Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2010 16:46 - ДРАГИ УЧЕНИ
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 6156 Коментари: 1 Гласове:
8



ДРАГИ УЧЕНИ, 

    би било прекрасно, ако осъзнаете, че съвременната наука е религия по своята същност. Тя е създадена като противопоставяне на реалната религия, но по същество е неин образ и подобие - науката също се основава на закони и канони, както и религията, а това, както и религията, я отдалечава изключително много от реалността. Би било хубаво никога да не се забравя, че действителността е прекалено сложна за да се опише с едностранчиви закони.
    Някой си е направил труда да анализира статистиката и е забелязал, че 80% от значимите научни открития са направени от хора непрофесионалисти. Ярък пример в това отношение е Айнщайн, който, когато е разработил основите на своите теории е бил обикновен патентен чиновник. Излиза, че откритията направени от вас, професионалистите, са повече случайни, а не като резултат от това, че ви е задължение и получавате заплащане за това. И за това си има причина. Преобладаващата част от вас са отличници в образованието, следователно сте най-добрите в заучаването на старите истини. А доброто заучаване на законите и каноните е гаранция, че няма да се опълчите срещу тях - и това е най-голямата бариера, която ограничава изключително много вашата производителност. Защото, за да откриеш нещо ново, трябва да се усъмниш в нещо старо, но програмирането от страна на образователната система ви пречи да преодолеете това препятствие.
     Ако успеете да се избавите от потребността да сте сигурни във всяко едно нещо и привикнете да работите само с хипотези, ако успеете да преодолеете бариерите на законите и каноните, вие ще се доближите много до реалността, а от това ще се повишат резултатите от труда ви. Още повече, че сега с повишаването на достигащата до Земята енергия се променят установените физични закони - повишава се трептенето на най-малките материални частици, следствие на което се променят разстоянията между тях и силните и слаби взаимодействия намаляват. Ако хората не започнат да повдигат съзнателно своите вибрации (за да не се налага повишаването на честотите на цялата планета), може да изчезне електрическия ток - поради разреждането на материята, металите ще престанат да провеждат електрическия ток и той ще престане да съществува като енергия. Ако допуснете в съзнанието си съществуването на многомерната реалност, ще започнете да разбирате действителните причини за явленията, а няма да си въобразявате, че човек мисли с мозъка си. А това е изключително важно в предвид промените, защото трябва да се намерят алтернативни енергии и бързо да се усвоят в практиката.
     Изключително много заблуди са пуснати в обществото от вашето братство, затова трябва да почистите илюзиите, които сте създали. Това ви е задължение и колкото по бързо се справите с него, толкова по малко последствия ще има за вас, а хората ще се насочат по верния път. Заблудите са резултат точно от абсолютизирането на истината, защото не се замисляте върху взаимовръзките между явленията, поради което нямате представа за реалните причини, а също така нямате представа за многомерната реалност и нейното влияние върху действителността.
     За да имате реални резултати от дейността си, би било хубаво да се занимавате с медитация - за съжаление, общественото мнение за медитацията не е особено ласкаво. В действителност, началните етапи на медитацията са изключително умствени - само трябва да допуснете, че реално в пространството има огромна база от информация, че съществува могъщ колективен разум, знанията, на който, са невъобразими. И медитацията е метода, чрез който можете да постигнете достъп до тази информация. За целта трябва да се концентрирате върху конкретен въпрос - процеса прилича на опита да си припомните нещо (и това действително, в повечето случаи, е припомняне), само не трябва да допускате в съзнанието си, че извън вас няма, и не може да има информация (и Лавоазие е бил убеден, че на небето няма и не може да има камъни (метеорити), така че гледайте да не бъдете наивни като него). Съмнението в съществуването на безкрайно количество информация извън вас, намалява многократно ефективността на медитацията и на практика я прави безполезна. За да бъде ефективна медитацията ви, трябва да релаксирате - т.е. да изключите всичките си сетива, за да не ви разсейват - за да бъдете максимално съсредоточени. Търсенето на информация прилича на търсенето в интернет - въпросите трябва да са доста конкретни. В хода на медитацията опитвайте да разнищвате въпроса от всички страни. На практика, така са направени всички открития в човешката цивилизация и в това няма нищо свръхестествено. Важното е да направите този процес ефективен, защото това не се постига лесно - необходими са упорити тренировки, понякога продължаващи с години - всичко зависи доколко сте подготвени предварително за тази дейност. Не отхвърляйте информацията, която ви хрумне, независимо, колко абсурдна да ви се струва - опитвайте се да я проверите чрез синтез - взаимовръзката с познати ви явления и принципи. Опитвайте се да подредите представите си за действителността, това е много важно, защото Вселената е подредена, само на нас, поради ограничените ни знания, ни се струва, че всичко е хаос и резултат от случайни събития.
     За да изследвате действителността, особено паралелните светове, и явленията, които не могат да бъдат изследвани чрез прибори и опити, може да използвате ясновидци. Но не приемайте информацията от тях едно към едно. Възприеманата от тях информация е пречупена през съзнанието им - това прилича на превода от чужд език (той никога не е точен, а приблизителен), всичко зависи от манталитета, речниковия запас и знанията на ясновидеца. Най-добре е да анализирате информацията от няколко ясновидеца, а ако нямате тази възможност, правете наблюденията с разлика във времето - ще получавате различна информация, която трябва да обработите умствено (и с голямо участие на собствената ви интуиция), за да постигнете някакви реални резултати. Но ако напреднете в медитацията и стигнете до стадия на съзерцанието, можете и самите вие да станете ясновидци, а и интуицията ви ще заработи доста добре.
     Някой ден вашата професия ще изчезне, защото всички хора ще станат учени. Тяхното основно занимание ще бъде да наблюдават и изследват природата и Вселената за да разберат Божествените принципи, за да не се щурат като слепи в тъмнината на невежеството.
      Би било хубаво, да не забравяте никога, че ако сте открили или изобретили нещо, то не е ваше, вие сте били канал, по който е било дадено на света нещо, и че вие не сте творци в смисъла, който сега се има в предвид, а само посредници, които са били готови за тази роля.
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1053


Тагове:   учени,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - What?!
22.12.2011 14:14
Нагледала съм се на хора, практикуващи "медитация", които нямат грам интуиция. Ето, тези врели-некипели, са новата религия, която прави познанието невъзможно. Техниката на медитацията, всъщност, е доста по-проста от това, което всички са чували. Хората с интуиция нямат нужда от медитация. Залагам си главата, че това са само приказки, в които се чувствате убедена, но сама не знаете как , наистина, наоколо е пълно с информация и аз смятам, че Вие , все още, не усещате присъствието на тази информация. Плюс това, на бас, че не можете да си я тълкувате подобаващо и Ви обещавам, че колкото и да се мислите за "напипала истината" накрая ще свършите като всички останали, т.е. зле.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2332355
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930