Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 14:03 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 1160 Коментари: 0 Гласове:
2



ТРАДИЦИЯТА

    Традицията е онова нещо, което се предава от родители на деца, от род на род, от народ на народ, от цивилизация на цивилизация, от миналото на бъдещето.
    Спираме се на тази тема, защото тя има отношение към отварянето на Божественото в човека. Традицията е като нишка, която свързва праначалото с днешните светове и времена. Независимо че са изчезвали континенти и цивилизации, тази нишка не се прекъсва. Физическото е тленно, но мислите, чувствата, Духът са нетленни.
    Това, което се е случвало от създаването на Земята (а това се отнася и за всяко космическо тяло, на което се е развивала цивилизация), до днес е запечатано, зафиксирано в менталните и чувствени полета. Събитията са документирани и могат да се видят, ако човек е отворил сетивата си.
    В материалните светове съществуват времето и пространството, но в другите светове те не са фактори. Времената и пространствата се свързват чрез нишките на традицията. Тези нишки пренасят изначалните Божествени принципи, опитностите, ритуалите, разказите за изминали събития. Всеки човек, всеки род, всеки народ и всяка цивилизация зависят от предаването на традициите. Те са като стъпала, върху които стъпваш, за да отидеш по-нататък във времето.
    Традициите са като ориентири, които ти сочат пътя и посоката Загубата на традициите води до дезориентация и стагнация.
    Запазването на традициите значи запазване на връзката с Първоизточника, т. е. запазване на онова основно нещо, което връща цивилизациите към Божествената същност независимо от всички сложности и изкривявания в съдбата на даден човек, род, народ и цивилизация.
    В началните времена децата на Бога, прачовеците, са носили всички Божествени качества и са ги прилагали. Те са имали огромни възможности и не са им били необходими материалните светове, чрез които да еволюират.
    Необходимостта от материалния свят се е появила, когато, бидейки напълно свободни във всичко, прачовеците са поискали също да бъдат сътворци и да създават светове, в които да се развиват техните творения.
    Тогава са се образували, били са създадени нови вселени, които в началото са нямали материален характер. При тези нови светове се е получило отдалечаване от първоначалния строеж на световете и на съществата, които са били духовни образи. Те все по-малко са носели характера и облика на първоначалните Божествени създания.
    Новите светове и същества са се роили безкрай и са се образували все по-различни светове. Сътворците на Бога, Неговите първи създания, са проявявали своите творчески възможности неограничено и са създавали все по-нови светове.
    Така се е стигнало до сгъстяване на духовната субстанция и до образуването на гъстата материя. Духът се е вселявал във все по-гъста материя и е започнал да твори материалните светове и същества от гъста материя.
    Но независимо че световете и техните разумни формации толкова много са се отдалечили от Божествените светове и същества, в тях е останала връзката с Божественото. За да се създадат нови светове и същества е трябвало те да пазят Божествения код, частицата, която е осигурявала тяхното съществуване.
    При създаването на първите светове и същества са били заложени основни принципи и закони, чрез които те да съществуват. Това са били необходими принципи и закони, за да се сътворят и нови светове, и същества - отначало от разредена, а по-късно от сгъстена духовна субстанция.
    Появата на материалните вселени е била възможна само чрез Прилагането на основните Божествени принципи за сътворение.
    Така е била запазена онази нишка, която е свързвала и свързва всички светове, независимо от тяхното многообразие и независимо в каква сфера на Божественото битие те съществуват.
    Същността на самия Бог са тези принципи и енергийни закони, чрез които се сътворяват и съществуват световете и съществата.
    Независимо от всички сложни превратности, които са се случили в световете, в тях са се запазили Божествените кодове, които им позволяват да съществуват. Както са назовани в много ваши източници, Боговете създатели - т. е. първите Божествени същества, които са сътворявали новите светове, са били задължени да прилагат Божествените принципи, да ги закодират във всичко новосъздадено. Така връзката с Първоизточника винаги се е запазвала.
    Цивилизациите от материалните светове са създали невъобразим брой ритуали, чрез които са предавали традициите си. В много случаи те са били неясни за потомците, но те са знаели инстинктивно, че прилагането и запазването на ритуалите е жизненоважно за тяхното съхранение.
    Така животът е тръгнал от един център, разширявал се е и придобивал разнообразен облик, но никога не е загубвал връзката с Центъра. Все по-силното отдалечаване от Центъра е видоизменяло световете и ги е тласнало към гъстата материя - това вие наричате инволюционен процес.
    Сега следват еволюционните процеси, които тръгват от възкресяването на спомена за Първоизточника и вървят към събуждането на Божествената същност на цивилизациите в материалните Вселени и конкретно на планетата Земя.
    Всичко е зарито под дълбоки пластове груба материя, но Божествената частица съществува във всички същества и трябва пласт по пласт да бъдат раздиплени материалните наслоения, за да може Божествената същност да се прояви и да задейства отварянето на Божествените качества в човека.
    Вие живеете сега в такъв момент, когато този процес е задействан и тече и намирате онази Божествена нишка, която ви свързва с Първоизточника и ви дава Светлина за това кои сте, през какви светове сте преминали и защо така се е случило. Сега се оттласквате от твърдото материално дъно и започвате да се изкачвате към Светлината на Първоизточника.
    Започва Духовната еволюция и приближаването към Центъра. Това е продължителен процес: той изисква множество превъплъщения, чрез които да се освободите от робството на материята и да изведете на преден план Духовната си същност.
    Колкото повече освобождавате Духовната част от себе си и тя става главна движеща сила, толкова повече се приближавате към първоначалната традиция и все повече се съединявате с Божественото.
    Предстои ви много красив път, пътят на завръщането, по който ще се изпълвате с все повече Светлина и ще се сливате с началната традиция, втъкана в Божественото Мироздание.
http://www.yosif.net/bg/duh/index34.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2331875
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930