Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2010 14:40 - Багрина Кларк, Човекът - Божествен отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 972 Коментари: 0 Гласове:
2




ВСИЧКИ СТЕ БОГОВЕ

    По своята същност Човекът е Божествен. Той е произлязъл от Бога и носи част от Него. В този смисъл Бог е сборно понятие - Бог е всичко, защото е Мирозданието Той присъства във всичко Когато търсите Бог, огледайте се - Той е навсякъде около вас; Той е в цялата Природа; той е във всеки Човек. Независимо дали искате, или не - Бог присъства във вас самите и във всичко около вас. От Бог не можете да избягате, защото Той е навред. Това, че не вярвате в Него, не пречи Той да е във вас и във всичко около вас.
    Смисълът на Мирозданието е закодиран във всяка прашинка, във всичко съществуващо, но най-вече в Човека.
    Божественият код е във всяка човешка клетка. Вие може да не знаете това в този живот и да не се интересувате от този код. но това не омаловажава неговата роля и значение.
    Фактът, че съществувате, сам по себе си е знаменателен. Не бихте могли да съществувате, ако във вас не е Божественият код. Не можете да съществувате отделно. Вие сте част от Цялото, а Цялото е Бог.
    В тази книга искаме да разясним колко е важно да разберете, че всеки от вас носи Бога в себе си и е отговорен както пред себе си. така и пред Цялото; искаме да проумеете, че всичко е Бог и да не го търсите в нещо, което не съществува; искаме да ви изясним основните принципи на Божественото проявление и вашето неотменно участие в него: искаме да се проникнете от знанието, че бидейки Божествени, вие носите отговорност за правилното проявление на тези принципи. Не се стряскайте - в това няма нищо сложно. Изисква се малко внимание спрямо мислите, чувствата и действията ви във всекидневието ви.
    Не са нужни някакви прекомерни усилия, дълги медитации, разчитането на сложни формулировки или някаква саможертва.
    Самото ви съществуване е непрестанно участие в Божествения процес. Във всеки един момент вие сте Бог, независимо дали го осъзнавате.
    Добре е, ако го осъзнавате. Животът на Земята е затова - да осъзнаете Божествената си същност и съзнателно да участвате в проявлението на Божествените принципи.
    Ние сме от Плеядите и сме ваши приятели от първоначалното създаване на Световете. В книгата "Земята - щастлива отново" ви обяснихме в какъв важен космически момент се намира прекрасната ви планета Земя и колко е важно да се присъедините към Семейството на Светлината именно сега, когато се решава спасението на планетата ви и на настоящата й цивилизация. Обяснихме ви колко е необходимо да се почувствате част от Цялото и да вдигнете погледи към изгряващата зора, а не да сте вгледани надолу и Назад. Също смятаме, че разбрахте, че вие сте отговорни за това. което ще се случи със Земята и вашата цивилизация. Няма Божествен план, който да предвижда унищожението на планетата ви. Изход винаги има. Финалът е отворен. Вие пишете пиесата на вашата Земя и определяте ролите си в тази пиеса. Вместо да се страхувате от злокобни предсказания, поемете Светлината в себе си и си представяйте Земята в Светлина. Не е трудно да ангажирате съзнанието си за минути, като си представяте Светлината, която навлиза във вас през главата и изпълва всички клетки на тялото ви и след това да си представите земното кълбо изпълнено със Светлина. Не е сложно, нали?
    Малко усилие за няколко минути и вашето мислене, вашето здраве, вашите проблеми ще се преобразят. И колкото повече хора положат това минимално усилие, толкова по-скоро Земята ще се отдалечи от възможната катастрофа.
    Както много пъти казахме в "Земята - щастлива отново", изборът е ваш. Пожелайте Светлината за себе си и за планетата си и нещата ще се променят в положителна посока. Знаем, сега си казвате: "Добре, аз ще положа това усилие, но една птичка пролет не прави. Нещата не зависят само от мен и затова са безнадеждни."
    Ти направи това, което е в твоите възможности, и не се грижи за останалото. Не забравяй, че и другите хора са с Божествен заряд.
    Твоята малка светлинка ще ги освети и ще предизвика запалването на светлинната и у другите около теб. Надеждата носи Доброто, отчаянието и бездействието носят злото.
    Никой човек не иска злото в своя живот, но в живота на много хора то плътно се е прилепило и им пречи да направят малкото усилие, което е необходимо, животът им да се промени. Ако около вас няма хора, които да споделят тези идеи, не се отчайвайте - сега Земята е изпълнена със светещи хора, с духовни общества, които полагат усилия да събудят духовността у хората и да спасят Земята. Щом направите вашето малко усилие, вие автоматично се свързвате с тези хора. Ще го усетите по доброто разположение на Духа си и чрез избуяващата надежда във вас.
    Земята е малка планета и мисловните връзки между хората се осъществяват почти мигновено. В момента, в който пуснете Светлината в себе си, вие се свързвате с милиони светещи хора. Прекрасно е нали?!
    Духовната и физическата самота, в която са изпаднали много земни хора, може да бъде преодоляна съвсем лесно чрез това малко усилие - допускането на Светлината. Ще почувствате, че сте част от една Светла общност, а това е Благодат. Защо да не изпитате тази Благодат, вместо да сте унили и обезсърчени? Осветете Божествения код във вашите клетки и светът ви ще започне да се променя.
    За тези, които още не са се срещнали със "3емята - щастлива отново", ще кажем съвсем накратко какво се случва в този космически момент със Земята - води се последната битка за спасението на планетата и на земната цивилизация. Планетата ви трябва да се отърси от тъмните сили, които са я завладели, като използват мислите и чувствата на земните обитатели. Враждебността и егоизмът са движещите фактори за много хора. Това произвежда негативна енергия, която руши Доброто в човека и разединява Цялото. Ако този процес продължи и хората не осъзнаят, че са в капана на тъмните сили, тогава планетата може да загине, за да не генерира тази пагубна енергия, която засяга не само Земята, но и цялата Слънчева система.
    В момента в помощ на земната цивилизация са Светлите космически воини от много галактики. На Земята са слезли Светещи космически същности, които работят за просветление на човешкото съзнание. Към Земята от Космоса е насочена нови градивна светла енергия, която преминава през планетата и през съзнанието на хората. Семейството на Светлината е насочило колосалните си усилия за отварянето на Божествената същност на земния човек. Но спасението не може да дойде само отвън. То може да дойде, ако Светлите сили бъдат подпомогнати отвътре - от земните хора. Моментът е изключително важен - всеки трябва да се определи в чия армия ще бъде боец. Спасението на Земята и отварянето на Божествената същност на хората зависи от количеството Светлина, което всеки човек ще приеме съзнателно чрез своите светли мисли и чувства и добри действия.
    Обяснихме също, че основен космически принцип е Любовта. Колкото повече хора отключат в себе си този принцип, толкова по-големи шансове има Земята да оцелее и да премине към по-високи измерения.
    Христос ви донесе Принципа на Любовта. Той ви каза да обичате врага си, защото тогава той престава да ви бъде враг. Методите за спасение и за висша еволюция са ви дадени отдавна. Остава да ги приложите.
    В "Земята - щастлива отново" сме посочили много прости начини за отключване на Божествената ви същност В този книга искаме да ви напомним отново, че сте Божествени и да ви помогнем да изявите своята Божественост
http://www.yosif.net/bg/duh/index32.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2333823
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930