Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2009 18:03 - Акупунктура
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
2



imageАкупунктурата (от лат.”acus” - игла и “pungere” - убождане) е вид лечебна терапия с игла, техника на поставяне и манипулиране с игли в акупунктурните точки по тялото. Водеща началото си предо 5000 години от Древен Китай и традиционната китайска медицина. Стимулира различни точки от човешкия организъм с терапевтична цел - възстановява здравето и благосъстоянието и отстранява натрупаната болка. Обикновено методът е продупчване на кожата с игла, но терапевтите използват и загряване, натиск, разтриване, издърпване или стимулация с електромагнитна енергия. Съществуват и други типове акупунктура (японска, корейска и класическа китайска акупунктура), които са практикуват по света.

Древните китайци са комбинирали акупунктурата с билколечение, като тази комбинация се използва в най-престижните спа-центрове и днес.

Най-добър ефект се постига от серия от сеанси, въпреки че подобрение може да настъпи и след първата процедура. Това зависи от човека, от неговото здравословно състояние и проблем.

Идеята на акупунктурата е да се стимулират различни точки от човешкия организъм за терапевтични цели. Обикновено методът е продупчване на кожата с игла, но терапевтите използват и загряване, натиск, разтриване, издърпване или стимулация с електромагнитна енергия.

През последните 40 години акупунктурата се превърна в добре позната и разумна терапия в развитите и развиващите се страни.

image

Съвременната теория на акупунктурата се основава на лабораторни изследвания, проведени през годините. Акупунктурните точки имат определени електрически свойства и стимулирането на тези точки поправя химичните невротрансмитери в тялото. Физиологическият ефект от акупунктурата върху животни е добре документирана, и през последните 20 години се установява като практика за лечение на здравословни проблеми, като остеоартрит, повръщане при химиотерапия, астма, болки в гърба, напикаване, мигрена, болезнена менструация.

Проучвания са доказали, че акупунктурата може да помогне и при пристрастяване към наркотици.

Гуинет Полтроу, Мадона и Шер са се доверили на този метод за намаляване на бръчките. Полтроу споделя, че благодарение на акупунктурата е преодоляла по-бързо смъртта на баща си, и да намери настоящата си любов – Крис Мартин.

Наоми Кембъл също е прибегнала до тази медицина, за да откаже цигарите

http://rehabilitation-massage.hit.bg/acupuncture.htm




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2320444
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031