Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2010 15:02 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 1965 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СВЕТЪТ НА СВЕТОВЕТЕ

    Естествено Светът на световете е Божественият свят, защото в него най-добре са изразени Божествените принципи. Това е свят от Светлина и от духовна енергия. В него не съществува никаква дисхармония. Любовта, Хармонията и Красотата са основни характеристики на този свят. В него действат най-фините енергии, които са с много високи вибрации, което е необходимо условие за проявата на Божественото съвършенство. В този свят Светлината е основен информационен носител. Тя е като извор, от който идва Божията благодат.
    Тази Светлина има съвсем различни характеристики от онази, която познавате във вашия свят. Тя е милиарди пъти по-силна от Светлината, която достигала Земята.
    Много хора, които са били в клинична смърт или в състояние на пътуване в светове с духовно измерение, разказват за една друга Светлина, която е несравнима със земната. Те са видели Светлината от Духовното Слънце на вашата Слънчева система. Дори тази Светлина е мрак в сравнение с изконната Божествена Светлина, която присъства в Божествения свят.
    В този свят пребивава върховната Божествена Любов, която се разпростира в другите светове и е основен стълб за тяхното съществуване, но колкото отива към сгъстената духовна материя, толкова нейната сила отслабва, защото тези светове биха загинали от силата на енергията й. Когато тези светове повишат качеството си, те са в състояние да приемат и по-интензивно енергийно излъчване и да приемат повече от Божествената Светлина и Любов.
    Божествената Светлина, Божествената Любов, Божествената Хармония, Божествената Красота са видове концентрирана Божествена енергия, която се съдържа в Божествената субстанция. Всички светове получават от различните видове на Божествената енергия количеството, което са способни да приемат, без да се разрушат. В своята еволюция те приемат все по-голямо количество от тази енергия. Количеството Божествена енергия, която може да приеме даден свят, е мерило за неговото качество и за еволюционния момент, в който се намира.
    Светлината, която вие приемате със зрението си, е с много ниска честота на трептене в сравнение с Божествената Светлина.
    Но вие можете, като затворите очите си. да си представяте една по-силна, бяла Светлина, която е от по-висш порядък. Ако правите често това упражнение, ще помогнете на енергийните си тела да се изпълнят със Светлина от по-горен порядък. Чрез енергийните ви тела тя ще премине и във физическото ви тяло. Клетките на мозъка ще започнат да използват по-голяма част от своите възможности и нервната система ще управлява тялото ви по-добре. Това ще се отрази благоприятно и на всички физически органи.
    За вас е почти невъзможно, докато имате физическо тяло, да си представите Божествения свят, който е изграден само от организирана Божествена Светлина, без формите на физическия свят, но това не значи, че той е необитаем. Той е изпълнен с духовни същества от Светлина, които могат по собствено желание да придобиват една или друга форма. Най-често те са сфери от светлина, защото това е най-завършената форма.
    Естествено тези същества нямат нуждите на съществата от по-нисшите светове и в никакъв случай не бива да се идентифицират с човешки образи. Те са проява на Божествените принципи и ръководят и поддържат съществуването на цялото Мироздание, което включва всички видове светове. Те се грижат за хармонията между световете и за получаването на адекватното количество Божествена светлина от всеки свят. Те не могат да се проявят директно във вашия свят. защото той няма да издържи техните енергии.
    В подреждането на световете се използва йерархичният принцип. Във всеки свят могат да се проявят по-висши същества от съседни светове.
    В Божествения свят не съществуват времето и пространството и всички мисли се реализират мигновено.
    Колкото по-надолу се отива в световете, толкова по-забавена е реализацията на идеите поради по-ниската честота на енергиите, които се използват в тях.
    Позволяваме си да ви занимаем с тази абстрактна за вас материя, защото все по-често има хора, които освен от физическото си съществуване се интересуват и от духовните области на Мирозданието. И това има смисъл, защото вашият свят също ще премине към духовните измерения. Колкото повече умът ви се занимава с идеалното, толкова по-бързо вие ще вървите по стълбата нагоре. Ако се интересувате само от физическия свят, ще оставате дълго на физическото поле и вашите Божествени възможности ще са капсулирани и неизползвани.
    Човек, който се интересува от Духовните светове, т. е. насочва част от мисловната си енергия към тях, провокира тези светове - подава сигнал, че иска връзка с тях и я получава.
    Мисловната връзка с по-високите измерения след първоначалното съмнение донася радост, ентусиазъм, стремеж към нещо по-съвършено. Естествено е, че във физическото поле вие не можете да съществувате само в мисловните полета. Във физическия свят е необходимо действие - иначе се прекратява съществуването. Трябва да имате грижа за тялото, за ума и за Духа. Вие сте три-единство от материя, мисъл и Дух и тези три съставни части трябва да работят в хармония - за всяка една от тях трябва да има грижа, време и съответната енергия. Енергийните ви тела трябва да работят в синхрон с физическото.
    Земният човек се развива пълноценно, когато отдава внимание на всички страни от своята същност. Едностранното развитие не носи еволюция. Много често то може да доведе до изкривяване на психиката и до неадекватно поведение.
    Заниманието само с тялото затваря възможностите на ума и респективно пречи на духовното развитие.
    Физическото тяло е важна съставна част от човека, но не е единствената.
    Божественото във вас може да се развива само ако съществува хармония между всички части на човешкото същество.
    Интересът и стремежът към развиването на духовната същност не трябва да бъдат отделени от физическия свят, защото той ви дава обстоятелствата и хората, които са фактори за духовното ви развитие. Вие именно затова сте избрали съществуването във физически свят. Ако съзнателно бягате от него, стоейки голяма част от деня в медитация, т. е. далеч от материалното битие, вие пропускате възможностите, които ви предоставя за развитие физическото измерение. Всякакъв вид физически труд, всякакъв спорт и преодоляването на прекомерните желания на тялото ви помагат да съществувате хармонично. А както е ясно, Хармонията е Божествена категория.
    Като се стремите да се развивате многостранно, вие прилагате Божествения принцип Хармония. Ако се интересувате от детайлите, които съставят физическия свят (тревичката, песъчинката, буболечката, цветенцето и т. н.), се свързвате по-силно с Божествената същност, проявена във вашия свят чрез тези детайли. Детайлите от физическото измерение и от междуличностното общуване съставят света, в който съществувате.
    Живеейки във физическия свят, вие можете да се приближите към идеалния Божествен свят (Светът на световете), като се развивате хармонично и прилагате в живота си Божествените принципи Вяра, Надежда, Любов, Хармония, Милосърдие във всеки ваш земен ден и час. Така вашето измерение ще бъде в състояние да приеме по-голямо количество Светлина и да се приближи към Божествения свят.
http://www.yosif.net/bg/duh/index38.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
5



1. esen - Хубаво е да се знае и казва!
30.01.2010 16:58
Благодаря ти!
цитирай
2. galatceq - :) Обичам да споделям с останалите ...
30.01.2010 17:17
:) Обичам да споделям с останалите нещата , в които вярвам, и аз благодаря за оценката ! Хубав ден !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2320765
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031