задължително да бъдете събрани на едно място. Можете да си уговорите час, в който да казвате определени молитви и формули или да медитирате над определени образи - например цялата ви планета обляна в светлина и хората, хванати за ръце, са като светещи фигури.
    Идеята, която е вложена в дадена мисъл-форма, се бори за своето реализиране. Мисловните форми са трайни егрегори, които са като живи същества, които са здраво консолидирани и поддържат дълго време идеите, вложени в тях.
    Съществуват егрегори от хиляди години, които са действени и сега и влияят на планетарните събития.
    Спасението на Земята зависи от преобладаването на положителните мисъл-форми. Битката между тъмните и Светлите сили е с отворен финал. Какво ще се случи, зависи от характера на мисловните модели, които създават днешните хора. Няма предварителен план на загиването на Земята. Трябва да разберете това. Вашите мисли решават изхода - щастлива планета с духовна шеста раса или пустиня без хора.
    Надяваме се, че разбрахте колко важно нещо е да контролирате мисълта си и да мислите позитивно. Можете да спасите себе си и Земята единствено чрез позитивното мислене. Колкото повече хора съзнателно пристъпят към позитивно мислене и по този начин се присъединят към Семейството на Светлината, толкова по-голям шанс имат планетата и цивилизацията ви.
    Не гледайте филми, които ви внушават, че Земята е нападната и загива безвъзвратно. Не четете черните предсказания, които изобилстват, защото чрез тях тъмните сили ви плашат и вкарват мисълта ви в негативен канал.
    Позитивните мисли съдържат много по-силна енергия и могат да се преборят с черната енергия.
    Всеки един от вас държи спасението на Земята в своите мисли! Може вие да сте капката, която ще насочи струята към съзиданието. Не чакайте някой друг да свърши вашата работа, не може някой друг да мисли вместо вас.
    Трябва да знаете, че човек, който има трайно позитивно мислене и мисли за Доброто на Цялото, е недосегаем за злокачествените енергии.
    Вибрациите на позитивните мисли са с много по-голяма честота от негативните и затова такъв човек е недосегаем.
    Помогнете първо на страната си с позитивни мисли за нейното добро управление, за нейното по-нататъшно развитие. Пращайте Светлина на управляващите. Изградете трайна мисъл-форма на преуспяваща, благоденстваща България. Тя заслужава това, защото е носител на стара култура и духовност.
    Ако постоянно си мислите, че всичко е загубено и че положението е непоправимо, вие съдействате да бъде именно така. Вместо да напускате страната си и да се спасявате поединично, обединете могъщата българска духовна сила чрез позитивното си мислене и България отново ще бъде на върха, както е била в много столетия. Българи, всичко зависи от вас! Изпълнете сърцата си с Любов към България, вместо да я хулите и да чакате някой да реши българската съдба.
    Създайте щастлива съдба за България. Това не е невъзможно. Духовете на великите българи от цялата история са с вас и полагат неимоверни усилия да върнат българския дух. Не се оставяйте да бъдете пионки в ръцете на хора, които не зачитат интересите на другите народи и които не са носители на истинска култура. Духовната култура е, която движи напред, а не материалната.
    Научете истинския си произход и истинската си история, за да се изпълните с българска гордост. Впрегнете вашата невероятна интелигентност за въздигане на страната си отново.
    Българите винаги са били носители на Знанието и Светлината. Ще излизат все нови и нови свидетелства за това.
    Не е случайно, че последният Миров Учител Бейнса Дуно (Петър Дънов) се въплъти в България и остави най-новото Светло Духовно учение в ръцете на българите. Разпростирайте неговите мисли, които са свалени от високи Светли светове и по този начин дайте могъщ тласък за спасението на Земята.
    Хора, работете с позитивната мисъл и светът ще се преобрази!
http://www.yosif.net/bg/duh/index39.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
4



1. анонимен - i kakwo kato malko hora go razbirat
04.02.2010 20:58
strahut nosi bolesti kakto za otdelnia individ taka i za domut ni zemiata.nosi stradanie nosi smurt.ami tumnite izglejda ne mogat da izleznat ot tumata/tezi koito mec`taqt wsichki da rabotqt za tqh a te da im dawat samo tolkowa, kolkoto da ne umrat,za da ne gi zagubqt kato pulnachi na smetkite im de s proizwedeniq za prodan,de s kupuwane na sobstwenite si tworenia./ta te ,koito sa silnte na denq kato ne mogat da se promenqt iskat wsichki da izcheznat i wsqwat strah v nas obiiknowenite,koito sme kato zombita sledwame thnite zakoni,koito sa protiwoestestweni i rabotqt za tqh.te kradat vsichko ot vseki,no ot tqh nikoi da ne krade i si postawqt tehni slujiteli kato prwitelstwa sudili]a politsia .kak da izleznem ot ethnia red.kak da kajem ne na woinite .ne na svruh proizwodstwoto,ne na svruh ekspoatatsiiata.kato che li shte se naloji vselenskite sili da prilojat kataklizmi za da se ochisti tiahnoto tvorenie zemia i produlji pravilnata si evolutsia .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2333371
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930