Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2010 14:23 - Багрина Кларк,
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
2



УЧИТЕЛЯТ НА ЛЮБОВТА
(Към българите)

    Когато Любовта обземе пространството около Земята, тогава вие ще станете истински господари на себе си и на Планетата си. Това е ключът. Вече го казахме безброй пъти. Целта на тази книга е да ви подскаже истините за вас самите и за Земята и да ви помогне да получите свободата си. Ние сме с вас, за да предотвратим катастрофата и да освободим вашата Слънчева система и Галактиката от заплахата.
    Ако отключите Любовта, а тя е у всеки от вас, ще можете да спасите Земята, себе си и бъдещето на вашата цивилизация. Там, където е Любовта, никой няма възможност да манипулира енергиите, съзнанията, историята и текущите събития.
    Там, където е Любовта, всъщност там е Бог - Бог с голямо "Б", а не боговете-създатели.
    Христос беше на Земята, за да отключи Любовта у вас. След две хиляди години се роди нов Учител - Беинса Дуно (беше наречен Учителят на Любовта), който продължи делото на Христос. Той дойде, за да възвърне истинските принципи, които Учението на Христос внесе на Земята. Всички изкривявания и наслоения, привнесени за две хиляди години след Христос, трябваше да бъдат премахнати от Христовото Учение, за да блесне то като диамант, който е бил покрит с кал и след това грижливо и вещо изчистен.
    Българи, продължението на делото на Христос беше сторено във вашата България и оттам тръгна по света. Философията, която свали от високите сфери Учителят на Любовта, е и продължение на Учението на Иисус Христос. В тази философия са дадени принципите и методите, които ако бъдат приложени, могат да донесат еволюция на настоящите хора. Осъвремененото Учение е пригодено за съзнанието и под съзнанието на днешните хора. В него има много знания, които ще бъдат осмислени от бъдещите поколения. В един момент науката и мистиката ще се слеят, ще стигнат до едно общо разбиране за Мирозданието, макар че използват различни пътища и методи.
    Безграничното знание, което се съдържа в Беседите на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), тепърва ще бъде осъзнавано, разбирано и приложено.
    В основата и в цялата същност на това знание стои Любовта във всички нейни аспекти. В някой бъдещ момент хората ще осъзнаят какво е Космическа Любов и ще могат да се върнат при Божествения източник, от който са излезли.
    Обръщаме се към българите. Вие, които сте в България, неслучайно сте избрали това място и това време. Трябва да осъзнаете духовната мисия на вашия народ и на страната си. Бъдете горди (но не възгордени), че сте българи и че Мировият Учител е дошъл във вашата страна. Запознайте се лично с това Учение, за да не бъдете манипулирани от невежи личности, които (съзнателно или не) служат на тъмните сили, за да бъде омърсен отново диамантът.
    Не съдете за Учението по отделни хора и от преразкази, а пийте от извора - той е до вас. Изворът на Истината е във вашата страна. Помогнете на болната си духовна същност чрез целебния извор. Истината лекува. Тя връща човека към Божествените принципи и му проправя път от Светлина. Който ходи по този път, не може да се отклони отново към мрака и невежеството.

    СТЪПКА ПО СТЪПКА
    Много хора през последните тридесет години научиха, че материята в някои свои форми е неуловима за човешките сетива; че тялото им се състои не само от видимата физическа част, но и от още няколко енергийни, невидими за обикновеното зрение тела. Чрез тях се приема универсалната енергия; в тях се съдържа информацията за всичко научено и усвоено, за миналото и за бъдещето.
    Човекът е сложна биоенергетична система, която е свързана с енергиите на Земята и на целия Космос.
    По принцип смърт няма - износва се физическото тяло, но завинаги остава носителят на духовната същност, на съзнанието, който продължава да съществува вечно. Преминавайки през различни тела, в различни места и в различни епохи, вечно живата същност - Духът, придобива нови знания и опитности, които не се загубват никога; поправят се грешки от минали животи - Духът се развива.
    Знанието за човека и неговата същност е древно. Хората от миналите цивилизации са го имали, духовните общества винаги са го познавали и са били в състояние да си служат с всички възможности, вложени в човека - да бъдат Богоподобни.
    Това знание е загубено от последния човешки вид, било е изтрито от други, които са владеели генетиката, за да подчинят човешкия земен род. То е останало само у членовете на тайните духовни общества.
    Сегашната епоха се характеризира с възвръщането на духовните знания и възможностите на земните хора. Все повече се отварят затворените сетива. Това протича с много стрес, с много съмнения, с много мании за величие. Но това е неизбежен етап, който постепенно ще отшуми и всичко ще дойде по местата си.
    Трудно е да повярваш в неща, които не виждаш, и да се освободиш от погрешното "знание" и предразсъдъците. Но сега черупката се разпуква и все повече хора са убедени, че това е истината за света и за човека.
    Този период е опасен, защото някои личности се опитват да надскочат себе си и боравят с енергии, които не са усвоили достатъчно. Контактите с другите измерения крият опасност за непросветените и за възгорделите се. По принцип тези контакти са част от живота. Те винаги са съществували, но преди да добие необходимите знания и висше ръководство, човек не бива да прави опити с неща, които не може да контролира. Затова се получиха изкривявания и грешки в лечението с енергия и несполуки във връзките с другите светове. Някои хора решиха, че са готови за всичко - например да напускат физическото си тяло, да странстват или да експериментират с мисловната си енергия, като подчиняват на волята си други хора.
    Възможностите на човека са огромни, но те трябва да се отключват постепенно. Трябва много търпение и вяра, за да протече този процес правилно и човек да стане господар на себе си. Ако това не се спазва, се получават неприятни преживявания.
    Не бива да се отива при всеки биоенерготерапевт. Лечителят трябва да се избира внимателно. Възможностите на енергийното лечение са големи. Чрез виждащия лечител могат да се предотвратят опасни заболявания в началния им стадий, да се избягнат операции и т. н. Но лечителят трябва да "вижда" докъде може да се намеси в съдбата на даден човек. Той няма право да променя програмата и кармичните обременености. Те имат срок и цел. Ако лечителят се намеси по непозволен начин поради незнание или защото се чувства "бог", носи голяма отговорност и пречи чрез определени изпитания човек да се усъвършенства. Той се намесва в кармата на пациента си и утежнява своята житейска програма.
    Всичко, което казахме дотук, вече е известно. Ние го отбелязваме, защото тази книга има за цел да ви помогне да отворите възможностите си, да научите кои сте, да се освободите от робството, но и да не направите нови грешки в сегашния етап от живота си.
    Всяко нещо идва с времето си. Бързането в тези процеси е пагубно, както и манията за величие. Когато ученикът е готов, Учителят сам идва при него.
    Ускоряването на процесите може да стане, като системно и с желание се прилагат прости методи. Стъпка по стъпка те ви водят към съвършенството. Всъщност ние говорим в цялата книга именно за постигане на съвършенството, което е цел на земния живот.
    Във вашия свят навлизат много нови знания, отварят се възможностите ви, но те трябва правилно да се употребят. Като ползвате неправилно дадена енергия, постигате бедствия и саморазрушение, а целта е всяка енергия да ви служи в еволюционния процес.

    ТРОИЦАТА ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ
    Сега вие правите великото откритие, че наистина сте богоподобни и че животът е вечен. Това е голяма радост за човека, който до този момент е бил лишен от истинско знание и от надеждата за нещо по-добро в живота. Надеждата е принцип, който действа могъщо - хората, които са лишени от надежда, са окаяници.
    Винаги трябва да пазите надеждата. Тя не бива да ви напуска в нито един миг от живота ви, бил той и най-тежкият. Човек, който живее с надежда, е много по-здрав и по-успяващ. Надеждата заедно с Вярата и Любовта са изконната връзка с Първосъздателя.
    Троицата Вяра, Надежда и Любов е превела човечеството и през най-тъмните и страшни епохи на Земята. Когато се надява, човек отваря възможности в живота си. Ако не се надява, той затваря и тези, които съществуват.
    Вярата, Надеждата и Любовта са три космически принципа, които са били вложени в основата на Мирозданието. Те съществуват, независимо дали човек ще ги използва. Ако ги извика на живот, те ще бъдат негови помощници в изпитанията.
    Мислете за Вярата, Надеждата и Любовта като за живи същества, защото те са енергии, които творят вашия живот. Те са в сейфа ви и са на ваше разположение. Просто ги употребете.
    Приемането на Вярата, Надеждата и Любовта като основи на живота е изключително важно за всеки земен човек. Никой не може да съществува правилно без положителната мисъл (Надеждата), без усещане за душата си (Вярата) и без духовното си сърце (Любовта).
    Физическото тяло съответства на духовното. Както е невъзможно без физическите органи, така е невъзможно и без Вярата, Надеждата и Любовта. В последния половин век бяхте възпитавани в неверие. Рационализмът беше внедрен като основа на живота ви, но вие тайно от себе си дори имахте нужда от Вярата. Тя не изчезна, само се скри дълбоко у вас. В моменти на изпитание вие включвахте инстинктивно в действие молитвата, т. е. Вярата, че съществува нещо висше, което е Добро и Справедливо и е в състояние да ви помогне.
    И макар че вярвахте тайно от себе си (т. е. от настоящата си физическа личност), Вярата ви помагаше във всички сложни обстоятелства.
    Надеждата не беше така силно обругана като Вярата. Онези, които контролираха вашето съзнание, смятаха, че Надеждата е нещо невинно. Но те сбъркаха. Надеждата беше и е за земния човек важна и силна подкрепа. Надеждата е равносилна на Вярата. Тя поддържа човека и му помага да не се обезсърчи и да премине изпитанията си, да продължи да живее на Земята въпреки всичко.
    След като дълбоко скътахте Вярата, Надеждата остана реалният лост, който задвижваше живота ви. Добрата стара и винаги съществуваща Надежда ви преведе през тъмнината, за да дойдете отново до времето, когато в живота ви реално да се върне Вярата.
    Сега идва ред на Любовта. Тя също е вътре у вас и трябва да є позволите да се прояви в живота ви. Не говорим за влюбеността между половете. Говорим за истинската Любов, която обича цялото Мироздание и всички хора. Говорим за онази Любов, която ще върне човека към неговата духовна същност и отново ще го приобщи към цялостния Космически Живот. Позволете на тази Любов да се развие и да включи в живота ви онзи могъщ, велик и всеобхватен импулс, който е създал Вселените!
http://www.yosif.net/bg/duh/index90.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2333492
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930