Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2009 16:59 - РЕЙКИ - подарък от Вселената
Автор: galatceq Категория: Хоби   
Прочетен: 2359 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 30.11.2009 17:36


Рейки е понятие, което вече е познато по целия свят, като японското изкуство за естествено изцеление чрез полагане на ръце, открито на границата на нашето столетие от Микао Усуи. Рейки - това отново откритото и възродено древно изкуство за лечение чрез метода на полагане на ръцете. Този метод е бил известен още в дълбока древност и често се споменава в Светото писание. В периода на земния живот на Исус много болни са идвали при Него и "Той, като полагал ръка на всеки от тях, ги изцелявал" (Евангелие от Лука 4,40)

 

Самата дума Рейки означава духовната енергия на Вселената и се състои от два иероглифа: Рей  и Ки. Рей е  божествено съзнание, мъдрост, идваща от Бога. Ки (чи, прана)- жизнената енергия, която е присъща на всичко живо на земята. Рейки е състояние, възникващо при съединението на земята и небето, при което човек се явява проводник, съединяващ ги в едно цяло.

Именно с тази енергия работят всички лечебни системи в света. Но за разлика от тях, при метода на Микао Усуи благодарение на специална "настройка", човекът получава възможност безпрепятствено да получава и предава вселенска енергия на всички живи същества - хора, животни, растения, като при това не полага никакви усилия и не употребява своята собствена енергия.

Процесът на оздравяването става на всички нива на вътрешните ресурси на организма и не изисква никакво вмешателство отвън.

 

Лечебната система Рейки възстановява в човека равновесието на всички системи и вътрешната хармония на целия организъм, изцелява физическото тяло, емоциите, ума и душата, връща чувството за спокойствие, безопасност и просперитет.

 

За духовния баланс допринасят също и някои етични принципи на Рейки. Те имат за цел да обърнат вниманието на човека върху неговия живот, върху неговия начин на общуване с околния свят. Те ни напомнят, че по-голямата част от нашите страдания и болести зависят от неспазването на елементарните божествени закон. По такъв начин самоусъвършенстването се явява неотменна част от системата на Усуи, тъй като той прекрасно е разбирал,че без съзнателното участие на самия човек никакъв лечебен процес не би имал необходимия резултат.

Един от основните моменти в практиката на Рейки се явява състраданието. По думите на самия Микао Усуи в Рейки ни е необходимо "усъвършенстване и преустройство на нашия живот по такъв начин, че ние бихме могли да освободим нашите близки от болести и емоционални страдания".

 

Системата Рейки е абсолютно безопасна не само за пациента, но и за лечителя, тъй като от този прост и естествен метод за духовно изцеление и самоусъвършенстване, може да се ползва всеки човек.

 

При това практикувайки Рейки няма нужда да се отказвате от своята роля в обществото, тъй като Рейки променя хората не отвън. Човек се пробужда отвътре.

Основателят на метода - християнският монах Микао Усуи е създал един нов метод за лечение, достъпен за всички хора, без да го затваря в рамките на някаква религиозна секта. Преди всичко методът на Усуи е едно от направленията на източната медицина, която по традиция се опира на духовни понятия. Освен това Рейки се явява обединяващо начало за всички хора, независимо от тяхното вероизповедание и не противоречащо на нито една религия. Самата система на Усуи не се явява нито религия, нито догма и въобще не зависи от вярата. Нещо повече - посредством Рейки хората започват по-дълбоко да усещат своята вътрешна връзка с изповядваната от тях религия, получават нова религиозна опитност.

Лечението с Рейки е оригинална терапия, която е основана на духовната енергия на Вселената. Чрез нея човек отначало получава изцеление, а след това се увеличава спокойствието и радостта от живота. Днес ни е необходимо усъвършенстване и преустройство на живота по такъв начин, че ние да освободим нашите близки от болестите и емоционалните страдания.

Принципите на Рейки

* Точно днес, не се сърди

* Точно днес не се безпокой

* Точно днес кажи думи на благодарност

* Уважавай своите родители, учители и по-възрастните

* Храни се с благодарност

* Точно днес живей честно

* Точно днес бъди добър към всичко живо

Рейки сеанс

 

 

 

 

 

Предаването на тази енергия води до изцелението на човека, при това резултатът, който често граничи с чудо, се постига благодарение на това, че Рейки е енергия, която лекува не само физическото тяло на човека, но действа също така и на емоционално и духовно ниво.

Без всякакви лекарства и други процедури, но и без да си противоречи с който и да е друг метод на лечение, Рейки води до изцеление дори и при най-сложните заболявания. Примери за това може да даде всеки, който активно се занимава с Рейки. Често Рейки е последната надежда за болния човек.

Рейки помага също така и на здравите хора при решаването на техните житейски проблеми и ускорява духовното им развитие. Сеанси с Рейки могат да се провеждат също и за животни и растения.

Рейки е една от най-лесно достъпните система за самолечение в алтернативната медицина. Ефектът от нея е: повишаване на съзиданието, намаляване на стреса и напрежението, отстраняване на причините за болестите, балансиране и усилване на енергията, пречистване, изцеление, удължаване на живота

http://www.vselena.com/reiki.html




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tanyarisemova - Интересен постинг, но моля те смени ...
30.11.2009 17:10
Интересен постинг, но моля те смени този жълт цвят с някакъв друг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galatceq
Категория: Хоби
Прочетен: 2332977
Постинги: 507
Коментари: 2666
Гласове: 9047
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930