Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 15:00 - Багрина Кларк, Земята - щастлива отново
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 660 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПАРОЛАТА: "СВЕТЛИНА И ЛЮБОВ"

    В този момент ви трябва смелост, за да повярвате, че наистина стават важни промени с хората на Земята. И ви трябва още повече смелост, за да се включите съзнателно в тях.
    Вашият живот няма да свърши никога. Животът е безсмъртен. Той просто сменя формата си. Това е необходимо, за да се развива многостранно Духът.
    Когато имате желание да знаете все повече и повече от различни области на знанието, когато придобивате нови опитности, вие сте двигатели на своя Дух. В обратния случай вие сте негови спирачки.
    Какво сте вие? Вие сте личността (която живее на определено място, в определено време, при определени обстоятелства) и Духът, в който се съдържа безсмъртното съзнание - носител на цялата информация от излизането си от Създателя до настоящия момент. Искаме да знаете, че сегашната ви личност е част от пътя на вашия Дух; тя е временната част, която се износва и Духът я напуска. Отъждествявайте се с Духа и със Съзнанието, не с тялото и не с мислите на ума и чувствата на сърцето. Те са само инструменти в този живот, които подкрепят развитието на Духа. Истинските вие не сте настоящата личност. Тази личност, за която толкова се грижите и се тревожите, е незначителен епизод от един огромен филм. В този епизод нямате спомен от миналото, нито знаете бъдещето. Вашата личност е едно малко ограничено същество. Вашият Аз обаче е могъщ и безсмъртен. Затова се грижете личността ви да гради Аза, а не да го спъва. Работете със Светлината и с Любовта. Каквото и да се случва в настоящия ви живот, не се гневете и не се отчайвайте, а се обливайте със Светлината - ще получите вярна информация и ще разберете смисъла на събитията. Не се втурвайте да се обяснявате, да си отмъщавате, да слагате някого на мястото му; не се възмущавайте, не мразете институциите и държавата си. Ако постъпвате така, още повече избуява това, на което се гневите и от което се възмущавате.
    Ако искате да се освободите от лошите неща в живота си, заливайте ги с Любов. Този е механизмът, чрез който можете да се преборите с тях.
    Паролата е: "Светлина и Любов!"
    Вашето безсмъртно Аз носи тази парола още от излизането си от Създателя и ще я носи винаги в безкрайното си развитие.
    Ако вашата сегашна личност ясно осъзнае това и започне да работи с паролата във всички ситуации, вие безспорно сте успяващи хора в истинския смисъл на това понятие. Успяващата личност постига нещата в живота чрез Светлината и Любовта, а не чрез насилието, каквото и да е то.
    Каналите, по които навлизат Светлината и Любовта в живота ви, се отварят само с ваша помощ; вие превъртате ключа в ключалката, за да станат достъпни тези канали за Светлината и Любовта.
    Винаги когато гневът ви завладее, след като се успокоите, си кажете: "На мястото на този гняв трябваше да проявя Любов!" Не се укорявайте. Просто си кажете това. И така до онзи момент, в който преди да допуснете гнева, си спомните за Любовта. Опитайте! Не боли!
    Всеки, който е успял веднъж да направи това, знае колко по-добре се е чувствал - животът му е започнал да се развива в положителна посока.
    Да заместиш гнева с Любов е гигантска победа. Това е коренна смяна на психическото състояние.
    Направете съпоставка какво постигнахте с гнева и какво - с Любовта.
    Когато тръгне тази промяна, значи сте започнали да отваряте спиралите на ДНК и да възстановявате светлинните влакна. И целият ви свят ще започне да се преобразява, защото самите вие ще станете носители на Светлината. Светът ще се разширява и ще става по-добър.
    Вашият свят зависи от вас самите. Постепенно ще проумеете това. Гневът, възмущението, критикарството и самоосъждането ще ви напуснат.
    "Аз творя моя свят! Аз съм Светлина! Аз съм Добро! Аз съм Истина!" Повтаряйте си го мислено. Когато усетите, че започва да ви завладява лошо чувство, лоша мисъл, си спомнете тези изречения и си ги кажете. Ще установите техния положителен ефект.
    Да бъдеш господар на себе си е голяма благодат. Всяка благодат се постига с известни усилия, но си струва труда. Вие сте от Семейството на Светлината, но постепенно ще осъзнаете това, като съзнателно заместите негативните си мисли и чувства със Светлина и Любов.
    Това е смисълът на новото, което става в момента на Земята - Доброто постепенно измества лошото. Това е бавен процес, който обзема съзнанието на все повече хора. Веднъж вече казахме, че когато съзнанието на 70 % от земните жители осъществи тази промяна, победата на Доброто над Злото е спечелена и битката ще свърши.
    Предвижданията за края на света много ви плашат. В тези години бяха извадени предсказанията на много пророци и много митове. Ние ви казваме, че Светът няма да изчезне. Ще изчезне черното съзнание, което ви пречи да се развивате и да творите Новата Земя. Катаклизми има постоянно, имало е и ще има, но животът на Земята няма да свърши.
    Хората, които загиват или биват ранени при природни бедствия, не са сляпо засегнати от Природата. Много често използвате израза "сляпа стихия". Няма сляпа стихия. Всичко е много добре премерено и то не става случайно в даден район - предизвикано е от действията и мислите на хората. Изчезването на цели континенти също е било причинено от хората. Може да не вярвате, но е така. Колкото по-бързо схванете това, толкова по-малко катаклизми ще има. Всички катастрофи и бедствия се случват на хора, които по настояща или кармична причина са програмирали това. В Космоса нищо не е "сляпо". Всичко е точен закон, законът за причината и следствието. Чували сте за хора, които в последния момент са слезли от самолета или кораба, или пък са отменили пътуването си поради някакво внушение. Това е, защото те са били предупредени, предпазени от своите ангели-пазители или духовни водачи. Пътниците на всеки влак, всеки самолет или кораб не са случайно събрани.
    Не мислете, че унищожаването на човешки тела се извършва безразборно и с лекота. Напротив, изграждането на едно тяло е сложен процес. Тялото е скъп апарат, който се ползва в еволюционния процес на Духа. Колкото по-дълго живее тялото, толкова повече задачи може да реализира чрез него Духът. За да се организира материята в такова сложно тяло, са работили възвишени духове. Когато се прекратява съществуването на конкретно тяло или на цял човешки вид, винаги има твърде сериозна причина.
    Ще научите причините за гибелта на цивилизации, които са били на Земята, когато си възвърнете възможностите да четете в Акашовите записи. Това определено ще стане след отварянето на спиралите на ДНК. И сега има хора, които могат да четат в тях, но те са Учители и адепти.
    Знанието, което тези Учители имат, засега е недостъпно за останалите земни хора. Тези знания са били скрити от вас, за да бъдете подчинени и управлявани. В началото на ХХІ век ще се разкрият много тайни, ще бъдат намерени ръкописи и материални свидетелства за цивилизации, които не познавате дори по име.
    Историята на Земята е изключително интересна, защото Планетата е място на свободната воля.
    Но вие живеете сега и вашият принос зависи от настоящия ви живот. Поведението ви днес има роля за по-нататъшния земен живот. За да бъде той от по-високо качество, трябва самите хора да подобрят себе си - те затова са на Земята.
    Може би си мислите, че не ви говорим смислени неща, но ще бъдете свидетели на промяната в качеството на хората и на техния живот.
    Остарелите възгледи ви пречат да прекрачите границата към новия живот.
    Колкото по-смело мечтаете, толкова сте по-близо до истината.

    ИСТИНАТА Е СЪРЦЕВИНАТА НА ЖИВОТА
    Истината е философска, космическа категория. Вие имате израз "относителна истина", т. е. истина, която е валидна при конкретни обстоятелства и в определено време. Това е житейска, човешка истина. Самата Истина е същността на Мирозданието и на изначалните принципи, които Създателят е вложил в своята дейност. Творецът с цялата Си същност е Истината. Тя не може да бъде относителна, нито съотнесена само към конкретни обстоятелства или конкретно време.
    Съществуват светове без време и пространство. За същества, които живеят в пространствено-времеви параметри, това е непонятно. И ще бъде така, докато им се налага да живеят в такъв тип светове.
    Истината е сърцевината на живота, защото чрез нея се създава и развива Мирозданието - всички видове светове и форми на живот.
    За да се докоснете до сърцевината на живота, трябва да достигнете до тази Истина. Това ще е възможно само когато изградите всички онези добродетели, които Творецът е заложил да бъдат развити. С всяка добра мисъл, с всяко добро чувство и с всяко добро действие вие прибавяте още една тухла към градежа на добродетелите.
    Основен стълб на Добродетелите е Съвестта. Вие много често питате: "Нямаш ли съвест?!" За да задавате този въпрос, ясно е, че тя липсва.
    Какво да се разбира под Съвест? Това е принцип на вярност към Доброто и постоянна необходимост от Доброто - във всички възможни случаи в живота. Това е начин на живот, начин на мислене и на действие. Съвестта е необходимост за Духа и Душата, за ума и сърцето, както е въздухът за тялото. След като е развита Съвестта, тя не може да отсъства от живота на съответния човек. Той би получил психическо заболяване, ако изневери на Съвестта си. Това е почти невъзможно да се случи, ако човек е развил Съвестта. Тя вече е принцип, който действа безотказно. Всеки принцип е изпълнен с определена енергия, която го движи и прилага в живота. Веднъж задвижена, енергията на Съвестта се проявява във всички ситуации в цялостния живот - в отношението към растенията и животните, към хората и Планетата, към целия Космос.
    Когато изгради принципа на Съвестта, човекът престава да бъде само земен човек, той става космическо същество и добива правото да се развива в по-високите светове.
    Щом отново се отворят възможностите на вашия човешки вид, ще разберете какво означава да получиш право да се развиваш в по-високите светове. Вашата задача в момента е, пак повтаряме, да съживите светлинните влакна в телата си и да си спомните кои сте. От една страна, това ще ви измъчи, защото ще трябва да свикнете с много нова информация за миналото си и трудно ще повярвате, че това е вашата история, от друга - ще изпитате голяма радост и надежда, че ще станете отново чудесни същества с големи възможности.
    Трудността на този процес е в това, че не помните миналото. Дори ви внушиха, че сте еволюирали маймуни и много от вас повярваха. Не сте еволюирали маймуни. Маймуните са си маймуни, а вие сте човеци.
    Когато съзнанието ви отвори информацията, ще ви трябва много вяра. Кажете ли си: "Това са глупости, фантасмагории!", заставате на мъртва точка и изпускате момента да тръгнете със Семейството на Светлината. Моментът не е за изпускане. След това дълго ще чакате да дойде такова време отново.
    А ако започнете да изпитвате чувство на съпричастност към живота на другите и на цялата Планета, това е знак, че тръгвате с новата светлинна вълна, която сега залива Земята. Да се почувствате част от Цялото е отговорност, но и голямо щастие. Ако се почувствате част от Цялото, ще разберете какво нещо е Любовта. Не егоистичната тъй наречена "любов", а онази Любов, която ви носи чувството за цялостност.
    Следвайте подтиците на Съвестта и никога няма да бъдете на погрешен път.
    Изграждането на принципа на Съвестта включва в действие и всички останали Добродетели. Ако имаш Съвест, ти не може да не прилагаш Истината. Ако си съвестен, никога не би сторил никакво зло на когото и да било - не можеш да лъжеш, да крадеш, да убиваш, да пожелаваш чуждия имот, да мислиш злото на друг човек, да те разяждат ревност и завист.
    Съвестният човек винаги се стреми да подпомогне добруването на Цялото. За него егоизмът е непознат. Съвестният човек може да бъде радостен и удовлетворен само когато за Цялото са валидни радостта и удовлетвореността. Когато работи принципът на Съвестта, съществува хармония. Ако не е в действие принципът на Съвестта, хармонията е невъзможна.
    Човек, който вече работи чрез принципа на Съвестта, живее доста трудно в настоящите времена. Този принцип е развит у малко хора. Обикновено такъв човек е заобиколен от егоисти, които не проумяват поведението му; търсят скрит замисъл зад добронамереността му; стремят се да го оклеветят и да му навредят. С "различните" винаги е така. Но хората на Съвестта са непрекъснато подкрепяни от светли същества. Правотата на съвестния човек винаги излиза наяве. Присъствието на съвестен човек в дадена група, служба, общност винаги дава своите добри плодове.
    Енергията на принципа на Съвестта не престава да работи и да трансформира злокачествените енергии от мислите, от чувствата и действията на другите хора. Тази енергия е много по-силна от лошите енергии.
    Един съвестен човек е в състояние да трансформира негативните енергии на стотици хора. Енергията на Съвестта е в състояние да поглъща злокачествената енергия и да я пренасочва. Обединени, няколко човека с изработен принцип на Съвестта, могат да вършат чудеса. Те привличат могъщи светли сили, които действат заедно с тях. На съвестния човек му е необходимо много търпение, за да види резултатите от своята добросъвестност. Много често трябва да изтърпи грозни неща, но той успява да запази самообладание и да реагира само по добродетелен начин.
    Когато са завладели Земята, "тъмните фланелки" първо са положили максимални усилия, за да унищожат съвестта във вашия човешки вид. Много хора са живели с този принцип и никак не е било лесно той да бъде изключен от тях. Тогава са били затворени центровете, които развиват и поддържат моралните категории. С петте си сетива вие сте започнали да се борите за материалното си оцеляване. Важно е било главно да се съхраните биологически. Това е породило антагонизъм, егоизъм, страх и невежество.
    Но хората, които са били с напълно изграден принцип на Съвестта, не са го загубили. Той е останал закодиран и сега може да бъде въведен в действие. Една част от тях са напуснали Планетата, защото не са били в състояние да живеят на нея при новите условия. Много от тези монади сега отново са на Земята и работят чрез принципа на Съвестта. Те са от Семейството на Светлината и разкодират миналото, за да се отвори информацията, която се съдържа в човешкото подсъзнание.
    Много хора вече усещат подтиците на Съвестта и когато допуснат те да движат живота им, разбират истинската си същност. Пориви на възвишеност се проявяват в дадени моменти от живота им и това ги прави нови хора - хора, които постепенно се приобщават към новата светлинна вълна на Земята.

    ЗЕМЯТА - ПЛАНЕТА БЕЗ АНТАГОНИЗЪМ
    Откакто Земята съществува в плътно физическо измерение, винаги са ставали преобразувания на нейните форми - моретата и океаните са се издигали, планините са ставали дъно на океани. Този процес не е случаен, нито е лишен от смисъл. Преобразуването на материята - смяната на земя и вода - допринася всяка област от Планетата да премине през всички видове процеси и да бъде преработена от различни енергии. По този начин се получава енергиен и минерален баланс. Създават се условия за живот на различни растителни и животински видове. Сегашните пустини са били пищни зелени области с много богат живот.
    Такива преобразувания са ставали много пъти и пак ще стават. Така Планетата поддържа живота си. Ако всичко беше статично, тя отдавна щеше да загуби пулса си и да започне необратим процес на бавно умиране.
    Когато тези процеси са от планетарните цикли, те стават постепенно и почти незабележимо. Внезапните катастрофи и бедствия са предизвикани от хората. Негативните човешки мисли и чувства са гигантски енергии и са причина за стихийните бедствия. Когато драстично е нарушена енергийната, растителната и животинската хармония, неизбежно Земята реагира по този начин, за да възстанови баланса. Голямото струпване на хора на едно място за продължително време е предпоставка за катаклизми. Днешните мегаполиси са много вредни форми за живеене. Това скоро ще усетят още по-силно най-големите градове на Земята. Освен проблемите със замърсяването на въздуха, водата и почвата, поради агресивността силно е замърсена и психическата среда. Това увеличава броя на психическите разстройства.
    Хората трябва да преустроят средата си за живеене. Това е крайно наложително. Колкото и да изглежда невероятно в този момент, градовете ще сменят облика си напълно. Ще изчезнат небостъргачите, гъсто застроените квартали, асфалтовите настилки. Растителността и изкуствените водни басейни ще заемат големи площи.
    Човекът ще се върне към един истински природосъобразен живот и ще живее в много разредена населеност. Това ще върне психическото и физическото здраве на хората и на Планетата.
    Жилищата ще се строят по нов начин - със заоблени форми, с много стъкло и други прозрачни материали, които в момента не се използват. Ще се произвежда енергия чрез кристали, ще се ползват свойствата на скъпоценните камъни за балансиране на енергийната среда.
    Светът ще се преобрази, колкото и в този момент това да ви се струва невъзможно. И това е в настоящото столетие. Още в първите десетилетия промяната ще е очевидна.
    В момента преживявате жесток кризисен период. Изглежда като че ли ще се сбъднат всички най-лоши предсказания. Има голяма опасност от ядрена война, която ислямистите са готови да предизвикат. Всичко, което може да враждува помежду си, враждува - природа и човек, деца и родители, мъже и жени, различните религии, народности и раси, бедни и богати, прости и учени, вярващи и атеисти. При такъв генерален антагонизъм не може преобразуванията на Планетата да не стават чрез катаклизми. Те са започнали отдавна, но в настоящия момент се засилват.
    Всякакъв антагонизъм трябва да спре. При едно земетресение загиват и ислямисти, и християни, и юдеи. Нима не е ясно, че Планетата не предпочита една вяра за сметка на друга?! Когато хората са в бедствие, те забравят за верските и расовите си различия. Значение има само животът. Но защо това трябва да бъде разбрано с цената на такива тежки изпитания и жертви?!
    Сега е крайният момент, в който трябва да се преустанови антагонизмът, за да може преходът към Новата Земя и Новата раса да стане с по-малко трудности за хората и за Планетата.
    Ясно е, че богатството не може да те спаси при едно внезапно земетресение, нито бодигардовете. Спасението може да дойде единствено с отварянето на добродетелите. Мислете и се грижете за Цялото като за себе си. Вие сте едно тяло, един Дух, един Разум, който в момента живее на Земята. Колкото повече се грижите само за себе си, толкова повече загуби ще претърпите.
    Стройте всичко с Любов и с мисъл хората, които ще живеят в тези жилища, да се чувстват добре. Скоро бяхте свидетели на силно земетресение в Турция (17.08.1999 г.). Сградите, които са били построени само с мисъл за печалба, рухнаха и отнеха много живот. Защо трябва да научавате уроците си по такъв труден начин?! Разбира се, тук е задействан законът на кармата. В тези сгради са живели хора, които в друг живот поради подбуди за печалба са станали причина за смъртта на други. Днешните предприемачи и строители също са задействали кармичния закон. Но по този начин никога не би могло да се спре колелото на кармата.
    Много хора вече съзнателно работят да се освободят от кармата, като мислят и действат с положителните енергии.
    Във вашите духовни учения е казано, че краят на този век е край на кармичната обремененост на земните хора. Ще се разчистят старите сметки и дългове, за да може в новото хилядолетие да се влезе с приключен баланс. И това е така. Затова и страданията през последното столетие бяха доста тежки. В настоящия момент изпитанията също са големи, за да може духовната същност на хората да заеме първостепенно значение в живота. След като духовното начало надделее над материалното, ще може да се образува Новата шеста раса, която ще изгради Новия ред на Земята. Той ще допринесе за правилното развитие на хората и обновяването на Планетата.
    Не съжалявайте за разрухата. Тя е необходима, за да може да се построи Новото. Настоящият хаос ще се преобразува в нов начин на живот. Повече няма да има властващи и подчинени, благоденстващи и бедстващи, онеправдани и низвергнати.
    Звучи ви като приказка, но това ще дойде на Земята през настоящото столетие.
    Много ще се засилят интуитивните и телепатичните възможности на хората и тогава лъжците и онези, които кроят лоши планове, ще бъдат много лесно разкривани. Било е време, когато земните хора са ползвали тези свои възможности. Тогава лъжата и злите замисли не са били възможни. Едно благоденстващо, добронамерено човечество е живеело на Земята и е познавало другите измерения. Вие не знаете нищо за тези периоди на Земята. Сега отново се завръща такъв начин на живот, но с цената на много горчивини и страдания. Космическите общности са силно заинтересувани това да се случи. Това, което беше на Земята през последните 300 000 години, затрудни много цивилизациите от вашата Галактика. Това е същото както съществуването на престъпния свят във вашето общество. Той пречи на цялата общност да живее нормално. Когато една планета бъде завладяна от негативни енергии, тя оказва пагубно влияние и на другите общества в Космоса. Те са в състояние да прекратят земния живот, но това се прави в случаи на много голяма опасност. Винаги такива общества биват подкрепяни, за да се развият процеси, които водят към отварянето на положителните енергии отвътре - за да могат видовете, живеещи на такива космически тела, до голяма степен сами да изнесат тежестта на един такъв период и да се поучат от него.
http://www.yosif.net/bg/duh/index87.htm



Тагове:   Отново,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2331777
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930